Maaş kesintisi
Kalem abla öncelikle hoşgeldin
. uzun süredir bir kaç konuda sadece senin bilgine güvendiğim için seni bekledim.
Sormak istediğim şu :
Hanede 6 kişi yaşıyoruz.İkametgahların hepsi bu hanede. Çalışan sigortalı kimse yok. Bu 6 kişinin ikisi bende dahil engelli. (ben ve dedem)
Babam dedemin bakıcısı ve ebm alıyor aynı zamanda dedemin engelli maaşı var. (yaşlı aylığı değil engelli aylığı)
Ben ise engelli maaşı , Kyk dan 550 tl karşılıksız burs ve Tesyev den 400 tl burs alıyorum. Bunlarıda aile sosyal m. biliyor.
Belittiğim paraların dışında haneye giren hiçbir gelir yok.
Evimiz kira 750 tl ödüyoruz.
Şimdi evde bakım maaşına geçen yıl başvurduğumuz zaman bulunduğumuz ildeki kurum bizden haneye ait malvarlığı vs ne var yok diye istediğinde bildirdiğimiz bir tane arsa vardı. Kurum bu arsayı bilerek maaş bağladı.
Geçtiğimiz günlerde bu arsanın satışını yaptık. 60.00 tl tutarında bir rakamdı. (Tapuda ise 5 bin tl görünüyor.) Gerek satışı yapmadan gerekse satışı yaptıktan sonra kuruma bunu bildirmek için gittiğimde tarafıma oradaki çalışanlar ' Biz sattığınız mallarla değil aldığınız mallarla ilgileniyoruz. Bildirmenize gerek yok dediler. Ayrıca özel bankalardaki paralarınıza bakmıyoruz. Bankalarla ilgili bakma ve inceleme hakkımız yok rahat olun' şeklinde bir bilgi verdiler.
Bende tarafıma verilen bu bilgiye istinaden bildirimde bulunmadım. Şuan ilgili tutar adıma kayıtlı bir banka hesabında duruyor. Fakat yarın bir problem olursa ben kuruma başvurduğumu ve bu şekilde bir bilgi aldığımı nasıl ispatlayabilirim ?
Neticede bana verdikleri bilgi bu yönde.
2. sormak istediğim husus ise Engelli dedemin adına toki 100 bin konut projesi için başvurduk ve çıktı. Henüz sözleşme imzalamadık. Aylık taksit tutarı tahminen 1050 tl civarı olacak ve peşin ödemesi 16-20 bin tl civarında olacak. Yarın taşınacağımız zaman veya sözleşmeyi imzalayacağımız zaman bu evin ebm veya 2022 maaşına kesintisi olur mu ?
Son olarak ise yakında sigortalı bir işte çalışacağım (asgari ücretli).Benim 2022 kesilecek fakat dedemin Ebm veya 2022 aylığı için kesinti olurmu ?
Bu konularda yardımcı olabilirsen çok sevinirim ablam. Şimdiden vaktini aldığım için hakkını helal et. Bayağı uzun yazdım .Teşekkür ederim.