Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alınırsa 2022 maaşı kesilir mi?

kafam.karisti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben bir yakinimin uzerine otv indirimli araba satin almak istiyorum ve %90 raporu aldik mahkemeye annesi uzerinden vasilik davasi acilmasi gerektigini duydum bu dava bi kac ay surebiliyormus ama benim asil.merak ettigim eger mahkemeden vasilik alirsak hastamizin 2022 uzerinden aldigi bi para var o kesilir mi ve sosyal guvencesi gibi diger haklarinda herhangi bir kisitlama olmasi soz konusu mu

hastamizi gezdirecek isini halledicek bir araba olsun derken ihtiyaci olan ve duzenli yatan parasinin kesilmesine kesinlikle neden olmak istemiyoruz

bu konu hakkinda net bilgisi olan varsa gazarsa cok sevinirim

2022 aylığı alan kişinin hanesinde kaç kişi var? hepsinin gelirleri ne kadar? evde bakım aylığı da alıyorlar mı? gelirleri hakkında bilgi verin ona göre yardımcı olalım.

Melek hanim oncelikle evde 3 kisi yasiyorlar ve babasinin Emekli maasi bagkur dan bi de hastamizin 2022 uzerinden 3 ayda bir 600 lira yatiyor tam bilmiyorum ama evde bakim parasi da aliyor olabilirler her iki durumunda sonucunu aciklarsaniz sevinirim

hanede 3 kişiler.
baba emekli maaşı alıyor. evde bakım aylığı da alınıyorsa araca bile gerek yok gelirleri muhtaçlık sınırını aştıgından ilk sosyal incelemede 2022 aylığı kesilir.
2014 yılının 2. altı ayı için muhtaçlık sınırı 270,23 liradır. Hanede kişi başına düşen aylık gelirin bu sınırı geçmesi halinde 2022 aylığı kesilir.
3 kişilik hanenin toplam geliri 810,69 liranın altında olması gerekir.
1 Ocak 2015 itibariyle muhtaçlık sınırı ve 2022 aylık miktarları yeniden belirlenecektir. fakat hanede emekli aylığı ve evde bakım aylığı varsa yine de sınırı aşar.

1 Ocak 2015 itibariyle sosyal inceleme yapılacak muhtaçlıktan çıktıgı anlaşılırsa 2022 aylığı kesilecektir.

Evde bakim ucreti almiyorlar 3 ayda bir en alt sinirdan 2022 maasi aliyor evin tek geliri babasinin emekli maasi o da en fazla 1000 lira civari bu haldeyken kesilir mi ? Yrica bu miktar 2015 itibariyle ne kadar olucak yani su an 810 liraymis ama 2015 te ne kadar olacagi nasil hesaplaniyor

baba emekli aylığı olarak 1000 lira alıyorsa evde 3 kişilerse 2022 aylığı yukarıda soylediğim gibi ilk sosyal incelemede kesilir.

2014 yılı 31 Aralık tarihi itibariyle geçerli olan muhtaçlık sınırı 270,23 liradır.
bu miktar 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir. ama emekli aylıgı miktarı da artacaktır. değişen bir şey olmaz. Zaten Ocak ayı ilk haftasında bu miktarlar belli olur. o zaman duyurusunu yaparız.
Ama 3 kişilik hanede bu emekli aylıgı miktarıyla kesin 2022 aylığı kesilir. araç alsanız da değişen bir şey yok. araç almanız sadece geliri biraz daha yukseltecektir. 2022 aylığının bu şartlarda bile kesileceğini bilin.

