Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımındaki KDV konusunda bir değişiklik var mı?

boran39

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
başlıkda da belirtiğim gibi ötv den alınan kdv konusunda son gelişme nedir?

ben 2012 yılında ötv siz araç aldığımda Adana bölge mahkemesinin vermiş olduğu kararı emsal göstererek dava açtım ne yazık ki benim davam red edildi gerekçe de adana bölge mahkemesinin vermiş olguğu bu kararı yargıtayın iptal ettiği yazıyordu

Bu konu ile ilgili son durum nedir bilgi sahibi olan arkadaşların bu bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşmasını rica ediyorum

Ayrıca bu konoyla ilgil olarak BİMER e yazanınız oldumu
saygılar

Ben üsteki yazıyı sizlerlen paylaştıkdan sonra "BİMER" şöyle bir yazı yolladım yanlışlarım ve eksikleri ola bilr ama ben kendi
adıma bir şeyler yapmak istedim

"engelli vatandaşların yararına yapılmış olan kanun değişikligi sonunda yeni otomobil alınımda ötv muahfiyeti getirilmişdir
Ama biz engellilerin yasal olarak ödemedigimiz ötv nin kdv si alınmaya halen devam ediliyor.
Yüzde ellilik bir ötv muahfiyeti gerçekde yüzde 32 denk gelmekdedir.çünkü yapılan hesaplama şu şekilde yapılıyor aracın net fiyatı artı (+) ötv artı( +) kdv dir bize satışı sırasında aracın net fiyatı eksi (-) yüzdelik ötv oranı sayın başbakanımızdan dilegimiz bu yapılan yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi tüm engelli vatandaşların yararına olacakdır
Saygılarımla"

bu yazıyı bimer üzerinden paylaştım .

devamını siz getirin ayrıcı bir benzerini cumhurbaşkanına da yolladım

boran39

İlk derece mahkemesi bir kişinin başvurusu üzerine KDV'den muaf olacağına hükmetti. Dayanak ise: "Engellilerin kullandığı her türlü araç-gerecin KDV'den istisna olacağı" kuralıydı. Ancak Danıştay'da görülen dava şöyle sonuçlandı: Söz konusu her türlü araç-gerecin içine otomobillerin girmesine olanak olmadığı ispat edildi. Zira kanunkoyucu yasa yapım aşamasında iken her türlü araç-gerecin içine otomobilleri de sokmak istemiş ancak komisyon ve hükumet katılmamıştır. Genel kurul oylamasında da onaylanmayınca bu kısım devre dışı bırakılmıştı.

Danıştay der ki: eğer kanunkoyucunun her türlü araç ve gereçten muradı otomobil de olsaydı o halde bunu kanunlaştırırdı. Dolayısıyla otomobilleri bunun dışında tutarak bir irade koyulması söz konusudur.

Durum bundan ibarettir arkadaşlar...

boran39;

Boran Bey benim bildiğim o şekilde hesaplanmıyor. Aracın ÖTV siz ve KDV siz fiyatına KDV ekleniyor. Yani ÖTV nin KDV si çıkarılmış oluyor.

Üst Alt