Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı 2002 maaşının kesilmesine sebebiyet verir mi?

emre67zz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Engelli ayligi alan annem var.
anneannemin raparu yuzde 97(Diyaliz hastasi ve yürümesinde ortapatik sikinti var) annem vasi raporu aldi.
Dedem yaşiyor anneannem hastaligindan ötürü 5 yidir bizimle dedem memlekette kaliyor.

Babamin 1830tl emekli ayliği var
annem ev hanimi
Kardeşim okuyor-(kyk bursu aliyor 550tl olmasi lazim)
Geliri olmayan anneannem
toplam 4 kişi oturuyor evde.
( ev 2b arazisi uzerine kayitli, tapusu yok belediyede kayitli babamin uzerine gözükuyor)

"Kendim evliyim ve başka bir evim var."

Eve başka bir gelir yok
Babam memlekete git gel için eski olan bir aile araci var onu degiştirmek istiyoruz. Diyalizde ki hasta arkadaşlarimiz dan görduk araç alanlar vardi. bende yardim ederek bir arac almak istiyoruz babama daha guvenli gidip gelsin memlekete.

Şartlarimiz bunlarken araba alirsak engelli ayliği kesilir mi?
Engelli ayligi hangi şartlarda kesiliyor.
sididen herkese tesekkur ederim

@emre67zz <br><strong><br></strong>araç aldıgınızda işlem aşagıdakı gibi edilir.ötv indirimsiz alırsanız kasko değerının120 de 1 i,engellı adına  ötv indirimli alırsanız  indirimli fiyatının 120 de 1 i gelir hesabına dahil edilir . misal 100 binlik araç alırsanız 100000 / 120 : 834 tl . siz bu 834 tl  gelirnize eklersiniz sonra da kişi sayısına bölersiniz sonuç 701 i geçmezse bişi olmaz.<br><strong></strong>babanızın 1830 tl emeklı maaşı var  sizde 100 binlik araç aldınız ornektekı 834 ü ekle  2664 eder  4 e bölünce  666 tl edıo bu durumda ötv indirmli alısa göre maaşa bişi olmaz.bu örnek artık alacagınzı aracın fıyatına göre  bu  yöntemle hesaplarsınız<br>not: bu örnek ve bilgi araç engellı adına alınırsa geçerlı.yoksa evınız ayrı yolunuz ayrı  imiş bu durmda sız kendınıze isterse 500 binlik araç alın diğer evdekılerı ilgilendırmez işlem için.<br><strong><br>
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?</strong><br>2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

dediğiniz gibi bir durum olursa sınırın(701 TL Kişi Başı) üzerine çıkılıyor ancak, ülkemizde ucuz araba kalmadı. maaş bağlanalı 3 sene oluyor. 3sene sıfırı 80 bin olan araç şuan 210 bin tl. Engelli kişiler araç alamasın veya rahatlık süremesin. teşekkürler bildiglendirme için

emre67zz
mıktarlar kasko degerıne ve arac fıyatına göre degısıo o yüzden geçende olur geçmeyende.
engellı maaşı eğer annnelerın oturdugu evdekılerın bırının üzerıne olursa işlem edılır.siz engellı üzerinden almazsanız evınız ayrı başka evde ıkamet ettıgınız için bişi olmaz ama engellı adına alırsanız iş değişir
kardeşiniz için

[FONT=sans-serif]Kardeşim okuyor-(kyk bursu aliyor 550tl olmasi lazim)[/FONT]
demişsiniz.
Soru 58: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait şnt yardımları ve burslar muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
Evet dikkate alınmaktadır.
aldığınız burs karşılıksız yani geri ödemeli değilse 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir.
ama burs alıyorum derken, geri ödemeli KYK öğrenim kredisini diyorsanız, dahil edilmez.

nenenızın raporunda agır engellı ya da tam bagımlı yazıyomu

vasi raporu almamızı söyledi aile sosyal politikalar,
vasi raporu alırken tekrar bir sağlık raporu alındı ve o raporu biz göremedik dosyada kaldı ve aile sosyal politikalara iletileceği söylendi.

normalde yüzde 97 engelli gözüküyor.

