Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç almadan önce danıştığımız halde aracı alınca aylığımızı kestiler

Taner özden

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
95 yaşındaki % 100 engelli baba annemin üzerine yaklaşık 6 ay önce kasko değeri 105 bin tl olan bir araç aldık aracı almadan önce sosyal politikalar müdürlüğü ne danıştık 2022 nin ödenmesine engel bir durum olusturmayacagi söylendi aracı aldıktan sonra iki maaş aldık üçüncü maaşını vermediler kesilmiş araç değeri yüksek demişler 2018 yılı için hane halkı kişi başına düşen gelir 483 tl diye biliyorum bu hesap nasıl yapılıyor çevrede hem 2022 yi alıp hemde bizim aldığımız aractan fiyat olarak çok daha pahalı aracı olanlar var bu karara itiraz hakkımız var mı nasıl bir yol izlememizı tavsiye edersiniz şimdiden çok teşekkür ederim

babanızın üzerine ev de alsanız kesilebilir araçta alsanız kesilebilir iyice araştırmadınız mı

Kurumdaki memurlar, engel bir durum oluşturmayacağını söylemiş, atıyorlar kafadan. Çünkü Başkanlar daha iyi bilir.
aslında hiç danışmasaydınız ondan iyiydi.Vermemek onların işine geliyor.
Galiba bu evde bakım maaşı, 2022 engelli maaşı değil

2022 maaşı yani engelli ye ödenen maaş kesildi evde bakim maasi alamadik zaten

Sonradan bir sorun olmasın diye danışmadan almak istemedik ordaki memur gayet açık ve net engelli maaşı için bir sorun olmaz dedi bizde ona güvenip aldık

Güvendiğin dağlara kar yağdı
Aynı yere git söyle; Ben size danışmadım mı
Onlar bir ipucu verir ne yapılacağı hakkında

Daha önce %100 ağır engelli kardeşim üzerine araç almıştık sattık şimdi üzerine 20000 tl ekleyerek yeni bir araç almayı düşünüyoruz lakin o zaman bakıcı parası kesilmedi şimdide yeni araç alıp almamakta tereddüt ediyoruz verilen haklardan seçim yapmak zorunda bırakılmak üzücü aspb il müdürlüğü memurları konuya hakim değil konu ile alakalı yasal bi düzenlemede yok bu tereddütün ortadan kaldırılarak en azından bi düzenleme yapılması şart.

O sattığınız Aracı kuruma Bildirdiniz mi
Bildirdiyseniz, yeni araç almak için sorun olmaz baron12
Çünkü neyle aldın eski aracı sattında aldın, hesap bu

Bildirdik sistemdede satış görünüyor sorduk araç alınca kesilebilir dediler.

Keserler tabi sonuçta engelli maaşı ihtiyać sahibi engellilere veriliyor 105.000 tl bir araba alan kişinin ihtiyaç sahibi olup olmadığını devlet biliyor sonuçta bu arabanın yakıt giderlerini felan hesaplıyorlar geliri olmayan biri engelli maaşıyla nasıl karşılayacak

Benim tanıdığım bir müteahhitte auidi a6 aldı bu yolla dedesinin engelli raporuyla lütfen bu tip durumları suistimal edipde gerçekten hak sahibi olan engelli arkadaşların hakkını yemeyin devlet bu tip üç kağıtları görüp sonradan gerçektende itiyacı olanı bile sorgulamak zorunda kalıyor ve kırk dereden su getirtiyor buda devletin hakkı

Şimdi biz gidip 105 bin tl yerine gidip örneğin 60 bin tl lik bir araç almış olsaydık bu aracın parasını 95 yaşındaki babaannem mi oduyecek ti ki bu araci babaannemmi kullanicakti engelli maaşı aylık 600 tl gibi ayda 600 tl ile hangi araç alınabilir bu kadının Hiç mi paraya ihtiyaci yok devlet niye bunlarıda düşünmüyor

Aracı peşinmi aldınız yoksa taksitlemi bu cok önemli aynı durumu bende yaşadım ama sonunda hallettim maaş kesilmedi

