Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında 2022 aylığı kesilir mi?

Canisihyıldız

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2022 aylığı alıyorum 80 agir engelli rapor var süresiz hanede tek yaşıyorum ev babam üzerine ailem benle yaşamıyor onlar köyde yaşiyo
Amcamın oğlu benim raporla sıfır araç almak istiyo aylığım kesilirmi?
Eve bakmaya vakiftan incelemeye gelirler mi?
Benim üzerime hiçbir malvarligi yok 2022 maaşimdan başka bakim ayligida almiyom sadece 2022 ayligi 763 tl aliyom Amcaminoglu sifir araç alacak o kullanacak ayligim kesilirmi vakif evde inceleme yaparmi gelirmi bi açiklama cvp verirmisiniz araç almak için vakfami başrulur

Canisihyıldız
alınacak araca göre degısır.
şimdi 150 binlik bir aracı ötv li 100 bine aldıgınızı varsayak 100000 / 120 : 834 tl bu 834 tl gelırınıze eklenır 2022 de sınır 609 tl oldugu için ilk incelemede kesılır.sizin alacagınız aracın ötvlı ındırmlı fıyatı yanı ötv si düşülünce alınacak olan fıyatı 70 bini geçmeyecek aksı takdırde maaş kesılır.

Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.

Canisihyıldız

araç senin üstüne olacak. parayı başkası verecek ve başkası kullanacak. üstelik 2022 aylığın da kesilecek. böyle bir şeye izin verme sakın ablası. araç senin üstüne olacagı için araç alındıktan sonra yapılacak ilk incelemeden sonra aldığın 2022 aylığı kesilir.
hanede tek kalıyorsun.

diyelim ki alınan aracın vergiden düşülmüş tutarı 70 000 TL olsun. bunun 120'de biri 583,33 TL
gelir uygun.
ama bunla bitmiyor ki.

araç için ödenen para, senin harcamalarına dahil edilir.

2022 yönetmeliğine göre yıllık harcamaların aylık ortalaması hesaplanır. aylık harcamalar gelirden yüksekse aradaki fark gelire eklenir. bu durumda aylık gelirin yüksek çıkar. maaşından olursun.
sakın başkasının kullanacağı bir araç için maaşını yakma.

Kalem
merhaba,
formda gördüğüm kadarıyla bu konularda baya bir bilgi sahibisiniz..
size bir konuda kısa bir şey danışabilir miyim?

kalem abla komşum zihinsel engelli oğlu mart ayında 18 yaşına girecek babasının üstüne ötv den arac almayı düşünüyor raporu %96 hanede 6 kişiler tek gelirleri bakım ayliği ile 2022 aylığı aracı köylerindeki tarlaları ile evi satıp alacaklar arac 235 bin tl ötv düştüğünde 145 tl geliyor ailenin tek erkek cocugu anne cocuguna kıyamıyor yani elbebebek gül bebek büyütüyor alırlarsa aylıklarına bişe olurmu bir heves uğruna perişan olmalarını istemiyoruz

Üst Alt