Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında engelli maaşının kesilmemesi için limit ne olmalı?

xx55

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba
abim %96 engelli
aracı alalı 5 yıl geçti

yeni araç alımı için talep oluşturacağım mahkemeye

ancak şöyle birşey duydum

aracın bedeli, muhtaç aylığının 170 katını geçerse verilen maaş kesilecekmiş gibi birşey duydum
böyle bir şey var mı ?

mesela 1500 tl engelli maaş alıyor kişi
1500*170=255.000 TL rayiö bedeli olan bir aracı alabilirmişiz

böyle bir durum var mı

doğru mu

mesela rayiç bedeli 300.000 TL olan aracı alırsak aylık kesilir mi ?

bana ayrıntılı bilgi verir misiniz?

Ötv sınırı var engelliler için. O sınırın aşılmaması gerek diye biliyorum. Forumda bilgi verecek arkadaşlar vardır lakin her sene ötv sınırı güncelleniyor bildiğim kadarıyla.

xx55 alınan maaş 2022 ise maaş kesılır .kesılen çok kişi var. ebmde durum ne bilmıyorum.
aracı alacak parası var muhtaç değil deyip kesıolar.önceden aldıgnız satıp yenılesenız bile kesılıyor.sitede benzer durumu yaşayan üye arkadaş var.çok ugrastı cimerle tüm her yerle yinede kesıldı tekrardanda baglanmadı

Sınır falan tanımıyorlar.hanede araç tesbit edildiğinde direkt kesiyorlar geri bağlamıyolar.ya araç ya maaş.durum bu şuanda maalesef.

vakiflar mudurluğu yonetmeliginde geçen yil çikmiş vicdansizca bir yasa maddesi..buyuk ihtimal ya iptal ederler yada 170 katini üst seviyeye cikaracaklar ki engelli insanlar araç alabilsin..çunkü şu an turkiyede bütun araclar pahalli.bu maddeyi vicdansizin amaci,engelli raporu ile araç alacak insanlarin iyi lüks araç değilde,en ucuz ve kalitesiz arac almasidir..bir maaşin 170 katiyla ust veya orta derecede hiçbir luks arac alamazsiniz..yalniz yilbasinda maaslar zamlanacak.iyi bir zam gelirse istedigimiz araclarin sayisi yukselir..mesela şuan yuzde 70 üzeri maaş 992 liradir..992×170=168.400 bu miktari geçen araba alinirsa maaş kesilir
yuzde 40 ve 69 raporu olanlar 662×170= 112.500 üzerinde arac alirsa kesilir..yilbasinda değisir.birde bu maddeye cok itirazlar var buyuk ihtimal bu haksizlik ortadan kalkacaktir.yilbasini ve zamlari bekleyin

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt