Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alayım derken ehliyeti kaybeder miyim?

Cskay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Aradım ama bulamadım aynı soru sorulduysa affola.

3 yıl önce trafik kazası geçirdim. Sol ayak orta ve ön tarafta ezilme ve kırık mevcuttu. 2. Parmağı metatars tan aldılar. Ayağın ön tarafında tabanda doku kaybı mevcut. Zamanla nasırlar oluştu. Temizlediler yine oluştu. Sünger tabanlı ayakkabı ve silikon tabanlık kullanıyorum mecburen. Yazın b sınıfı normal ehliyetimi yeniledim. Aile hekimi otur kalk dedi anlamadı bile.

Aracım manuel. İki yılda iki kez debriyaj bozdum. Yarım debriyaj kullanmaya alışmışım farketmeden. Bir de ufak kaza atlatınca eğitim araştırma ortopedinin yolunu tuttum. Amacım ameliyat olmaktı. Doktor ameliyat işe yaramaz yeterli iyileşme sağlanmaz dedi. Senin ehliyetini değiştirelim dedi. Elle kavrama ya da özel tertibatlı ehliyet falan bahsetti. Daha önce hiç hastane rapor olaylarına girmedim.

Şimdi asıl sorum normal ehliyetimi kaybetmeden hastaneden ötv için muaf raporu alıp alamayacağımı öğrenebilir miyim? Öğrensem de bunun garantisi ne kadar olur. Maliyeden döner mi.

Ehliyetimi değiştirirsem şu aşamada manuel aracı değiştirecek imkanım yok. En ucuz otomatik ikinci eller de elimde patlayabilir otomatik masrafını kaldıracak bütçe de yok. Sıfır modellerin otomatiği Ötv muaf alsam da en uygun otomatiği 2 yıldan önce alamam. Ortada kalırım. Teşekkürler arkadaşlar.

Cskay

Detayları ile yazıyorum kardeşim.
Araç kullanmak çocuk oyuncağı değil, hem kendi hemde başkasının hayatını riske attiginizi unutmayın. Araç kullanmak refleks gerektiren sürücülük ister. Ani manevra abi refleks hareketleri gibi.

Sağ ayağınızda problem Yok ise, Otomatık vitesi sağ ayak ile kullanmak esas olduğu için ÖTV muafiyetli araç almanız zor görünüyor.
Şansınızı deneyin derim.

Otomatik vitesin Tertibat olarak geçtiğini söyleyen ve bu şekilde ÖTV Muafiyetli araç alan arkadaşlar var. Mevzuat ise tam tersini söylüyor. Resmini ekliyorum. İsteyen mevzuatı okuyabilir.

Birde Manuel araç kullanırken sol ayağınızı debriyaj üzerinde bıraktığınız için, yarım debriyaj yapmış oluyorsunuz ve böylece baskıyı yemiş oluyorsunuz.

Size tavsiyem ÖTV olarak şansınızı deneyin, İnşallah okey alırsınız. Kabul edilmese dahi, Ehliyetinizi değiştirmiş olursunuz. Bu arada eski B Ehliyetinizi kaybedersiniz olsun. Ama bu şekilde Allah korusun ölümlü kazaya karışırsaniz başınız çok ağır, hatta ve hatta hapis cezası dahi alabilirsiniz.

Şuan otomatik vites araçların ÖTV muafiyetli fiyatları 91000 TL den başlamakta.
e5df5278a112c021d9fae29d217071db.jpg

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şubat sonunda aracım geliyor. 2020 model Corolla benzin otomatik 149000 TL aracı anahtar teslimi 97000 TL satın aldım.
32.01 kodu ile Elden gaz fren tertibatı verildi.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. İnşallah kazasız belasız kullanırsınız.

Aslında Benim sorunum daha çok maddi şu an.Bütçe sebebiyle 90 lı model otomatik İle uğraşmak zorunda kalacağım. Resmen el bombası.
Diğer türlü trafikte de sıkıntı. Ne yapacağım bilmiyorum.

Üst Alt