Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç aldığımda bakımı vs. derken yıllık gideri ne kadar olur?

bulent381

Üye
Konular
73
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar ben nasip olursa ilk defa ötv den muaf arac alıcam şartlar tutuyor.yanlız asgari ücretin. Birazcık üste gelirim var ondan dolayı korkuyorum öyrenmek istediyim arac alsam yıllık bana maliyeti ne olur.işte vergisi servis bakımı muanesi gibi öyrenmek istiyorum SAYGILAR

her yere yazmışssın...
Başlattığın başlıkta devam etmelisin...

bua rada cevaplayayım
arabanız otoparkta kalsa hiç kullanmazsan bile aylık masrafı 100 liradır.

motoru arasıra çalıştırıp akü ve klima gazı dengelerseniz; motor pas tutmasın diyorsanız 5 dk.lık çalışma ile aşağı yukarı masrafı en az 200 liradır.

Aylık kullanmasan bile 200 tl olucaksa beni aşar gibime geliyor zaten maaş az yavaş yavaş sogumaya başlıyorum allahtan hayırlısı

Geçmiş forumda okumuşsundur: Zaten kredi ile araba alınmaz diyordum: Araba aldıktan sonra başına kaynar su dökülürse karışmam...
Piyasada kredi ile araba alıp da adam gibi kullanamayıp satan çok insan var..

Mr.No;

kredi şuan peşin 23 bin tl filan var 10 bin tl filan kredi cekip 0km ford fiesta.opel corsa filan alayım diyorum bazende 23 bin peşin var 3binde kredi cek hyundai 1.1 motor i 10 al diyorum kararsızım aldıgıma göre iyisi olsiun diyorum bakalım nasip

Bagaj hacmi senin için sorun değilse hepsi aynı sınıfın arabası: A kategorısinden...

Şimdi kıyaslama yaptımda bunlar kaldı geriye
Hyundai:1.1 motor 7.5 şehiriçi,şehirlerarası 5.0
Polo:1.2 motor 5.8 şehir içi.şehirlerarası 4.1
Polo 10 bin tl daha fazla gerek varmı 10bin tl fazla ödemeye ha birde polo 1.2 i10 1.1

Mr.No;

Hyundai:1.1 motor 7.5 şehiriçi,şehirlerarası 5.0
Polo 10 bin tl daha fazla gerek varmı 10bin tl fazla ödemeye ha birde polo 1.2 i10 1.1

Yıllık kasko en az 1000-tl
Trafik sigortası en az 350 tl
Yıllık bakım en az 400-tl
ayda 100 tl lik akaryakıt harcasan
Kaba hesap;
------------------------------------
3000-tl / 12 = Ayda 250 tl para giderin olur kardeşim.
3. yıl sonra bu masrafın üstüne araç muayene,egzos muayene ve lastik giderinide koyacaksın. Aracı sıfır aldığın an her ay bu 250-tl yi gözden çıkarman gerekiyor.

Not; Allahtan MTV vermiyoruz onuda versek bu hesap dahada yükselir.

novandan;

yıllık kasko ilk yıl yaptırcagım acemi oldugumdan dolayı sonra yaptırmasam bi zorunlulugu varmı ben yok diye biliyorum

Sen bilirsin kasko yaptırmak şart değil ama burası türkiye kaskosuz asla yola çıkmamanı tavsiye ederim kardeşim.

.
Hyundai i10 1.1 motor 7.5 şehiriçi,şehirlerarası 5.0

Polo 1.2 ötv siz fiatı = 31.000-tl
Hyundai İ.10 1.1 = 26.000-tl
----------------------------------------
İkisinin arasında 5.000-tl fark var bu farkı verebiliyorsan tabikide Polo al derim.

Kasko, otopark parası, yakıt masrafı, sigorta birde servis ücreti ekleyip hesaplamak gerekir.
Sıfır araca birde koltuk kılıfı gider.

150 TL kılıf

1500-1800 TL kasko

günde 10 km yok yapsam ayda 300 km eder yeni araçlar teknik verilerde ki düzeyden daha fazlasını yakar. Kilometre başına 35-40 kuruş saysak 105-120 TL aylık yakıt gideri.

20 TL aracı ayda bir yıkattığımızı düşünsek

120 TL aylık otopark parası yada İspark yada özel otopark ücreti olarak 60 TL düşünelim.

400 TL servis bakım ücreti ekleyelim.

Başka bir masraf yada bakım gerektirmezse 400 TL trafik sigortasıyla beraber ayda en düşük 232 - 250 TL aylık gider çıkıyor ortalama.

bülent bey eylül 2015 de lada vesta ötv siz anahtar teslimi 26000 tl olacak int ten araştırdım bende 1992 model lada samara var parçası çok ucuz ve yakıtı olsun sürüş keyfi olsun çok memnunum eylül ayında türkiye ye gelecek olan lada vesta allah kısmet ederse alacağım sizede tavsiye ederim internetten sizde araştırın isterseniz

çok diyosan elektrikli motor al püfür püfür gitt maliyet +0 tl :))())

Üst Alt