Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kardeş bende seningibi bu konuyu çok araştırdım kimse net cevap veremiyor kimi kesilir diyor kimi kesilmez diyor benim araştırdığım kadarıyla şansa kalmış bir şey
2022 kesilir net araç değerliyse sıfır falansa ben mesela maaş kasilmesin diye bi kaç seneye almayı düşünüyorum 2000 2003 model arası golf V değeri az olurssa kesmeyede biliyorlar zaten bildirmemde araç alırsam kuruma vs ceza gelirsede itiraz ederiz zorla para marada alamazlar
şimdi benım babamda var sıfır aldım polo araba babamın uzerıne ben ustume alayım dıyordum bu aralar alırsam ve suanda vergı ındırımını hakkettim emeklılık için basvurcam kısaca arabayı uzerıme almıyayım olemı cok saçma ben 19 sene çalışmışım prım odemısım raporumda var nıye kesılıyorkı sasırdım valla
erken mi malülen mi normal emekli olucaksın mamlülen emekli olanlarında kesilir diye duymum tabi bu şehir efssanesi kesin bişi yok bildiğim malüllük için
yanı ben emeklı olsam uzerıme evde alsam arabada alsam maasım kesilmez dımı ormancı kardeş bır an korktumda bide emeklı olupta çalısabırım dımı yasak falan degıldır herhalde
yüzde 46 rapor aldım prımlerım dolu senemde dolu vergiden yenı muaf oldum oyuzden sordum ormancı kardeş öncekı yazdığım mesajdaki durumlarda sıkıntı olurmu
sende hiç bir sıkıntı olmaz araba konusunda maaş konusunda ama iş için bişey diyemem bilmiyorum ali tezelin sitesinde bütün bunları sor en kesin cevabı o verir buraya güvenmiyorsan
allah razı olsun ormancı kardeş benım arkadsım varda oda benım gıbı emeklı olu servıs arabası çekıyor sormadım bu durmu onada neyse suan çalısyorum yaza doğru nıyetım var emeklı olmaya bıraz daha araştırayım tekrar allah rzı olsun
Sehem,
şu linki tıklayın ve tıkladığınız o başlığı baştan sona okuyun:http://www.engelliler.biz/forum/202...e-2022-basvurum-reddedildi-ne-yapmaliyim.html
Linkini verdiğim başlıkta iki durum değerlendirilmesi yapıldı soru-cevap olarak
1. aracı olup da 2022 aylığı bağlatmak isteyenlerin durumu. Yani aracı olmak 2022 aylığının baglanmasına engel midir? sorusu değerlendirildi.
2. 2022 aylığı alıyorken araç alması durumunda 2022 aylığı kesilir mi? Bu soru da değerlendirildi.
sen başlığı baştan sona oku, kafana takılan bir şey olursa sorarsın. Tabi sorunu Vakfa da sorabilirsin. Vakıf 2022 aylığı alıyorken sonradan araç alanların aylığını kesme yönünde uygulama yapıyor bilin yalnız. Oysa bu konuda genelleme yapılamaz. Muhtaçlık tespitine göre karar vermeleri gerekir.
Tarum41,
yaza doğru emeklilik düşünüyormuşsun. Eğer 2022 aylığı alıyorsan, 2022 aylığın emeklilik aylık başlangıç tarihinden itibaren kesilir. O yüzden emeklilik başvurunu yaptığında emeklilik aylık başlangıç tarihini öğrenip ve bu durumu vakfa bildirip 2022 aylığını kestirmelisin.
Ha, tamam... Tarum, sen emeklilikle ilgili soruyorsun. Senin konunla alakalı değil burası. Buradaki konu 2022 aylıklarıdır. 2022 aylıklarıyla, bu konuyla senin bahsettiğin konu arasında hiçbir alaka yoktur. senin konu çok farklı.
O yüzden sen vergi indirimi ile ilgili açtığın başlık var ya bu sorularını oradan sor oldu mu?