Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için rapor almaktan çekiniyorum!?

akın16

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bende sizin gibi polio sag ayaktan 2008 aldıgım taporla 2 tane arac aldım yüzde bölümünde 0 yazıyor hic sorun yasamadım şimdi yıl basında tekrar arac almak için işlemlere baslıycam insallah sorun cıkmaz

Ben %40 polio sekeliyim. 1999 tarihli %40 sürekli raporum var ve bu raporla vergi indirimim de var. 2012 de ÖTV indirimli araç için aldığım raporda bir yüzde yazmıyordu. Bu raporla araç almıştım. Fakat 2017 de aracı satıp yeniden almak istediğimde galeriler, yüzde yazmayan raporun geçerli olmadığını söylediler.

Durumu Emniyete ve Vergi dairesine de sordular. Emniyet raporda yüzce olmayınca tescil işlemlerini yapmıyormuş, vergi dairesi de emniyet bunu yapmadığı için kabul etmiyormuş. Bu bilgiyi otomobil yetkili bayiiler aktardı. Israrla hastaneler ÖTV raporunda yüzde yazmıyordu dedim, şimdi yönetmelik değişti dediler. Ben aradım bununla ilgili yeni bir yönetmelik bulamadım. Şimdi yüzde yazan yeni rapor isteniyor. Burayı okuduktan sonra bu raporu almaya korkuyorum. 22 yıldır çalışıyorum. Kamudayım. Vergi indirimim var. Yakın zamanda emeklilik düşünüyordum. Emeklilikte yeniden rapor istenirse diye endişeliyken şimdi de yeni ÖTV indirimi raporu çıktı. Bu konularda bilgisi olan var mı? Özellikle 2012 tarihli engel derecesi yazmayan raporun kabul edilmemesi ve Emniyetin yüzde oranı istemesi yasal bir uygulama mıdır?

oran yazmıyan bir raporu nasıl kabul etmişler o zaman ve araç almışsınız sonuçta .ayrıca kamuda çalışan engelliler vergi indiriminden emekli olamıyorlar bildiğim kadarı ile vergi indirimi emekliliği 4a ssklıları kapsıyor

Son düzenleme:
mavigul

Alacağınız düşük oranlı rapor emekliliğiniz açısından risk yaratır. Aman bulaşmayın derim

OturanBoğa
Biliyorum ama yüzdesiz rapor kabul edilmiyor. Birçok otomobil bayiisi gezdim hepsi aynı şeyi söyledi. Yeniden araç alamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım :( Hastaneye başvurdum sadece yeni sağlık raporu veriyoruz dediler. Raporların göründüğü sistemde geçmişteki hiçbir raporum görünmüyormuş. 2012 tarihli raporum bile yok :(

akın16
Sıfır derken yüzde kısmı boş mu? Benim de raporumda hiç yüzde yazmıyor. 2012 de bu raporla araç alabilmiştim şimdi kabul etmiyorlar. Yeniden rapor almam gerekiyormuş. Sizde de sorun çıkabilir. Kafam iyice karıştı artık..

mavigul

Evet, oran bulunmayan raporla araç almak mümkün değil. Ama emeklilik gibi önemli bir riske yol aıyorsa, araç alma işine hiç bulaşmamak lazım.

Üst Alt