Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımı için rapor süresinin uzatılmasını istediler ama bunu nasıl yapacağım?

denemeseskontrol

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selam. Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle yüzde 90 engelli raporu bulunan eşime ÖTV Muaf otomobil alıyoruz.

Bayi ile anlaştık. Bütün belgeler Taşıtlar Vergi Dairesi ÖTV birimine ulaştı. Ancak rapor süresinin bitmesine 6 aydan daha kısa süre kaldığı için vergi dairesi engelli raporunun yenilenmesini istemiş.

Ben hastane ile görüştüğümde şu anda engelli raporlarının süresinin uzatılamadığını söylediler. Resmi Gazete'de engellilerle ilgili raporların süresinin uzatıldığı konuşuluyor ancak Vergi dairesine ulaşan bununla ilgili bir yazı yokmuş.

Bu süreçte nasıl hareket edebilirim. Yeni araç alan arkadaşlardan böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Olduysa sorunu nasıl çözdüler yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

merhaba nasıl bir formül buldunuz bilmiyorum ancak yeniden rapor çıkartmanız gerekiyor. size neden sürekli ibareli rapor verilmedi ki acaba?

27/Mart/2020 tarihinde Poliklinik ve Sağlık Raporları Hakkında Alınacak Tedbirler Konulu Duyuru Yayımlandı.

https://ohsad.org/poliklinik-ve-sagl...ru-yayimlandi/

Daha önce farklı bir konu başlığında yazmıştım.

Bu duyuruda 3 ve 4. Maddeler raporların uzatıldığına işaret ediyor gibi. Vergi dairesine ibraz edebilirsiniz. . Belki ilk 6 kuralına takılmaz da aracınızı alabilirsiniz.

Bi gelişme oldu mu bu konuda. Aldınız mı aracınızı

Üst Alt