Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç aldığım için 2022 aylığım kesildi!?

kardelen.

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli aracı aldık 4 ay sonra 2022 aylığım kesildi kaymakamlığı arayıp sorduğumda araç üzerinize olduğu için kesildi ayliginiz denildi bunu yaşayan var mi ne yapmam gerekiyo ayligimin tekrar olmadi için

kardelen.
malesef artık araç alınca 2022ler kesilio.sitedede kesılenler oldu.yapacak bişi yok

170k aşmaması gerekiyormuş. alınan aracın

muhtaçlık maaşı 1125tl 170 katı 190k ediyor zaten sınır 185k nasıl maaş iptal olur ?

paseh
öyle bi kesıolar kı hemde cayır cayır aklın şaşar.işini sağlama almak için bulundugn yerdekı sydv ye gedip sor

muntada al ansar
bahsettiğin 2022 maaş baglanması için hane kişibaşı gelir sınırı ise evet 852,53 tl .bu mıktardan fazla olanlara 2022 baglanmaz

Mka paseh arkadaşın muhtaçlık maaşı dediği ne dır benim kafam ona takıldı

devlet muhtaçsa o paraya ihtiyacı olan kişi nasıl 189-190 bin parası olur diye düşünüyor ki bunu bende mantığıma oturtamıyorum.

hanifeaydin
mantıklı görunsede .bazen konu komsu eş dost (pek kaldımı bilmiom)yardım edıp 2.elde olsa araba alabiliolar.engelli die araba alınmasın mı.kaldıkı o araç ile engellı hastaneye götürlüo .bişi olsa gece vaktı nerden kımden arac bulacan paran olacakmı o vakıtte.
fakat bıde şu yönü var. engellı adınaarac alınıo amaengellı aracı bile görmuo akrabası yada gardaşı araçla fink atıo gününü gün edıo bunu takıp etmelı devlet.gerçekten engellıde mı kalıo engellı yararınamı kullanılıo.

hocam yanlış anlamayın benim derdim engellilerle değil lakin kronik hastası yaşlısı yatalağı olan kişilerin yakın akraba eş dost,komşu bunlar bu durumu o kadar çok istismar ediyor ki öyle böyle değil engelli elbet araç alsın maaşı kesilmesin lakin bunun bir sınrıı olmalı 170 bini aşmasın tamam eyvallahta çoğuda ranta çevirmiş...Sarı sitede tonlarca %90 raporlu yakını aracı var satılıkta...

kurunun yanında yaş olarak siz engelliler yanıyorsunuz engelli araç almalı bence sınırda olmamalı fakat bunların yakınları bu araçlaruı alıp işi ticarete ranta çeviriyor adam görmediği dedesi ananesi adına alıyor adam erzurumda torun istanbulda binlerce örnek var sonrada maaş kesiliyor ...O kadar çok şikayet var ki hazine ve maliye bakanlığıda çıkardığı kanunla kısıtlamalara başlamış ayrıca ilerde 2 ve 3 derece yakınlar bu araçları artık kullanamayacak bunun içinde yoğun baskılar var çünkü burda mağdur olan bedensel engellidir.

Bakın hasta yatalak yaşlılar yakınları yüzünden sizler mağdur oluyorsunuz içlerinde elbette ihtiyacı olan var alsınlar lakin devlet mahkemelerle ya da sosyal hizmetler kurumlarıyla karar verilerek belli miktarda bu araçları almalı

Öyle bir durumdayız ki hak eden hak ettiği araçı alamayıp mağdur oluyor parası olan kişiler hep kazanıyor...

Kasko veya rayiç değer demek aracın KDV ve ÖTV li fiyatı anlamını çıkarıyorum ,

170*990=168300 tl tavsiye edebileceğiniz otomatik ucuz araç nedir ? clio oromatik bile girmiyor vw,honda,toyota, nissan geçtik yani :))

