Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında rapor oranı önemli mi?

ugurozturk34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Bundan 3 ay önce devlet hast %49 oranında ötv indirimi için rapor aldım.H ehliyeti almam için raporda H ehliyeti alabilir diye bir ibarenin olması gerekiyordu raporumda o ibare yazmıyordu.Fakat tekrar başka devlet hastanesine başvuru yaptım H ehliyeti için raporda H ehliyeti alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ve otomatik vites kullanımı uygundur diye rapor aldım ancak rapor oranı %20 olarak belirtilmiş 2.raporda peki oran araç alımında önemlimidir.

H sınıfı ehliyet için oran önemli değil,önemli olan ''H ehliyeti alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ve otomatik vites kullanımı uygundur'' ibaresi...

emekli olurken o rapor karsına gelir nekadar cok rapor okadar sıkıntı dogurur

Ayyüzlü; Bugun sürücü kursuna sordum alabileceğimi söylüyor.Araç alımında oranı önemli mi? Şuan elimde iki tane rapor var ilk rapor ötv indirimli %49 ikinci rapor %20 h ehliyet alabilir diyor ikisini kullanabilir miyim?

Koçum engelli kişi emekli olalı 15 sene oldu ne gibi sıkıntı çıkabilir burda?

Araç alımı için de sürücü belgesi için de rapordaki oranın kaç olduğunun bir önemi yoktur. Oran olsun da, kaç olursa olsun.

Her iki işlem için de en son aldığınız raporu kullanmanızı öneriririm.

Merhaba OturanBoğa

Benim ehliyetimi otomatik vites kullanabilir olarak değiştirdiler. Araç bayisine 2006 raporumla gittiğimde %55 raporu (vergi indirimim de var) yeniletmen gerekir dediler. Yeniletmek için başvurduğunda da %21 oran verdiler (sağ brachial plexus).
%21 rapor ile ÖTV indirimli araç alınabiliyor mu acaba?

Ayrıca itiraz ettim 2. hastaneye sevk ettiler başka yapabileceğim bir şey var mı? yardımcı olursanız sevinirim

@senco
Burada konu rapor oranı değil aslında, rapor ve ehliyet kodları uygun olduğu takdirde %20 oran ile de pek tabi ÖTV muafiyetinden faydalanılır.
Burada sorun, sağ üst ekstremite kısıtlarında salt otomatik vitesli aracın ÖTV muafiyeti ile alımında sorun çıkarılması.
Sağ üst ekstremite kısıtı ile başka bir tertibat olmaksızın otomatik vitesli araç alan da var alamayan da.
Birçoğu vites kolu gibi hareket ettirici bir aksamda tertibat istemekteler. Uygulamada ülke genelinde birlik yok maalesef.
Onun için kesin olarak şu diyemiyoruz.

Son düzenleme:
Üst Alt