Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
sunnshine
Girdiğim yerler derken şayet engelli park yerlerini kastediyorsanız onun için engelli park kartı gereklidir, onu da iç hastalıklar için vermezler.
Ancak milli park, ören yeri gibi engellilere ücretsiz giriş hakkı tanınmış yerleri kastediyorsanız onun için engelli kimlik kartı ibrazı yeterlidir.
Araç girişinde aracın engelli üzerine kayıtlı olması ve engellinin araçta bulunması gerekir. Ruhsata işli herhangi bir tertibat şartı aranmaz.
Evet daha önce de o şekilde giriyordum ancak kart ile siz ucretsiz girebilirsiniz araç için ruhsata isletmeniz gerekir dediler. 2 farklı yer aynı seyi söyleyince bi degisiklik mi oldu diye düşündüm. Engelli kartimi gosterip arabayi kendim kullandigim halde ucretini odedim
sunnshine
Aslında yok öyle bir şey, ruhsata diyabetin nesini işleteceksiniz ?
Bu konuda engelin bedensel olup olmadığı şeklinde bir ayrım yok.
Malesef ülkemizde denetim mekanizması yeterince işlemediği için bu mekanları bakanlıktan kiralayan özel teşebbüsler istedikleri gibi at oynatmaktalar.
Size bakanlığın bu konuda yayımladığı Korunan Alanlar Ücret Tarifesi Uygulama Usül ve Esasları'nın konuya yer veren ilk sayfasını gönderiyorum.
Aracın da, içindeki yolcuların da ücretsiz geçeceğine dair açıklamayı vasıta ile girişleri açıklayan alt kısımlarda görebilirsiniz.
sunnshine
Neden avantajı kalmadı, yanlış anladınız beni, bakanlık genelge ekini paylaştım ve hiç bir ücret ödemeden girebilirsiniz dedim. Paylaştığım yazıyı iyi inceleyin.
Şu anda İzmir'de denize sıfır bir orman içi milli parktayım. Biraz tartışma sonrasında ücretsiz girdim araçla ailece.
Akşam ayrıntılı yazarım.
Anlıyorum sizi ancak dediginiz gibi denetimler olmadığı için her gittigim yerde ayni problemle karşılaşma olasılığı ile ilgili avantaji kalmadı dedim. Bazen girisler yoğun oluyor o durumda tartışıp herkesin tepkisini almak ve insanlari bekletmemek adına ödeyip geçmek kendi adıma daha uygun gibi geliyor.Acikcasi hakkini aramak konusunda yetersizim