Nasıl hallettiniz korhan bey
Ha peşin ha taksitle
Trafik kayıtlarında engellinin adı geçer

Aracı tabiki peşin aldık yani parasını aracı aldığımız yere peşin ödedik ama bankadan 70 bin tl kredi kullandık araç için

Tamam trafikte engelli olarak gecer ama kurum larda peşin aldığın zaman busenin zengin olduğun anlamına geliyor ama taksitle aldığın zanan zengin olmadığın anlamına geliyor benim annemin aylığınıda kestiler geriye dönük ziynet bozdurdum faturasınıaldım üzerimize kayıtlı eski aracımızın noter şatışını götürdüm geri maaşı bağlandı

Teşekkür ederim Bu çok iyi bir fikir

Korhan bey kardeşim araç babaannemin üzerine kredi ise benim ayrıca krediyi ihtiyaç kredisi olarak çektik arac üzerinde ipotek yok bu kredi ile o aracı aldığımızı nasıl ispatliyacagiz

Taner özden
ninenin ikamet ettiği hanede toplam kaç kişi var? 2022 aylığı hariç hanenin toplam aylık geliri ne kadar?
ninenin üstüne öTV indirimli araç almışsınız. aracın vergiden düşülmüş tutarı ne kadar?

bu sorularımı cevaplarsan 2022 aylığının kesilme nedeninin mevzuata uygun olup olmadığı hususunda sana daha iyi yardımcı olabilirim.

NOT: ninenin %100 raporu olduğuna göre % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı alıyor olmalı. yani 65 yaş üstü yaşlı aylığı almıyor.

Ninemin ikamet ettiği hanede toplam 4 kişi yaşıyor 1500 tl civarı emekli maaşı var gelir olarak eğer sayilirsa 3-4 tanede inek bakıyorlar başka bir gelirleri yok nineme evde bakim maasi talep etmedik ötv haric fiyatı 73500 kdv ötv hariç fiyatı 50000 tl civarı ninem 2022 yani engelli maaşı alıyordu 65 yaş maaşı değil yardımcı olursanız çok seviniriz

Zorro

her araç arasından 5 yıl geçmesı gerekıyor.şimdi sen bir araç aldın sattın yenısnı almak istiyon yok öyle hmen 5sene geçmeden tekrar engellı üzerine araç alamıyon.yoksa millet her sene araç değiştirir.

Kalem
Ninemin ikamet ettiği hanede toplam 4 kişi yaşıyor 1500 tl civarı emekli maaşı var gelir olarak eğer sayilirsa 3-4 tanede inek bakıyorlar başka bir gelirleri yok nineme evde bakim maasi talep etmedik ötv haric fiyatı 73500 kdv ötv hariç fiyatı 50000 tl civarı ninem 2022 yani engelli maaşı alıyordu 65 yaş maaşı değil yardımcı olursanız çok seviniriz

hanede 4 kişi var. aylık gelir 1500 TL
aracın vergiden düşülmüş tutarının (50 bin) 120'de biri ise 416,67 TL
hanenin toplam aylık geliri 1500 + 416,67 = 1916,67 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir ise 1916,67 /4 = 479,17 TL
bu hesaba ninenin sahip olduğu ineklerden gelen geliri dahil etmedim.

Yönetmeliğe göre "Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı," da hane gelirine ekleniyor.

ayrıca, Yönetmelik gereği hanenin ortalama aylık harcamaları da hesaplanır. emsal kira bedeli hariç, hanenin her türlü harcamaları hesaplanır (sağlık,ulaşım,eğlence,mutfak, araç alımı vs).
eger hanenin ortalama aylık harcamaları hanenin aylık gelirinden yüksek çıkarsa aradaki fark, hanenin aylık gelirine eklenir.

araç ninenizin üstüne. araca verilen para da gelir olarak dikkate alınır.
bundan dolayı hane geliriniz sınırı geçmiş ve aylık kesilmiş.

Üst Alt