Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alınırsa evde bakım ve 2022 maaşları kesilir mi?

relaxx

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşım %90 engelli kardeşi üzerine ötv muhafiyetli araç alacak engelli kişinin ehliyeti yok yani 1. derece akrabalar sürecek bu durumda
1- Engelli maaşı kesiliyormu
2- Aylık verilen bakım parası kesiliyormu
Cevaplarınızı bekliyorum sevgilerle

Evde Bakım aylığı için;
aracı aldıktan sonra kuruma bildirmekle yükümlüsünüz. aracın degerine bakarlar, o aracı beyan ettiğiniz gelirle alabilmişseniz ve bu gelirlerin de sınırı geçmiyorsa sorun olmaz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için şurayı okuyun lütfen:Araç almak evde bakım aylığının kesilmesine ya da bağlanmamasına sebep olur mu?
2022 için yeni yönetmelikle artık rayiç bedelleri dahil ediliyor, şuraları inceleyin lütfen: 0 km araba alsam 2022 maaş kesilir mi?
%92 engelli adına alınan araçlar hangi vergilerden muaftır?

Arkadaşlar bir abimizin 2 engelli çocuğu var ağır engelli oranları %90 2022 ve evde bakım ücreti alıyorlar bu arkadaşlarımızın babası ötv muhafiyetli araç almak istiyor ve net bir bilgiye ulaşamadım malumunuz karambol olmuş herşey sizce araç alırsa 1 adet maaşları kesilirmi lütfen yardım edin bende duruma göre arkadaşı yanlış yönlendirmeyim

Üst Alt