Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç aldıktan sonra rapordaki oran düşerse ne olur?

behcetsen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm bir konuda bilgi almak istiyorum 90 bir ve üzeri raporumuz var araç almak istiyorum oğlum 9 yaşında ilerde raporumuz 2 yıl veya 5yıl sonra rapor oranımız düşse durum nasıl oluyor

behcetsen
Önemli olan araç alındığı tarihte yeterli oranda ve süreli ise süre bitiş tarihine en az 6 ay olan geçerli bir raporun olmasıdır.
Daha sonra raporda meydana gelebilecek değişiklikler durumunuzu etkilemez, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Ufukalp

Grupta okuyorum maliye ileriki yıllarda rapor oranı düştü diye son raporu kabul ediyormuş ötv ve mtv yi geri istiyor diye bu beni tedirgin ediyor

behcetsen
O farklı bir durum.
Birinin diyelim %91 oranlı ortopedik olmayan bir engelli raporu var, bununla pek tabi araç alınır.
Ancak şahıs araç almadan önce başka bir rapor daha alıyor, diyelim bunun oranı da %80 de kalıyor.
Normalde yeni bir sağlık kurulu raporu eskisini hükümsüz kılar, tüm işlemlerde yeni rapor kullanılmak zorunda.
Ama adam yeni rapor ile ÖTV muafiyetli araç alma hakkı elde edemediğiden bu son raporu gizleyip geçersiz duruma düşmüş olan ilk raporu beyan ederek araç alıyor.
Sonraki sorgulamalarda sistemde yetersiz oranlı yeni rapor tespit edilince başta muaf tutulan ÖTV nin tahsili yoluna gidiliyor.
Yukarıda verdiğim cevapta: "aracın alındığı tarihte yeterli oranda ve geçerli bir rapor" dedim.
Aracı aldıktan sonra rapor oranının düşmesi bir sorun teşkil etmez.

Ufukalp

Evet arkadaşın bahsettiği gibi araç alırken geçerli olan sağlık raporu üzerinden ötv indirimli alındıysa sonradan oranın düşmesinin bir önemi yok.Sadece oran düştüğü için yani kural %90 üzeri olduğundan MTV Çıkacaktır.

Bende oğlumun 93 raporuyla almıştım aracı, daha sonra 78 rapor çıktı. Ötv geri isteme falan olmadı. Sadece MTV muafiyeti kalktı. Şimdi ÖKGV çıktınrapor. MTV muafiyeti için tekrar başvuracağım.

Intermed

iyi akşamlar araç alırken nasıl bir yol izlediniz bende oğlum adına almayı düşünüyorum nerelere başvuruyoruz ne tür evraklar isteniyor. Teşekkürler

Üst Alt