Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için alacağım rapor ne kadar süre geçerli?

powerthink

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ben şunu sormaya geldim; ehliyetimi yeniledim, yeni rapor alıp yeni bir araç alacağım, sormak istediğim şu; şimdi bu alacağım ötv muafiyeti raporu ne kadar süre geçerli. Bu ay aldım diyelim, 3 ay sonra onunla araç alabilir miyim? Engelim sürekli, protez kullanıyorum, diz altı amputeyim, en son raporum yüzde 43 tü ama bu sefer yüzde 45-46 olur şeker hastalığı eklendi çünkü.

powerthink

engelınız sureklı oldugu ıcın raporunuz sureklı ollacak ıstedıgınız zaman alırsınız . şeker hastalıgı bişey katmaz ortopedı onemlı olan

powerthink

engeliniz sürekli olduğundan raporun da belli bir süresi yok, dilediğiniz zaman aracınızı alabilirsiniz.

selda*
Hocam iyi de eskiden 2 defa ötvsiz aldım her defasında yeni rapor istediler. Benim 2015 tarihli ötv muafiyet raporum var onunla alabilir miyim? Sürekli yenisini istiyorlar siz emin misiniz?

egemmm
Hocam benim 2005 sürekli raporumu 2015 de kabul etmediler. 2015 yeniden rapor aldım, şimdi elimde 2015 aslının aynısıdır onaylı ötv muafiyet raporum var bununla istediğim bayiye gidip araç alabilir miyim? Çoğu son 6 ayda alınmış rapor istiyor.

@powerthink, normal koşullarda alabilmeniz lazım. İlden ile farklılık mı oluyor uygulamada? 6 ay neyin kontrolü ki, amputesiniz sonuçta, iyileşme durumunuz yok ki.

selda*

Bunu daha çok geri zekalı bayiler istiyor yeni rapor olmayınca işlem başlatmıyor felan.

powerthink, bayi zaten vergi dairesine soruyor. Sorun çıkaran vergi dairesi ile bizzat görüşün, sebebini sorun, yönetmeliğe göre işlem yaptığınızı belirtin, kabul etmiyorlarsa hangi yönetmeliğe dayanarak işleminizi yapmadıklarını sorun.

Üst Alt