Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında vergi dairesinin hasteneye rapor doğrulatma süresi?

toprak_55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Samsun’da yaşıyorum. Bursadan engelli kızım adına (5 yaş) ÖTV muafiyetli araç satın aldım. Araç bayiye geldi. Bursa’daki Vergi dairesinin raporun doğruluğunu kontrol için raporu aldığımız hastahane ile yazışma yapmasını bekliyorum. Yeni bir uygulama yaklaşık 1 hafta 10 gündür varmış. Benzer durumda olan yada bu işlemi tamamlayan varmı. Ne kadar sürüyor. Raporumuz e-imzalı olmadığı için (hastane e-imzalı rapor sistemine geçmemiş) elektronik ortamda sorgulanamıyor. Vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

toprak_55

peugeot 3008 facebook sayfasındaki birkaç kişi yaklaşık 14 günde işlemin tamamlandığını yazmıştı.

Anlattığınız durum bizde de var Bursadan bayiye kapora verdik rapor onayını bekliyoruz sonucu burdan paylaşırım

Vergi dairesini aradım 6 Ocak ta yazım yazılmış hastaneye, mağduriyet yaşanmasın diye yazı hemen yazılıp o gün kuryeye veriliyormuş, aynı günün kuryesine yetişmez ise en geç ertesi gün çıkıyormuş. Yazıda 15 gün içinde cevap verilmesi yönünde tarih te belirtiliyor. Muhtemelen dün yada bugün evrak hastaneye ulaşmıştır. Pazartesi rapor bölümü ile görüşüp bilgi almaya çalışacağım.

Uygulamanın dayanagi:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 6)
Resmi Gazete No: 30858
Resmi Gazete Tarihi: 10/08/2019

...... "incelenerek" ibaresinden sonra “bahsi geçen raporun aranan şartları taşıdığının tespitini müteakip geçerli ve malul veya engellinin haiz olduğu en son tarihli rapor olduğunun Sağlık Bakanlığının sistemi üzerinden elektronik ortamda teyit edilmesi (bu şekilde teyit edilemeyenlerin ilgili hastaneden/il sağlık müdürlüğünden teyit edilmesi) üzerine,” ibaresi eklenmiştir.

Hastane ile görüştüm haftada 2 gün salı ve perşembe kurye geliyormuş. Muhtemelen bugün gelecek belge hastaneye.

Vergi dairesi evrakları doğrulatmak için 1 hafta önce göndermiş ama daha hastane sistemine düşmemiş bekliyorum yani

ilk hafta bitti ikinci haftanın ortasıdayız daqha hastaneye evrak ulaşmadı, yürüyerek getirseler gelirdi. Şu devletimizin geri kafalı işleri yokmu. Bİlgisayar var internet var elektronik imza var kayıtlı eposta adresi var var oğlu var ama PTT ile göndermeyi tercih ediyorlar.

Engelli kişilerin bu şekilde mağdur edilmesi çok yanlış ,ilgililer bu işe çözüm bulmalı Bizde bekliyoruz halen bakalım daha ne kadar sürecek

Ben bugün hastaneye gittim gelen giden evrak yok, bulunduğum ildeki vergi dairesine giderek aracı satın aldığım bir başka ilin vergi dairesinin gönderdiği yazının çıktısını aldım. Eimzalı olan belge internetten sorgulanabiliyordu. Hastaneye götürdüm ve ona karşılık cevabı yazıp gönderdiler. Bekliyor olsam 10 gündür halen evrak gelmedi.

Arkadaşlar merhaba
24 Ocak itibarıyla aracımı teslim almış bulunmaktayım. Bilginize...

Hayırlı olsun İNŞALLAH Murat bey evraklar vergi dairesine ulaştıktan sonra kaç gün beklediniz

Hocam rapor dogrulandıktan sonra mi satış yapılıyor? Yani sonradan bir sıkıntı çıkma ihtimali yok değil mi? Raporla alakalı sonradan bir sıkıntı çıkma ihtimali nedir?

Erdogan Arıcan
Erdoğan bey Kocaeli'de Acısu vergi dairesinde bir müdür yardımcısı var Allah size kolaylık versin diyorum. Bana 2003 tarihli sürekli rapor için bu olmaz dedi önüne kanunu koydum evrağı hastahaneye yazarım ama cevap gelmezse bir sürü cezası var vergi ödersin+ ceza çok büyük dedi. Beni acayip yordu. Ben de özelge talep ederek raporun geçerli olduğu yanıtını aldım şu anda İstanbul'dan araç almayı düşünüyorum.

O gün onay veriyor vergi dairesi ardından noter ruhsat ve plaka basımı, ben farklı şehirde olduğum için 3. Gün sabah teslim aldım.

Özelgesi olanlarda da durum aynı mi? Hastahaneye doğrulatma mi gerekiyor her zaman

Üst Alt