Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım ek kararı için mahkeme neyi araştıracak!?

mukorz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, 25 Kasım'da ek karar ile araç alımı için dilekçe doldurup vermiştim. Annem %90 ağır demans ve babam vasisi.

Bugün yazı işleri kalemini aradığımda konuyla ilgili araştırma yapılacağını Şubat ayında mahkeme olacağını söyledi.

İlk olarak, ortada resmi bir işlem yokken nasıl Şubat ayında mahkeme olacak diyebiliyor. Ayrıca bu neyin araştırmasıdır tam olarak? Herkes 10 gün içerisinde ek karar aldığını söylemekte ve biz 3 ay ne için bekleyeceğiz anlamadım.

Evrak hakime gitmemiş mi, kalemde mi duruyor burda sorunu anlayamadım. Ayrıca İstanbul'da değil küçük bir yerin böyle 3 ay demesi ilginç geldi.

Eğer dosyanın taraflarından biriyseniz e devlete girip arama boşluğuna "vatandaş portal" yazın ve çıkan sekmeyi açın ondan mahkemenizi ve dosyanızı seçerek ilgili dosyadaki bütün evrakları ve yapılan bütün işlemleri görebilirsiniz...Ayrıca dosyanızda herhangi bir kurumdan bilgi istenmişse istenilen yerle görüşüp işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz.

Cengiz.34 teşekkür ederim. Kontrol ettim sistemden. Bizden istenen birşey görünmüyor gibi. Jandarmadan yazı istemişler, SGK'dan hangi hastanede tedavi gördü vb. bilgileri talep etmişler. Şubat ayına mahkeme tarihi belirlemişler.

Bilgi istenilen yerlerden mahkeme gününe kadar cevap gelmesze duruşma ertelenir. Cevap geldiğinde mahkeme kaydederse sistemde görürsünüz.

Son düzenleme:
Cengiz.34 bu bilgiler gelip, mahkeme yapıldıktan ne kadar süre sonra ek kararı veriyorlar peki? Ya da bu kadar uğraştırıp sonra red veriyorlar mı?

merhaba. aynı işlemleri biz yaptık. Fakat önce raporu yenileyip mahkemeye öyle başvurduk. 1 ay içerisinde eşim -vasi olduğu için- mahkemeye çıktı. ondan 1 hafta sonra da kararı verdiler.

Mahkemenin gerekçeli kararında "Mahkemeden izin almadan da VASİ OLDUĞUNUZ İÇİN araba alabilirsiniz, mahkeme bu konuda yetkisizdir. bu yüzden isteğinizin reddine" şeklinde yazı verdiler. Bu yazı ile araba alabilirsiniz dediler. Tezatlık oluşturuyor. Ama böyleymiş. araba alabileceğiz yani

Sonuç olarak mahkeme RET verecek. Ama bunun hiçbir önemi yokmuş.

Üst Alt