Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırken vergi dairesi sağlık raporumu onay için İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi?

nightmare

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Özel tertibatlı araç alımı için %50 (2008 tarihli - sürekli)raporumla işlemlerimi başlatmıştım.
Öncelikle 5 yılı dolan aracımı sattım, bayiye yeni alacağım aracımla ilgili ödememi yaptım. Aldığım araca tertibat takıldı, TSE onayı alındı.
Fakat vergi dairesine ÖTV muafiyeti için başvurulduğunda vergi dairesi onay için sağlık raporumu il sağlık müdürlüğüne gönderdi ve oradan onay beklediklerini söylediler. Daha önce aldığım araçlarda böyle onay alınması gerekmemişti.

Bundan sonrasında neler olacak? Bu onay işlemleri ne kadar sürüyor? İstanbul'da bu durumla karşılaşan varsa bilgi verebilir mi?

OturanBoğa

Sanırım evraklarda kendilerinden kaynaklı bir gecikme olduğu için araç muamelecisinin uydurduğu birşeydi, bir kaç gün gecikmeli de olsa aldım aracımı.

Yok yok, uydurma değil olabiliyor.
Artık raporu sağlık bakanlığı veritabanından teyit edebiliyorlar.
Bu yöntemle, araç alımına konu olan rapordan sonra alınmış yetersiz rapor olduğu halde hükmü kalmamış eski raporla araç alan çok kişi tespit edildi ve başta alınmayan ötv nin tahsili yoluna gidildi. Üstüne bir de usulsüzlük cezası.

Veri Tabanı

@Ufukalp

Veri tabanında herkes sorgulama yapabiliyor mu? Adres?

Teşekkürler

güncel tarihli bir rapor olmadığından mı soruluyor?

selda*
Raporun gerçekliğini ve o rapordan sonra alınmış başka rapor olup olmadığını.
Maliye son zamanlarda araç aldığı rapordan sonra yeni bir rapor aldığı halde yetersiz olduğu için bunu belirtmeyip hükümsüz duruma düşmüş eski raporla işlem yapan çok sayıda engelliden ötv nin tahsili yoluna gitti.

Ufukalp içeriği farklı olanlar dahil değil sanırım, mesela vergi indirimi gibi

Üst Alt