Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında % kaç ÖTV indirimden yararlanabiliyorum?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Ötv'siz araç almak için % kaç indirimden yararlanabiliyorum ? Engelli Raporum %40 Spastik paraparezi (Ortopedik)

Araç almak için ötv'sizden ne kadarlık bir fiyat indiriminden faydalanabiliyorum ?

Evet ortopedik olduğu için yararlanabilirsiniz.

senugu Biliyorum zaten yararlandığını ben fiyat indirimden % kaç ötv fiyatını düşeceğini öğrenmek istiyorum.

Ötv'siz Araç Almak İçin Önümdeki Süreçler Nedir ?

S.a Arkadaşlar. Bu bir hafta içinde Ehliyetimi alıyorum. Dosyalarımı bekliyorum şuan. Ötv'siz araç alma hakkında bana yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor önümdeki süreçler nedir ?

yilmazthm21

Ehliyetin B Engelli olmak zorunda otomatik vites sınavına girmen yeterli olur. Engelli ehliyeti için Sağlık Raporu alacaksın diğer ehliyet gruplarında olduğu gibi, Aile Hekimnden başlayabilirsiniz. Aile Hekimi sizi uzman doktora uzman doktor ise komisyona sevk edecek. Komisyon kesin kararını verecek 78 102 diye örnek kod verecekler otomatijk vitesli araç kullanır vs. diye.

Ehliyetiniz aldıktan sonra engelli raporunuzda otomatik vitesli + tertibatlı araç kullanılır diye ibare olması gerek yoksa bunu rapora işlenmesi gerekir. Daha sonra bayi giderek almak istediğiniz aracı netleştirin aracın fiyatı 200.000 TL geçmemesi gerekiyor. Ötv yeni düzenlemeler var. internette oldukta bilgi var. Araştırabilirsin. Sonra aracını teslim alabilirsin.

bsakizli Ehliyetim zaten B Otomatik vites olacak ve sınavı geçtim dosyaları bekliyorum. Kodlarım var İl Sağlık Müdürlüğünden hallettim ben 8 ay önce konu bu değil aslında ama yinede verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Araç almak için hangi adımlarla ilerlemem gerekiyor ?

yilmazthm21

Ehliyetinde sadece sınıf olarak B olacak bilgin olsun. Engelli Sağlık Raporunu 3 tane noter tasdik işlemi ile birlikte istediğin araç bayisine gitmen gerek bütçene uygun olan aracı seçebilirsin. Araç anahtar teslim fiyatı üzerinden %45 - %50 - %60 ÖTV düşümü yapılır. + Olarak kredi kullanacaksan kasko ve zorunlu trafik sigortası yapılıyor. Ehliyetin Otomatik Vites kullanılır yönünde ise tertibat takılmaz. Aracın yaklaşık 3 gün içinde teslimatı yapılır. Ama ben seni Ümraniye Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesine danış derim müsait olduğunda Ümraniye VD. Gidip raporlarını beyan edip bilgi alabilirsin yardımcı oluyorlar. Herşeyini kesin olarak netleştir. Bazı durumlarda ÖTV indirimi uygulanıp 7 ay sonra ÖTV talep edebilirler uğraşırsın :) sağlıkla kal..

Üst Alt