Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırsak babamın evde bakım aylığı kesilir mi?

erhan72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim babam emekli polis memuru şu an yatalak bir durumda yüzde 92 raporu var yatalak olduğu için evde bakım parasını annem almakta oturduğumuz ev babamın adına haliylen birde emekli maaşı var amcam babamın adına indirimli araç almak istiyor eğer alırsa annemin bakım maaşı kesilir mi?

amcan değil siz alın, anneniz alsın... Araç almak bakım aylığın kesilmesine neden olmaz. 2022 maaşı ile bakım aylığı karıştırmayın derim..

Acil cevap lütfen. ..

Merhaba benim babam emekli polis memuru şu an yatalak bir vaziyette kendisi yüzde 92 raporu var yatalak olduğu için bakıcı maaşını annem almakta şu an oturduğunuz ev babamın adına birde emekli maaşı var amcam rapor adına indirimli araç satın almak istiyor acaba alırsa annemin bakıcı maaşı kesilirmi bilgilendirirseniz sevinirim

Cevap verdim işte; kesilmez.
Tatmin olmak istiyosanız sosyal hizmetlerdeki görevlilere sorun... Bakım aylığı alanların araba alması halinde bakım maaşları kesilmez. Ev alması halinde de kesilmez.

Mal varlıkları ve birikmiş para evde bakım parası bağlanmasına engel midir?
Engellinin ve bakmakla yükümlü yakınlarının birlikte yaşadıkları ev ve kullandıkları araba evde bakım parsı alınmasına engel değildir. Ancak kiraya verilmiş başka bir gayrimenkul varsa kira gelir olarak hesaplanır. Gelir kriteri aşılmadığı sürece bakım parası alınmasına engel değildir.
Engellinin veya hanede yaşayan bakmakla yükümlü olduğu kişilerin bankada birikmişleri varsa, aylık faiz/kar gelir olarak hesaplanır ve gelir kriteri aşılmadığı sürece sorun olmaz.

Bir sorum var: amcanız nasıl alacak?

Bakım aylığı anneniz alıyor: Babanızın vasi durumunda anneniz olması lazım yada ben öyle düşünüyorum: bu durumda amcanız nasıl araba alacak?

Engelli bireylerin sırf indirim alacam diye o engellinin hiç bir işine yaramayacak olan araç alınmasına karşıyım. Amca hala dayı teyze fark etmez engelli nin sırtından indirimli araç vermemeli devlet sadece kendi veya çoluk cocuğuna tanınmalı komşumuzun 2 engelli çocuğu var 1ini kendileri diğerini enişteleri kullanıyor al sana suistimalın kralı

Biz zaten mahkeme kararıyla annemi vasi olarak tayin ettirmiştik Ama amcam raporu istedi araba alıcam dedi nasıl olacağını bilmiyorum veya olurmu alabilir mi

Üst Alt