Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arabayı alırken %45 olan ÖTV şimdi %35. 5 yılı dolmadan satarsak hangi oran geçerli?

DOĞA821

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kolay gelsin benım bir sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim ötv muafiyetli arac aldım ancak ben alırken arac %45 ötv muafiyetliydi ŞİMDİ İSE aynı araç %35 ötv muafiyetine girdi Suan aracımı satarsam yuzde kaç olarak hesaplayacağım

hocam soruyu yanlıs anladınız yada ben anlatamadım kusura bakmayın ben bu aracı satıcam yani şimdi devlet satarken benden %45 mi kesicek yoksa% 35 mi kesicek onu sormak istedim

DOĞA82
Sanırım ÖTV muafiyeti ile aldığınız aracı 5 yıl dolmadan muafiyet hakkı olmayan birine satmak istiyorsunuz.
Eğer öyleyse başta ödemediğiniz ÖTV yi ödersiniz. Hükümetin geçici teşviklerinin sizinle ilgisi yoktur.

evet soracak platform bulamadım o yuzden buraya yazmak zorunda kaldım aynen doğru anladınız ama 2016 da %45 ötv kesildi benden şimdi ise aynı arac %30 a düştü ötv si ben hangisinden hesaplamalıyım bir arkadas şöyle dedi : 2016 daki fiyat üzerinden bugünkü ötv oranıyla hesaplamalısınız dedi doğrumudur bu

sadec öğrenmek istediğim bu

DOĞA82
Anlatmak istediğinizi anladım.
Şu andaki oranlar yasa değişikliği ile sürekli olarak bir oran düzenlemesi değil, birkaç aylık geçici bir teşvik.
O yüzden teşvik öncesi son oran ne ise o oran üzerinden ödenir diye düşünüyorum.
Tabi bu benim görüşüm. Kesinlikle budur şeklinde bir iddiam yoktur.

[FONT=sans-serif]2016 daki fiyat üzerinden bugünkü ötv oranıyla hesaplamalısınız doğru demişler %30 yani[/FONT]

evet arkadaşlar %45 ötv indirimli 2016 model aracımın vergi borcunu 14.700 tl olarak ödedim yani öderken %35 den ödedim kurtuldum

özel mesaj atarmısın ıletisim numaranı...

Ben alınan tarihteki ÖTV indirimi geçerli olur ve o ödenir diye biliyordum. Güncel ÖTV oranı mı geçerliymiş? Öyle ise, 5 yıl dolmadan araç satmak isteyenler için bugünkü oranlar avantajmış.

Bilgi için teşekkürler.

Üst Alt