Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alacağım. Rapor oranım yeni düzenlemeyle düştü. Ne yapmalıyım?

ASLAN68

Yasaklı Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
çok degerli arkadaşım benim sorum olacak size benim H sınıfı ehliyetim var saga ayak %45 sol ayak %20 özür oranım var ama devletin son düzenlemesindeki rapor oranlarındaki düşüş beni bu bahsettiğiniz ötv indirimi dışına itti %65 lik raporum şu an %34 e düştü şimdi ben nasıl bir araç sahibi olurum bunu açıklayın

arkadaşım son düzenleme derken 16.12.2010 tarihinde çıkan yeni oranlamadanmı bahsediyorsunuz

böyle bir oranlama olmaz olsun kardeşim be kardeşim inan bizleri çok zor durumda bıraktılar %65 lik raporum şimdi düştü %34 e bu nasıl bir iştir anlamadım

Sakatlık oranı cetveli 'nde alabileceğiniz oranlar çok net. Eğer haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız ya itiraz edersiniz ya da tekrar rapor için başvuru yaparsınız.

Kardeşim rapor oranımda ciddi bir düşüş söz konusu ben bunun için itiraz dilekçesi yzdım ama nafile dikkate bile alınmadı sanırım 3 ay olmasına ramen bana bu konuyla ilğili bir bildiri gelmedi hiç bir şekilde amacım burada ötv indirimi degil biz engellilere verilen haklardan faydalanmak hepsi bu ama türkiyede engelli olmak galiba çok zor bir iş

Ramazan vergi indiriminden yararlanmak için şu şartlar aranır:http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Şu ikisinden birine uygunsan rapor oranı önemli değildir.
1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

rapor

ya arkadaşlar ben şu rapor oranlarını düşürme işini anlamadım.bu raporları düşüren heyetteki doktorlar doktorda bizlere bu raporları verenler ne onu anlamadım.yoksa bizlere bu raporları veren doktorlar.uzaydanmı geldi yoksa bunlar doktor değilmi.

Hepsi ak partinin milleti uyutup özürlüyü sineye çekip bölme ideolajisinden kaynaklanıyor az sabır gidecekler

vallahi ben bu kanunlardan bieşey anlamadım.yahu kanunu çıkarıyorlar engelliye hizmet olsun diye eeeee anladık üçgün sonra başka bi kanun geliyo tam zıttı.ya gelde çöz.iyimi kötümü karar veremiyoreuz.buradan sesleniyorum eeeyyyyyyy bu kanunları çıkaranlar daha sizin memurunuzun bu kanunlardan haberi yok önce bu kanunları onblar okusun değerlendirsin kanunun içindeki o bazı maddelervarya işte onları düzeltsinler.

H sınıfı sürücü belgesi olanlar açısından vergi istisnalı araç almak için rapordaki oranın hiç hiç hiç bir önemi yoktur. %34 raporla vergi avantajlı araç alabilirsiniz.

Her iki ayağınızı da kullanamıyorsanız, gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip aracı ötv'siz olarak satın alabilirsiniz.

Ramazan, lütfen şu başlığa rapor bilgilerini yazar mısın: http://www.engelliler.biz/forum/sag...de-ne-gibi-iyilestirmeler-var-paylasalim.html

Bazı bazı arkadaşlar bu raporla araç alamayacağımı öne sürüyor hangisi dogru bunun ve bu raporda her hangi bir saçmalık söz konusumu raporun aslı şu an hala elimde

Üst Alt