Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım raporu da ne arkadaşlar?

smile54

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Geçenlerde gittik ehliyet icin bir rapor aldık eşime Çok şükür sıkıntısı heyete girdik raporu aldık 10.02 ve 35.04 kodlari yazan ehliyeti mızı aldık bayiyle gittik aracı almaya o rapor olmaz araç alım raporu olmasi lazim dediler o rapor ehliyet alabilir raporuymus bu rapor hemen veriliyor mu yoksa heyet raporu gibi randevu alıp günlerce beklemek mi gerekiyor kişiyi görüp engeline göre araç yeniden nasıl düzenlenecek o söylenecekmis bu rapor da heyet raporu mu yoksa bir günde randevusuz gidilip alınabilir mi acaba alanlar bilgi verebilirse çok sevinirim acil cevap bekliyorum arkadaşlar

Ehliyetiniz hayırlı olsun. Araç almak için de heyet raporu almanız şart. Hastaneden sağlık kurulu için randevu alacaksınız ve uygun görülen doktorların muayenesinden sonra heyete gireceksiniz. Özel tertibat lazımsa raporunuzda o ibareyi mutlaka talep etmelisiniz

Devlet hastanesinden heyet raporu alacaksınız.Randevulu sistemle çalışılıyor ve randevu günü ile birlikte tahmini en az 3 gün sürüyor.

Branşlara göre farklılık göstersede tahmini 350-400 TL gibi bir masrafınız olur..

Daha önce araç alma aşamasındayken yaşadığım ve başka bir forumda dile getirdiğim bir yanıt.Bu yoldan çözüme ulaşarak raporumu almıştım.

[FONT=Verdana]İzlenecek yollar şunlar[/FONT]

[FONT=Verdana]* Aile hekimliğine giderek herhangi bir Devlet hastanesi ortopedi bölümüne sevk[/FONT]
[FONT=Verdana]* Ortopedi bölümünde Engel durumuna göre tertibatlı araç kullanabilir raporu.[/FONT]
[FONT=Verdana]* Aldığınız raporu il sağlık müdürlüğüne vererek heyeti bekleyeceksiniz

İl sağlık müdürlüğünden aldığınız heyet raporunu aracı alacağınız yere götüreceksiniz,istenen rapor budur.

[/FONT]

rapor alınırken ücret alınmıyor nden masraf yazdınızkiiii

aslan_55
Sıfır Araç alırken ÖTV den yararlanılacaksa hastaneden heyet için 200 - 300 TL arası ücret alınıyor.
Ücretsiz raporlar Engelli Durumu Bildirir Raporu, Kart Raporu ve Evde Bakım için alınanlar

bundan ıkı yıl önce alınmıyorda gardaşım ben vermedımm aldım rapaoru

@aslan_55
Engelli durum bildirir raporu üçretsiz ,eğerki ötv den yararlanıp muafiyetli araç almak istersen hekim başına 50 TL üçret ödemen gerekiyor.

inzibat

bende 1 ay önce aldım herhangi bir ücret ödemeden. "Özel Tertibatlı Araç" için olursa alınmıyor sanırım.

ücret konusunu gördüm,yaptığım işlemlerde hastahane veznesine 50 tl ödedim

Ndr Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'n de 15 gün oldu evraklarımı dolaştırdım teslim ederken ücret makbuzu olmadığı için almadılar. Vezneye gittim 200 TL ödedim makbuzla beraber teslim ettim.

Bende ilk olarak aile hekimine gittim benı ortopedı bolumune sevk etti, gittim 1 haftada raporu cıkardım sonra ehlıyetımı aldım. Araç bayisine de gittiğimde benden bu ehlıyet ıcın aldıgım kodlar ın yazdıgı raporu ıstedıler tertıbat ıcın tse ye falan vermısler tertıbatı halletıler. Maliye için sadece ehlıyetımı tse tertıbat dosyasını bırde tanı ve yüzdenin belli olduğu herhangı bır raporumu istediler o raporuda engellı kımlıgı almak ıcın almıstım sonra maliye onay verdı. 20 gunde aldım arabayı bir sorun çıkmadı.

inzibat

raporunuzu ne için almıştınız

"tertibatlı araç için" mi? "ötv muafiyeti" için mi?

Benim raporum "tertibatlı araç" içindi.

@Ndr Yeni araç alacağım için ÖTV muafiyeti, özel tertibatlı ve otomatik vites elle kumandalı olması şartı da mevcut. Gerçi ben İl Sağlık Müdürlüğüne raporuma itiraz ettiğim için hakem hastane olarak yönlendirilmiştim. Görevli ÖTV muafiyeti olduğu için alıyoruz dedi. Vermesine verdim ama Rapor derecem %92 olduğu için sürücü olamazsın diyorlar. Ehliyeti müzeye göndereceğim bakıp bakıp ne saçma bir sistem olduğunu anlasılar

Buradaki yanlişlık ilk önce sürücü olabilir veya olamaz şeklinde olması gerek ki raporun insan ona göre hareket etsin yoksa ilk önce ehliyet i al sonrada rapor yüzde 90 aştığı için sürücü olamaz de nasıl olacak inzibat arkadaşın dediği gibi .

Bence bir raporda hepsi değerlendirilip
Sürücü olur
Ehliyet deki kodlar şunlar
Tertibat gerekli
ÖTV istisnalı araç alabilir
Veya kodlar yazar ötv den yararlanamaz böyle bir şey olursa kimsenin kafası karişmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

200 lira çok net yeni alıyorum...5 tane ataba aldığım raporu yebiletiyorlar...terbiyesizlik bu

Üst Alt