Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç aldım bildirmedim. Bakım aylığı kesilir mi?

son_nefes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler arkadaslar size bi sorum olackti benim oglum % 90 zihinsel engelli 2 yildir bakim parasi aliyorduk bu ayligi alirken üzerime düsük degerde bir arac vardi abimindi ama benim üstume kayitliydi 1yil oncede engelli araci aldm 40000 degernde yarisini hanimn altinlarini bozdurarak pesin verdim diger yarisinida kredi cekip almistm ama aldigim tarihte bildirmem gerekiyormus ben bildirmedim taaki gecn hafta heyet gelip bu bilgiyi verene kadarda bilmiyordm evde gelir artisimz yok 5 kisi yiz esim ben ve 3 tanede cocugm hepside kucuk asgari ucret maasliym baska hic bir sekildede ek gelirimiz yok heyet bizden eski arabanin abimin ustune devredilmesini ve maas bodrosunu shcek getirmemi yeni arabaminda bildirilmesini istedi bana 2 gun sure verdi ve ben bunlari teslim ettim simdi sorum su bakim maasim kesilirmi ? kesilirse nasi bir dilekce ile itiraz ede bilirm ?bana yardimci olurmusnz bu konulardan hic bir bilgim yok nasi bi yol izliycem not: eve gelen heyet kesilir yada kesilmez demedi dosyayi ank yolluycaz biz dedi net bir sey soylemedi.

2011de Bende araç aldım hiç bir yerede bildirmedim taki bir sene sonra bakıcı değiştirdiğimde yeni evrak Kayıt yaparken aracıda kaydettiler hiç bir sorun çıkacağını zannetmiyorum içinizi ferah tutun sadece aracınızın kayıtlar geçirecekler.

kişi başına düşen ylık gelir 510,45 lira ustunde çıkmazsa asla kesmezler rahat olun. şimdi araç fiyatına bakacaklar, gelirinizi tekrar sorgulayacaklar. arada beyan etmediğiniz bir gelir de yoksa sorun olmaz. resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir inceleniyor. beyan ettiğiniz ve tespit edilen gelir sınırı aşmıyorsa sorun çıkmaz.
sadece aracı bildirmediğiniz için sıkı bir gelir testinden geçeceksiniz yani.
altınlar ne kadardı? fazla mıydı? Aylığa başvuru sırasında beyan etmiş miydiniz altınları?

Melek hanim dügünde takilan altinlar 16 bin lira etti 20 binde kredi cektmistm hepsi bu . Bakim ayligi icin ilk basvurumuzda evimize gelen heyet maasimi üzerime araba ,ev varmi dedi sadece.Eşimin altinlarini sormadi bende soylemedim böyle bir bilgi verselerdi bana o gün söylerdim . durum ne olcak bende bilmiyorum suan icin eve gelen shcek ten yazili herhangi bisi yok sanirim maaş günü belli olur.

Üst Alt