Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç almak için önce hastane raporu mu yoksa mahkeme izni mi gerekli?

myalcinoglu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, siteye yeni üye oldum. Kafamda ki bir çok soruya bura da cevap buldum ama hala kafamda sorular var, cevap verenler olursa çok sevinirim.

Babam demans/alzaymır hastası. Mahkemeye vasilik davası açtım. Mahkeme hastane raporu istedi. Hastane raporu direk mahkeme yolladı. Bu rapor da babamın engel durumu yazıyor mudur?
ÖTV muafiyeti için hastaneden yeniden bir rapor almalı mıyım ?
Araç alımı için önce mahkemeye mi başvurmalıyım, yoksa hastaneden engelli raporu mu almam yeterli mi dir?
Babam emekli ve üzerine kayıtlı bir arabası var. Benimde üzerime kayıtlı bir araç var. Mahkemeden babamın aracını satıp, ötv muaf bir araç almamıza izin verir mi ?

Herkese çok teşekkür ederim. Bende bu süreçte yaşadığım tecrübeleri burada paylaşacağım.

myalcinoglu
orda dr görüş bildirir akli melekesi yetersiz kanuni ehliyeti yok mahkemede dinlenmez vasi tayini gereklidir. diye yazarlar ötv için yeni rapor çıkarmalısınız alırken belirtin hastaneye raporu aldıktan sonra mahkemeye dilekçe vereceksiniz hakim uygun görürse araç alımına izin verecek zaten üzerinde araç var diyebilir önce aracı satışı için mahkemeden izin alacaksınız sonra babanızın hesabına yatacak para sonra hem araba almak hem de parayı bankadan çekmek için hakimden izin alacaksınız. bu arada emniyetten sizi kontrole geldiler mi çok uzun bir süreç ben eşim için 2 yıl uğraştın vasi kararı için bankamatik kartı almak için bile izin alıyorsunuz . devlet bu durumda olan vatandaşları inanılmaz koruyor. doğrusu da bu bence ama çok zor süreçler. ben mesela hem vicdanen hem de onu tekrar hastanelere götürüp yomamak için almadım. bu arada eşim bitkisel hayattaydı. vasi kararı çıktıktan 8ay sonra kaybettim.

Üst Alt