2022 maaşı

Selamünaleyküm arkadaşlar,bu konuyla alakalı bilgisi olan varsa acil cevaplarsa çok sevinirim,yaklaşık 8 yıldır engelli maaşı alıyordum(%90)2 ay önce ÖTV muaf araç almamizdan dolayı maaşımı kestiler,hemen sonrasında vakfa gittim sebebinin yüksek model araç olldugunu söylediler,vakıflar yönetmeliğinde muhtaclik aylığının 170 katını geçmesi durumunda maaşının kesileceğini söylediler araç faturada ÖTV muaf fiyatı 137000 TL ama vakıf sisteme 200 bin TL olarak girmiş niye öyle yazdılar bende anlamadım,2022 ocakta tekrar başvur u yaptım Şubat'ta benden tekrar raporu mu getirmemi istediler herşey yeniden başlıyor,sonuç ne olacak bilmiyorum bilgisi,fikri olan varsa sevinirim,evde bakım maaşı alıyoruz başka herhangi bir gelirde yok,arabayida aile bireyleri ile ortak aldık evde beş kişiyiz evde aile bireylerine ait,eyer tekrar baglanmassa aracın ÖTV sini ödeyip satarsak sonuç ne olur,birde sistemde 200 bin olarak geçen aracın fiyatı bu sene için aynımı kalır yoksa yükselir mi, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Aracın kasko bedeli üzerinden hasaplanır. Sonra aldığınız maaş 170 ile çarpılır. Eğer yüzde 90 engelli iseniz maaşınız bu aydan itibaren 1300 tl oldu.. Bunun 170 katı 221 bin liradır...maaşınızın kesilmemesi lazım.. bu yönetmeliği çıkaranın allah belasını versin. Bu yönetmeliği çıkaran zihniyet, açıkça şunun için çıkarmıştır.. Engelliler vergi ödemeden araba almasınlar. Yazıklar olsun. Şuan piyasada maaşım kesilmeden bir araba alayım derseniz, öyle bir araba yok.. Bakın maaşınızın 170 katı 221 bin liradır.. O fiyata araba yok.. Olsa bile en dandik markalardır..

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kişi başı engelli maaşı bağlama 2022 yılı için 1.417 tl oldu

keserler abi keserler verdikleri zaten 3 kuruş para istiyorlar ki evimiz olmasın arabamız olmasın tutunacak dalımız olmasın sokak ta kalalım istiyorlarr....

Herkese hayırlı saglıklı gunler
arkadaşlar bize verdikleri parayı devlet neden bizze veriyor ?
bu soruma gercek anlamda cevap veriseniz nedemek istediğimi cok iyi anlarsınız
hayırlı gunler

Not: kimseyi kırmadan incitmeden en iyi bu şekilde yorum yapayım dedim
saygılar

Haklısın güzel kardeşim,kendini bilmezler yüzünden ortam geriliyor

Kalem hanım bende birşey sormak istiyorum,Kasım 2021 de bizde araç aldık ÖTV muaf olarak bizimkide kesildi,137000 TL'lik aracı sisteme 200000 TL olarak girmişler,2022 ocakta tekrar başvuru yaptık daha önceden verdiğimiz raporu bizden tekrar istediler,gelincede tekrar başvuru yapın dediler,sonuç ne olur fikriniz varmı,bide aracı aileden birileri almıştı adımıza olurda olumsuz çıkarsa aracın ÖTV sini odettirip adımdan aldirsam başvurum onaylanirmi acaba, teşekkürler

Seramikcim aracı kendiniz kullanmıyorsanız, ötv hakkınızı neden başkasının kullanmasına izin verdiniz?

Seramikcim
aracı art niyetliliklen aldıysanız ac gözlülük etmişseniz iyi olmuş kesilmiş ama art niyet yoksa yazık olmuş

jonjon
insanda art niyet varsa herşeyi yapar

Güzel güzel derdimizi anlatıyorum,millet yanlış anlıyor, kardeşimize raporu vermek art niyetse varsın öyle olsun,biraz konuşmalarımızda dikkat edersek sevinirim,böyle sohpet olmaz

SSK Li çalışıyor diye aylık verilmiyor doğal olarak araç alındığında da verilmemeli

Bence eskisi gibi sadece engellinin gelirine bakılmalı gerçek engelli için araç şarttır bunu yaşamayan bilemez heleki tam bağımlı bir engelliye hiç şart sunulmaması gerekir

Sallamayın diyen cahil filozof lafı kime attınsa o senin terbiyenin olmadığı anlamına gelir..
Not=5 ay öncesine yani(2021 yılı eylül) ayına kadar alınan aracın 120/1 katı hanedeki gelire eklenir ona göre maaşın kesilip kesilmeyeceğine karar verilirdi. Ancak..
2021 yılı eylül ayının sonlarında yada ekimde hatırlamıyorum tam tarihini.. Ortalama 5 ay önce (vakıflar kanunu yönetmeliğine) bir madde eklediler.. Madde şu: engelli raporu ile alınan araçların kasko değeri, vakıflar genel müdürlüğünden herhangi bir isim altında alınan maaşın 170 katını geçerse maaş hemen kesilir.. 120/1 katına gerek.. Bu madde ile ya araç almayacaksın yada araç alırsan maaş almayacaksın. Bu kadar basit.. Zaten yasa çıktıktan sonra yeni veya eski herkesin maaşları kesilmiş.. 120/1 katı hane gelirine eklense bile tekrar bu 170 katından dolayı yine kesilir. Çünkü araçlar o kadar pahalandıki neredeyse hiçbir araç bir engelli maaşının 170 katından aşşağı değil.. Umarım anlaşılır

AMN-LX9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hastaneleri aldılar ulasilmiycak yerlere engelli bir hastayı nasil goturecez bunu düşünüyorlar mi yok

Üst Alt