Direk kesiyolar.sosyal hizmetlerden geldim şimdi aynı sebepten dolayı.hiçbişekilde size olumlu dönüş olmuyor.ya araba ya aylık seçim bize kalmış.rahatlık engellinin hayat şartlarını kolaylaştırmak olarak değil lüks olarak görülüyor.maalesef durum bu.

kutup yıldızı
sizinkini kesseler bile başvurun tekrar baglanır şartınız tutuo.malesef bazı memurlar değişik olabilio anlamadan dınlemeden işlem edıo

-mka
Yok arkadaşım olmuyor.Bugün sydv sayfasında itirazımı ve durumu anlattım normalde 2-3 ay cvp beklenir bu jet hızıyla cvp vermişler.cvp olumsuz.gelencvp aynen “muhtaç olmama nedeniyle mütevelli heyeti kararı ile başvurunuz reddedilmiştir.26.10.2020” bu şekilde..

kutup yıldızı
bizzat vakfa gidip dilekçe ile itiraz edin durumunuzu anlatan dilekçe sonrası işiniz olur.kafalarına göre muhtaç değilsiniz diyemezelr

Hocam forumda kişi başı düşen gelirin 1700 tl olarak belirlendiği yazıldı,

Bizim eve yeni maaşlarla 1950+650 tl para giriyor.
evde 4 kişi engelli ile birlikte. herhangi bir araba ev vs yok.
Ancak, araba alırsak arabanın 120'De biri gelir yazılıyormuş. bu yazılan gelir vergisiz halimi. ödediğim para mı? yoksa bayide ki satış fiyatımı.

ayrıca (2600/4)+(Araba parası*1/120) şeklinde hesaplamada 1700 tl aşmama durumunda problem yaşanmaz diye bir izlenim aldım.

Saygılarımla.

Bu konuda bilgisi olan modaratör yada üye varsa bilgi verebilirmi?sydv bildiğinizi okuyor yoksa yasaya araç alınınca maaş kesilir maddesi eklendimi?çok havada kalmış bİr konu bu!

Ötv indirimli araç alımı ile 2022 Engelli maaşı kesilme ihtimali sorunsalı..

Halihazır durum : Hane halkı 3 kişi , kişi1:%97 kişi2:%94 kişi3: %40 engelli , evde bakım parası alınmıyor , hanedeki herkes 2022 engelli maaşı alıyor du ki ; kişi3 65 yaşı geçtiğinden Yaşlılık parası almaya başladı.

2 adet 2022 engelli , 1 adet 2022 yaşlılık maaşı bağlı durumda . Ev kişi1 üzerine ve kendi evlerinde oturuyorlar . Kira gideri yok. kişi1 üzerine tarla var ve kirada .

Halihazırda Tarla rayiç bedelinin 240 da 1 ' i ve Tarla yıllık kira bedeli nin 12 de 1 ' i (yani aylık )
yukardaki meblağlar hane sayısı yani 3 kişi ye bölündüğünde problem yok.

Bu kısma dikkat ; yukardaki kişiler teyzeler ve dayım hepsi doğuştan engelli yani şu anda yaşları ortalam 60 desek ve ben 46 yaşındayım amacım ticaret olsa çoktan bu işlere girmiş olurdum , hatta bu güne kadar çok kişi niçin almadın almıyorsun dedi ( 3 yıl önce 5 yıl önce 10 yıl önce..)
Bugüne kadar anneannem sağ idi ve evde bir şekilde hep beraber vakit geçiriyorlardı , yılladır her ihtiyaç halinde babam yada ben aracımızla hastane, sağlık ocağı ulaşım hastalık problemlerini gideriyoruz gelecekte de bu bozulmaz bozulamaz.
Anneannemin vefatıyla arada benim evime onların gelmesi , babamın evine gitmeleri , yerine göre uzak kalmamak adına onları alıp yazlığa yanıma almak , ihtiyaçları için daha sık onların evine gitmek gibi mücbir sebepler oluştu.