melek hanım benim üzerime iş yerim vardı işlerim iyi gitmediğinden kapatmak zorunda kaldım üzerime toki den aldığım hala taksitini ödediğim bie ev var evin taksitini birlikte yaşadığım resmi evlilik olmayan bir yabancı bayan ödüyor onun her hangi bir işide yok sadece ailesi bize bir miktar para gönderiyorlar destek için ben iş yerimin işleri bozulduğu için iş yerini kapatmak zorunda kaldım yeni bir iş bakıyorum ama azda olsa destek olması bakımından engelli maaşina müracat etmek istiyorum sizce engelli maaşi almaya şartlarım uyarmı hanede iki kişi kalıyoruz resmi olarak gelen her hangi bir gelir yok

iş yerinizi kapatmışsınız ve anladığım kadarıyla geliriniz de yok sgk kaydınız da? ayrıca birlikte bir yabancı kadınla yaşıyorsunuz. arkadaşınızın geliri de yok. o da ailesının yardımıyla ev taksitlerini ödüyor.
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?
eger 2 kişi yaşıyorsanız sizin toplam gelirinizin 540,46 Tl altında olması gerekiyor. 2 kişilik hanede aylık gelir bu miktarı aşarsa muhtaçlık sınırı olan 270,23 TL'yi geçeceğinden 2022 aylıgı baglanmaz size.
Bir de ev taksitleriniz ne kadar? çünkü 2022 aylığı gelir hesabında aylık harcamalar da gelire dahil ediliyor. oturdugunuz ev sizinse ev gelire dahil edilmez. kira ise emsal kira bedeli belirlenir ve bu emsal kira bedeli harcamalara dahil edilmez. ama aylık gelir harcamalarınız da 540,46 lirayı geçerse bunda da gelir olarak aylık harcamalar dikkate alınacagından 2022 aylıgı baglanamaz.
arkadaşınızın ailesi yardım ediyor ya bu da harcamalar miktarını etkiler.
yine de bazen vakıflar inisiyatif kullanabilior. siz bence vakfa gidin başvurunuzu yapın.
işyerinizi kapatmak zorunda kaldıgınızı ve gelirinizin olmadıgını arkadaşınızın ailesinin yardım yaptıgını ama bunun sizi rahatsız ettiğini söyleyin. muhakkak gidin başvurunuzu yapın. sonuçtan lütfen haberim olsun.
raporunuz var mı? oranı ne kadar* ayrıca agır özürlü ibaresi var mı? Yani agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
eger % 50 ve ustu agır özürlü ibareli raporunuz varsa evde bakım aylıgı açısından da degerlendirelim şartlarınızı. hastalıgınızıda yazın raporunuz saydıgım şartlara uygunsa.
her halukarda adresinizin baglı oldugu vakfa gidin 2022 aylıgı için başvurun. Vakıf kaymakamlık içindedir.

melek hanım çok sağ olun evet hanede iki kişi kalıyoruz bayanın ailesi her ay düzenli bir miktar para açtığım hesaba yatırıyorlar şimdilik onunla idare ediyoruz ama asalak gibi yaşamak bana göre değil zaten iş aramaya başladım bir yandan ekps den73 puan aldım ama alım çok olmazsa zor görünüyor devlet işi çok iyi ingilizce bilgim var özeldede iş bakıyorum ama bulunduğum bölgede iş imkanı yok.rahatsızlığım l3 omurga kırığına bağlı omrilik zedelenmesi sol ayakta afo tek koltuk deyneği ile hayatımı idame ettiriyorum %44 ortapetik engelliyim dediğiniz gibi müracat edeceğim yeniden rapor almam gerekiyormu aldığım rapor %44 ortapedik engelli sürekli,

2022 aylığı için yeni rapora gerek yok. % 44 oran kafi. Siz vakfa başvurun bu raporla. ama bu raporla evde bakım aylıgı olmaz. yeni bir rapor için çaba göstermek yerine iş aramak bence daha mantıklı. Kaymakamlıga gittiğinizde varsa aile ve sosyal politikalar bakanlıgı ilçe müdürlüğüne de ugrayın. durumunuzdan bahsedin iş bulmakta sorun yaşadıgınızı size rehberlik etsinler. gidip söylemekten zarar çıkmaz. kaymakamlıga da başvurabilirsiniz.

selam melek hanım ben vedat erzincandan 1992 model eski bir hususi minibüsüm var bunun devrini alsam 3 aylıgım kesilirmi

Üst Alt