Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırsam engelli maaşım kesilir mi?

Efebru01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. Ben Diyaliz Hastasıyım Yüzde %91 Raporum Var. Engelli Maaşı Alıyorum Raporla Araç almayı Düşünüyorum. Aracı Alırsam Engelli Maaşımda Kesinti olur Mu? Cevaplarınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederim.

Araç alımında yapılan bildirim neticesinde, rayiç bedelinden 120'de 1 gibi belirli bir oran eklenir gelir olarak. Bununla birlikte sınırı aşıyorsanız maaşınız kesilir.

Efebru01 2022 aylıgı alıyorken araç alabilmek gelir artışını düşündürür. hanede kişi başına aylık gelir 423,58 TL altında olan bir hanede araç almak zordur. bütçe yetmez bir kere. bu bütçeyle alınamayacak bir araç aldığınız takdirde hanedeki gelir seviyesinde de artış olmuş demektir. sadece aracın vergiden düşülmüş tutarının 120'de biri hesaplanmaz yani. bu bütçeyle alınamayacak bir araç aldıgınız takdirde alınan 2022 aylıgı kesilir.

İyi günler.
Eşim engelli aylığı alıyor. Benimde ağır özürlü %95 oranında raporum var. Evde 3 kişi yaşamaktayız. 66000 tl değerinde aracı abisinin yardımı ile alacağız. Bu durumda engelli aylığı kesilirmi.
Eve giren para olarak 3 ayda bir 1000 lira, eşimin engelli aylığı.

İyi günler.
Eşim engelli aylığı alıyor. Benimde ağır özürlü %95 oranında raporum var. Evde 3 kişi yaşamaktayız. 66000 tl değerinde aracı abisinin yardımı ile alacağız. Bu durumda engelli aylığı kesilirmi.
Eve giren para olarak 3 ayda bir 1000 lira, eşimin engelli aylığı.

bghns o miktarda araç alındıgı takdirde hiç şüpheniz olmasın alınan 2022 aylıkları kesilir maalesef.

İndirimsiz hali 66000 kadar indirimle birlikte 43-44 bin yapıyor.

bir araç aldıgınız takdirde alınan 2022 aylıgı kesilir.

O zaman şöyle açıklayayım. Benim babamdan kalan aylık 350-400 lira değerinde bir maaşım var. Araç alınırsa kasko rayiç bedeli 66000 olduğunu varsayarsak 120de biri 550 lira yapar. Toplamda eşimin aldığı engelli aylığı için tekrar bir incelemede bulunulursa aylık eşiminki hariç 900-950 lira gibi bir meblağ ediyor. 3 kişi olduğumuz için evde kişi başı 300-350 TL ediyor. Yani aylığın matematiksel olarak kesilmemesi gerekir.

Üst Alt