Kendi aracımı kullanmaya devam edip (satmıyacağım) , ihtiyaçlarını gidermede onlar üzerinden alınan aracı kullanma fikirim de var. Bedelini ben vereceğim onlar için kullanacağım.

araç faturası / 120 = x
tarla rayiç / 240 = y
tarla kira / 12 = z

sonuç x + y + z / 3 kişi = 852,53 tl den daha düşük çıkıyorsa maaşları kesilmeden araç alınabilir gibi oluyor.

Ne kadar matematiksel açıdan sorun teşkil etmese de sosyal yardımlaşma kurumu araca verilen bedeli yıllık gelir olarak kabul sayıp 12 aya bölünce yıllık gelir varmış gibi 2022 maaşlarını keser diyen var , yok kesmez diyen var .

SOSYO EKONOMİK AÇIDAN ;

senaryo A : Sabancının oğlusunuz araçlar hizmetçiler bakıcılar mevcut ve hiç ihtiyacınız olmadığı halde 5 yılda 1 ötv indirimli araç alabiliyorsunuz , ihtiyacınız yok ama neden kullanmayayım diyebilirsiniz , evet verilmiş bir hak var kullanılsın birşey demiyorum.

senaryo B : Engeliniz yüzünden hayata 1-0 hatta 5-0 geride başlamışsınız ekonomik durum dipte , sizinle ilgilenen gerektiğinde aracıyla her yere götüren akraba, yeğen , kardeş var 40 yıl boyunca sizinle ilgilenilmiş , fakat sizin de istemenize rağmen ÖTV siz araç alımı PROBLEM .

Şahsi fikirim bu konular yıllarca suistimal edildiğinden bu hallere gelinmiş , en azından 5 yılda 1 değil de 2022 engelli aylığı alanlara , 10 yılda bir yada hayatları boyunca 1 , 2 kere olmak üzere sınırlandırarak maaş kesimine sebep olmadan araç alım fırsatı demokrasi adına verilmeli.

Yılda ortalama 40000 araç engelli indiriminden alınıyormuş , hiç mi yok 2022 engelli maaşı alıp da araç alan. Eğer aracın bedeli gelir yazılırsa evet 40000 araç içinde 2022 maaşı alıpda ötv siz araç alan kişi olmamalı , çok zor tuttururlar hesabı , hesap tutmaz..

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/engellilere-son-5-yilda-188-bin-arac-satildi/943840

Sizce senaryo A nın mı ihtiyacı var yoksa senaryo B mi alsa olur .

NOT: Aslında premium aracım var , araca ihtiyacım yok , araç olsun olmasın ben onların tüm ihtiyaçlarını ömürleri boyunca zaten karşılayacağım hatta 2022 leri olmasaydı da.

Sizce alayım mı yoksa 40 yıldır 3 engelli olmasına rağmen almamışız böyle devam mı edelim , hak mıdır müsta hak mıdır ? kesilir mi ? kesilmez mi ?

Sizce alayım mı yoksa 40 yıldır 3 engelli olmasına rağmen almamışız böyle devam mı edelim , hak mıdır müsta hak mıdır ? kesilir mi ? kesilmez mi ?
bence alma.parayı sizin ödemıs olmanız bişiyi değiştirmio.sebep engellı adına alınınca engellıden çıkmıs görünüo o para ve gelire dahil ediolar bu da 2022 lerin kesılmesıne sebep olur.işlem önceden aşagıdakı gib edılıodu ve sınırı geçmeyenlerın maşlarına bişi olmayıp araç alabılıolardı.herhangı bi değişiklik görünmesede artık bahsedıldıgı gibi işleme devam edılmesı gerekırken edilmıo ve maaşları kesıolar
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır

MADDE 7 - Bölüm 8 - Bend e
"
e ) Hanenin tespit/beyan edilen harcamalarının bu fıkranın (a) bendine göre tespit edilen gelir tutarından fazla olması durumunda harcama ve gelir arasındaki fark gelire eklenir. "

Bu bölüm mevzuat ilk çıktığından beri mevcutsa kimsenin alamıyor , alamamış , alamayacak olması lazım.

Ama şuna dikkat ediyorum " bu fıkranın (a) bendine göre tespit edilen " ibaresi var .

