Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alınca 2022 maaşı kesilir mi?

cnapydn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar %97 engeli olan ablamın üzerine araç aldım 8 yıl oldu satıp değiştirmek istiyorum fakat 3 ayda bir alınan maaşın kesildiğine dair bişeyler geldi kulağıma yardımcı olurmusunuz? kesilmemesinin bir yolu varmı? birde 2022 ve ağır engelli maaşı diye ikiye ayrılıyormuş maaşlar doğrumudur bu? Teşekkür ederim.

Bende bu durum ile alakalı konu alacaktım hocam buraya yazıp bende sorayım hemde konu aktif kalır.
Ağabeyim annem ile yaşıyor %94 raporu mevcut araç almayı düşünüyoruz ama korkuyoruz da çünkü annem bakım parası + üç aylık engelli maaşı alıyor ve geçimini bunla sağlıyor araç alırsak kesilir mi ?
Bu konu ile alakalı deneyim yaşayan var mi lütfen yardımcı olur musunuz ?

Bu arada siz 8 yıl önce aldığınız da engelli maaşı alıyor muydu araç aldıktan sonra mi bağlandı öyle değil ise 8 yıldır kesime uğramamış anladığım kararı ile bu konuda açıklama yapar misiniz ?

Evet alıyorduk hiçbi sorun yoktu yeni çıktı buda galiba kesilme muhabbeti 65 bin liralık aracı 37 bin lira gibi bi rakama aldık hala maaşımız yatıyor 8 yıl oldu kimsede birşey bilmiyor

2015 yılında Opel Corsa araç aldık yaklaşık 13,500 TL ÖTV indirimi oldu. Sonra babamın yeşil kartı iptal edilmiş özel sağlık sigortasını başlatmışlar ve 3 aylık engelli maaşı kesildi.

Vakıfa, belediyelere gittik dediler alamaz artık. Yahu bu hakkı devlet vermiş altı üstü 13,500 TL indirimli aldık 5 yıl satılamıyor maaşı hesapla 30.000 küsür çıkıyor bu ne saçmalıktır.
tamam dedim arabanın ötvsini ödüyorum üstüme alıcam arabayı o zamanda babanın parası olur denildi ya banka hesabında para yok ki nasıl olsun araç satmış olduğundan.

Arkadaşlar durum bu engelli maaşı oldu muhtaç maaşı. Bu arada babamın herhangi bir geliri yok, kurunun yanında yaşta yanıyor :( Bizim memurumuz şunu yapmıyor ama engelli kişinin üzerinde ev varsa ayiş fiyatı hane sayısınca bir oranla bölünüyor, araç içinde öyle sonra kişi başı gelir oranı çıkıyor bizim işte bu hesabı yapmıyor herkese eğitim şart arkadaşlar. Her memur değil ama bazı memurlar saman kafalı ve vurdum duymazlar.

Ablanızın 2022 maaşının araba alımından dolayı 8 yıldır kesilmemesi hiç kesilmeyecek manasına gelmez, farkedildiği anda kesilir ve geriye dönük olarak gecikme zammıyla beraber tahsil edilir. Çünkü 2022 yoksul ve engelli kişilere destek maksadıyla çıkarılmıştır. Araba alabilecek güce sahip kişiler için çıkarılmadığı malümdür.

Arac lüks olmazsa, alım satımı kuruma bildirdiken sonra ve raporu kullanarak birilerine ötv den kurtulursun diye arac alınmazsan maaş kesilmez ticari olup gelir getirmezsede sorun olmaz
%40_69arası şu an 1059,64 tl
%70 ve üzeri 1589,47 TL

cnapydn bu gune kadar sosyal incelemen yapılmamış anlaşılan. yapılan ilk sosyal incelemede hane geliri tekrar hesaplanır. tabi araç satışı sosyal incelemenin erkene alınmasına yol açabilir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında çıkarsa 2022 aylıgı devam eder. aksi durumda 2022 aylıgı kesilir.
ablanın üzerine olan aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biri de hane gelirine eklenir. eger mevcut aracı satıp yeni araç aldığınız takdirde aynı hesap yine yapılır. ayrıca hanenin aylık harcamaları da hesaplanır. emsal kira bedeli hariç hanenin her türlü harcamasının aylık ortalaması hesaplanır. hanenin aylık harcamaları hanenin aylık gelirini geçtiği takdirde aradaki fark hane gelirine eklenir.
özetle, 2022 aylığında aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biriyle araca ödenen miktarı hane gelirini etkiler.

hane gelirini geçtiğiniz tespit edilirse borç çıkartılmaz sadece maaş kesilir.

Gelip baktılar hala birşey yok gelelide yaklaşık 8 ay oluyor aracı alalıda 8 yıl oldu aldığımız andada hiçbir şey çıkmadı bizde araştırdıktan sonra kesilme umuduyla bakıyoruzda hala bi ses yok

Bizde bundan korkuyoruzda biz yapacağımızı yaptık yani gelip baktılar bizden geri tahsis ederlerse dava ederim biz gelirimizi düşük filan göstermiyoruz

Üst Alt