Ben %40 polio sekeliyim. 1999 tarihli %40 sürekli raporum var ve bu raporla vergi indirimim de var. 2012 de ÖTV indirimli araç için aldığım raporda bir yüzde yazmıyordu. Bu raporla araç almıştım. Fakat 2017 de aracı satıp yeniden almak istediğimde galeriler, yüzde yazmayan raporun geçerli olmadığını söylediler.
Durumu Emniyete ve Vergi dairesine de sordular. Emniyet raporda yüzce olmayınca tescil işlemlerini yapmıyormuş, vergi dairesi de emniyet bunu yapmadığı için kabul etmiyormuş. Bu bilgiyi otomobil yetkili bayiiler aktardı. Israrla hastaneler ÖTV raporunda yüzde yazmıyordu dedim, şimdi yönetmelik değişti dediler. Ben aradım bununla ilgili yeni bir yönetmelik bulamadım. Şimdi yüzde yazan yeni rapor isteniyor. Burayı okuduktan sonra bu raporu almaya korkuyorum. 22 yıldır çalışıyorum. Kamudayım. Vergi indirimim var. Yakın zamanda emeklilik düşünüyordum. Emeklilikte yeniden rapor istenirse diye endişeliyken şimdi de yeni ÖTV indirimi raporu çıktı. Bu konularda bilgisi olan var mı? Özellikle 2012 tarihli engel derecesi yazmayan raporun kabul edilmemesi ve Emniyetin yüzde oranı istemesi yasal bir uygulama mıdır?