Fakat Ötv indirimli sıfır km alınan araç , (a) bendindeki 15 madde arasına konulmamış , ayrı bir bente atılmış ?

Yani (b) benti ile ayrılmış durumda .

" b) Vergi indiriminden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120'de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır."

Mevzuatı 50 kere okuyunca madde bent kısım bölüm kafayı yedim , sanki final sınavlarına hazırlanıyorum . Üniversite yıllarıma gittim :)
Bir de okurken 2 ileri bir geri sürekli sayfa değişiyor bütün sayfaları bastırdım önüme dizdim. :)) cevap için TEŞEKKÜRLER , en azından sizlerin fikrini almış oldum. Daha karar vermiş değilim.

cancin
ben sitesinden 2018 yılında soru cevap başlıklı sayfasından (114 soru cevap) aldıklarımı paylasıom cevap olarak genelde. orda soru sırasına dıkkat edın şöle bilgilendırmeler
Soru 46: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları nasıl yapılmaktadır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları haneye giren net maaş, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması ile hesaplanır. Bu ortalamanın kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Ayrıca servet ve harcamaları da hesaba katılmaktadır.
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
Soru 113: Ev almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?
Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede ikamet edilen konut hesaplamaya dâhil edilmez. İkamet edilen konut haricindeki konutun rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira geliri; kira geliri beyan edilmiyorsa rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir.
Soru 114: Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?
Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması (2017 yılı için 423,58-TL) gerekmektedir. Bu değerlendirmede aracın rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Engelli adına alınan araç ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
2022 aylığı gelir hesabında hanenin hem yıllık gelirlerinin aylık ortalaması hesaplanır hem de yıllık harcamalarının aylık ortalaması. Kirada oturuyorsanız hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür. kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. çıkan sonuç sınırı geçmiyorsa gelir uygun. lakin harcamalar da kontrol edilir. sağlık,mutfak,giyim,ulaşım her ne harcama varsa tüm yıllık gideriniz tespit edilir aylık ortalaması hesaplanır. harcamalara sadece emsal kira bedeli dahil edilmez. eger hanenin aylık harcama miktarı aylık gelirden fazla ise aradaki fark gelire eklenir. NOT: emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür.

0 araba fiyatları uçmuş durumda otvsiz hali bile 120bin den aşağı çıkmaz.120/1 1000 lira bu durumda kesilmemesini beklemek saçma degilmi.kesilir elbet .2022 ile ebm almanin farklı dezavantajlari var birinde direk kesiyorlar digerinde kesilmiyor .

mka

Link varsa incelemem için rica ediyorum. Ben güncel olarak aşağıdaki bilgiyi görüyorum. ....LİNK DEVLET SİTESİNİNDİR....
Sizin 114 . soruyu komple tarayıp google ile aratınca da bulamadım..

https://www.ailevecalisma.gov.tr/tr-tr/sss/sosyal-yardimlar-genel-mudurlugu/2022-ayliklari/

Soru 97: Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53-TL) az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede aracın rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Engelli adına alınan araç ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

Yanlış anlamayın diye düzeltme tuşuna basıp ek yapma gereği duydum , biz burada bir rekabet durumunda değiliz , her seferinde mesajınıza karşılık veriyorum diye BURADA BİR SUÇLU VARSA BENCE DEVLET KANUNLARI ÇOK NET DEĞİL.

Ayrıca forumda dolaşırken şu yazıyı buldum çok eski değil güncel bir yazı 2019 yılından .

üye nick : ist01
gerçek adı: fikret
Mesaj Gönderim Zamanı: 04.07-2019, 12:36
konu : https://www.engelliler.biz/forum/20...engelli-ayligim-kesildi-ne-yapabilirim-2.html

"bnm başıma da gelen bir olay araç almak engelli maaşı 2022 almaya engel değil aracın ötv tutarı düşüldükten sonra lütfen eve gelen sydv memurlarına aracın fatura bedelini ibraz edin örnek ben 2016 yılında ötv indirimli 45000 bin tl araç aldım faturası ile ibraz ettim memur bu aracın 120'de 1 hesaplamaya dahil edilecek dedi hesaplandı 375 tl çıktı bunu hane gelirine ekledi evde 4 kişiyiz annem emekli kişi başı geliri aşmadık"

