Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım raporu için tüm rahatsızlıklarımı belirtmek zorunda mıyım?

Karaca~)

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Engelliyim vergi indiriminden emekliyim raporum %84 işitmeden ve pskiyatriden aldım oranları vede sag ayak polio sekeli ayak dan nedense oran vermediler ben şuanda normal b sınıfı ehliyet aldım önceden ben araç almak istiyom ortapedi rahatsızlık var nasıl alabilirim aracı bilgi veren olursa çok sevinirim sıfır ötv indirimli almak istiyorum Ufukalp ama digerki rahatsızlıgımda gizlicem sadece polio sekeli den almak istiyom gizlemesem eger elimdeki ehliyet den olurum bu kesin iptal ederler

Son düzenleme:
Ehliyetin yeniyse.aparat kodları varsa.hastaneden ötv için yeni bir rapor alman gerekecek onda oranın önemi yok raporun açıklama kısmında aparatlı özel donanımlı araç kullanır yazssin yeter.

Kot yok
Ehliyet yeni ama normal şartlarda almıştım digerki hastalıkları gizlicem ve sadece polio sekeli den alsam olurmu

Hastalıklarını gizleme, araç alımı ve ehliyet için alacağın sağlık raporu oranı ileride emeklilikde önüne çıkar sıkıntı yaşarsın, ona göre hareket etmeni öneririm.

Polia sekeliysen olur kanaatindeyim.ama ehliyetteki kodlar önemli kullanacağın aracın donanımını belirtiyor. Ötv raporunda ise oran önemsiz raporda donanimli araç kullanır yazması yeterli.bende 3 aydir araçin parasını oduyom ama arac hala bayide yatıyor. Benim de ehliyetimde polia sekeli pedal aparatlı araç kullanır yazıyordu. Ötv için aldığım raporda açıklama yapılmamış vergi dairesi kabul etmedi.hastane de %40 aldindaymis diye açıklama yazmiyoruz diyor.bilincli yapıyorlar bunları .konuşturmuyorlar bile insanı hatalarını bile kabul etmiyorlar.raporu tekrar çıkartmak için tirmaliyom

Zaten emekliyim ben gizlesem nolcakki gizlemesem eger zaten elimdeki ehliyet den olcam

@Karaca~)
Ehliyetinizde tertibat kodu yoksa ÖTV istisnasına uygun rapor alsanız dahi ÖTV muafiyetli araç alamazsınız zaten.
Hem "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gereklidir" ibareli rapor, hem de engeliniz ile uyumlu tertibat kodu olan ehliyetiniz olması gerekiyor.
Polio sekeli haricinde rahatsızlıklarınızı gizlemeye gelince bunu hiç tavsiye etmem.
Son yıllarda SGK kontrol muayenesi için bahane arıyor. Artık raporlar da sisteme işleniyor, sistemden gördüğü düşük oranlı rapor sahibi emeklileri çoğunlukla kontrol muayenesine çağırıyor.
Zaten ehliyetiniz bile şaibeli, daha kurcalarsanız onun da elinizden gitmesi muhtemel.
Ben zaten emekliyim gibi bir garanti yoktur, bunu aklınızdan çıkarın önce.

Bu kadar uzun cümleler kurmaya gerek yok .

Notere gidince engelli kartını göster , otomatik indirime alırlar .

Yani öyle tahmin ediyorum .

Ozaman ya %90 olcak rapor dedin dogru abi kurcalamaya gerek yok

Aile hekimliği veya hastane de heyet doktoru e rapor istiyor . Daha önce e raporun yok ise https://www.turkiye.gov.tr/saglik-surucu-raporu-beyan-basvurusu buradan sağlık bilgileri forumunu doldurman gerekiyor . Bu forumda kan grubu , varsa ameliyatlar , mevcut rahatsızlıklar gibi sağlık bilgilerini eksiksiz olarak doldurup doğru olduğuna dair onaylayıp çıktısı ile başvuruyorsun .

Saklarım gizlerim gibi teşebbüslere yönelmemeni tavsiye ederim . Ayrıca sürücü belgesi için başvurduğunda son 1 yılın ilaç dökümanı da isteniyor ki o ilaçlar neden kullanıldığı da soruluyor .

Bu perşembe günü ben de sürücü olur raporu için müracaat ettim . Aile hekimine gitmene gerek yok ayrıca poliklinikte görevli heyet doktoruna 50 TL muayene için vezneye harç yatırıyorsun . Heyet doktoru gerekli görüp sağlık kuruluna sevk yaparsa onun için ayrıca 200 TL harç yatırılıyor .

Gitmeden önce e rapor ve eczaneden son 1 yıllık ilaç dökümanını hazırla ki sonradan uğraşma derim .

Üst Alt