Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırken MTV ödeniyor mu?

33mad

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar, size bir sorum olacak: ben yeni bir araç alma arifesindeyim. yeni tescil yapılırken mtv ödemem gerekir mi ?

Bayiiden araç alırken zaten MTV yok ki. Yani sakat statüsünde olsa da olmasa da alımda MTV yok.
Ki, sakat statüsündeyse zaten MTV muafiyeti var.

Bülent Bey,
Bayi işlemleri yaparken mutlaka içinde bulunduğu dönemin MTV sini ödemek zorunda.
Soruya gelince MTV muafiyeti araç tescilinden sonra başvurulacak bir uygulama olacağı için ilk MTV ödenir diye düşünüyorum.

Tabii Ufuk, yani MTV zamanıysa tabii ki vergi dairesine gidip (araç sakat statüsünde alınmışsa muafiyet için) gereği yapılacak. Ama araç fiyatı hesaplanırken bayii buna MTV'yi dahil etmeyecek. Bunu kastediyorum ben.

MTV zamanıysa değil Bülent Bey.
Araç tescil edilirken mutlaka ne zaman olursa olsun,MTV si ödenmek zorunda.
Örnek verecek olursak,araç Nisanda ya da Mayıs'ta dahi alınsa Ocak döneminin MTV si işlemler sırasında ödenmek zorunda.
Bunun için de bayiler anahtar teslim fiyat hesaplarken bu rakamı ister istemez fiyata ekliyorlar.

Üst Alt