@cancin
link yok ben o sayfayı worde kopyalamıstım
2022 Aylıkları 3eylül 2015

-mka

Bütün sayfayı buraya aktarmak sorun çıkarabilir. O yüzden hepsini aktarmak yerine bağlantı verilebilir. Bağlantı şurada

Soru 96: Ev almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53-TL) az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede ikamet edilen konut hesaplamaya dâhil edilmez. İkamet edilen konut haricindeki konutun rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira geliri; kira geliri beyan edilmiyorsa rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir.

Soru 97: Araba almak istiyorum 2022 aylığım kesilir mi?

Muhtaçlık değerlendirmesi; hanedeki bireylerin gelir, servet ve harcamaları dikkate alınarak yapılmaktadır. Bu hesaplamada hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden (2021 yılı için 852,53-TL) az olması gerekmektedir. Bu değerlendirmede aracın rayiç bedelinin 120'de biri aylık gelir olarak hesaplamaya dâhil edilir. Engelli adına alınan araç ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

Soru 5: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen yaşlı aylığında muhtaçlık değerlendirmesi nasıl yapılmaktadır?
Muhtaçlık değerlendirmesi; yaşlının kendisi ve eşinin gelir, servet ve HARCAMALARI ile birlikte nafaka yükümlülüğü dikkate alınarak yapılmaktadır.

Madem 2022 maaşında yıl içindeki HARCAMALAR dikkate alınarak araba ev alımında HARCANAN para 12 ye bölünüyor ve gelire konularak maaş kesimine gidiliyor. Soru 96 (ev alımı) ve soru 97 (araç alımı) nın cevapları doğrudan bunlar harcamaya girdiği için uzatmadan KESİLİR olmalı değil mi ?

Hangi evi yada hangi ÖTV indirimli arabayı alınca kesilmez ki ? ben bulamadım böyle bir değerde araç yada ev .

Eğer ki bu soruların cevabı kısaca KESİLİR değil de , uzun uzun 120 de biri eklenir yada 240 da biri eklenir diyorsa bir çıkış yolu bırakılmış anlamına getiriyorum. Alınamıyacak olsa bu ev araç meselesinin sorularını oraya koymazlar yada tek kelime ile KESİLİR demeleri gerekir.

Kısıtlı adına alınan aracın bedelinin vasi veya kısıtlı dışından biri tarafından ödendiğinin ispatı ve kısıtlıya bağış yapıldığının beyanında sadece 120 de 1 i ne bakılıp araç ev bedeli harcama kalemine eklenmemeli .

Soru 5 96 97 ye göre uygun bir senaryo oluşturup bana 2022 maaşı kesilmeyen bir örnekleme yapacak var mı ?

(hem harcama kalemine yazacaz VE bu gelir e girecek , hem 120 de 1 gelir olacak ) BEN BULAMADIM BÖYLE BİR SENARYOYU......

soru 96 97 nin cevabı uzun uzun varsa bu senaryo da OLMALI.... -mka Kalem

Ceren28 yardim durumunda muhtac olmama sebebi ile feshedildi yazisi varsa endisel3nmeyin bir sorun olmaz sadece maas kesilir.

Bu foruma üye oluşum ne kadar yeni olsa da , saatlerce günlerce hatim indirdim , okuduklarımdan şunu anladım bu ülke de ne kadar kanunlar yönetmelikler olsa da Kaymakamlıklardaki Mütevelli Heyeti kendini kanun koyucu yönetmelik uzmanı sayıp PADİŞAH gibi davranıp karar verebiliyor , A şehrinde kesilmezken , B şehrinde kesilebiliyor , B şehrindeki araç ev alabiliyor , C şehrindekine nasıl alırsın olamaz sende para varmış deyip kesiliyor.. :)

Sizin durumuza gelince , evde bakım maaşında geriye dönük ödeme çıkıyor diye öğrendim okudum FAKAT 2022 maaşlarında geriye dönük ödeme çıkmıyor sadece kesilmiş oluyor....

Üst Alt