Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımından 1,5 yıl sonra araç aldığım bayiye ÖTV cezası gelmiş!?

Asdf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Raporun Bitmesine 6 Aydan Kaldığı Halde Araç Aldık. Kanun Gereği Satılamaz diyor. Raporun bitmesiyle süresiz engelli raporu aldık ve vergi dairesine gönderdik. Herhangi bir sıkıntı çıkmamıştı. Araç alımından 1,5 yıl sonra araç aldığım bayi kendilerine ceza geldiğini ve ötv farkını yatırmam gerektiğini söylediler.! Böyle bi şey olabilir mi ? Bende mahkeme sürecini başlatın dedim. Zorla almadık ki aracı. Aracı aldığımız zaman vergi dairesine trafik tescil vb heryere mecbur bilgi verdik. Şimdi böyle bi ceza bana mı kesilir aracı sattıkları için bayiiye mi?
Başına böyle bi durum gelen var mı?

Asdf

6 aydan kısa süresi olan rapor araç aldınız, öyle mi?
Maliye bir şekilde o ötv'yi alır. Ama bunu kime tahakkuk ettirir, bunu bilemiyorum. Böylesi bir durumla hiç karşılaşmadım...

Bilgisi ya da fikri olan var mı arkadaşlar?

Ben aldığımda maliyeye trafik tescile aldığım bayiye evraklarımı bildirdim. Anladığım kadarıyla ceza bayiye gelmiş. Bize ödeyin diyorlar. Bizde mahkeme sürecini başlatın diye bildirdik. İşin garibi raporu 2 ay sonra ömür boyu olacak şekilde düzenlendi. Süre sorunu kalmadı. Bakalım hayırlısı

Nasıl oluyor ki, aracı alırken ötv onayını da veren vergi dairesi değilmi zaten. şimdi ne diye ceza yazıyor. bu günlerin meşhur bir sözü var ya hani YANILDIK diye, onlarda mı yanılmışlar !

o zaman aracı alırken baksaydı tarihe bu rapor olmaz deseydi. vergi daireleri zaten engellilere bu ötv indirimini vermemek için her kozu kullanıyor. Şimdi de geriye dönük mü ceza işletiyor.

O zaman bu ötv indiriminden yararlan bütün engelliler 5 yıl dolana kadar hatta 5 yıl dolduktan sonra bile, bir gün maliyeden yada araç aldığı bayiden aranıp biz yanılmışız sizin ötv den yararlanmamanız gerekiyormuş parayı geri getirin diyebilir. Böyle bir Devlet Kurumu olabilir mi. Yazık şu kurumların geldiği durumlara. çok yazık.

Üst Alt