Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç almak istiyorum. Önerilerize ihtiyacım var..?

nefestoo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bilgilerinize ihtiyacım var
%80 bedensel engelliyim. ötv indiriminden yararlanarak araç almaya karar verdim.

ancak bütcem kısıtlı olduğundan uygun bir araba almak istiyorum.
almış olduğum aracı 5 yıl satamayacağımı bliyorum.

o yüzdende bu satın aldığım aracın sonradan değiştirmek istemiyeceğim birşey olmasınıda istiyorum.

araçların ötv tutarına göre fiyatı düşüyyor.

95.000 TL ye Mersedes 180 ötv siz fiyatı 45.000 TL
40.000 TL Başka bir araç 28 - 30.000 TL Arasında.

Yani siz nasıl bir araç tavsiye edersiniz.

Benim Şimdiki Durumum En Uygun Ucuz OLanı alcak kadar var.

Nissan Jukeyi Çok Beğeniyorum ve Almak İstesem O Araın En Boşu. Ötv'siz Ne Kadar.a

Ve Sizin Tavsiyelerinize İhtiyacım Var. Şimdiden Teşekkürlerimi Sunarım

nefestoo imkanınız varsa bayileri gezin, bakarak, dokunarak almanın tadı bir başka...

%80 engelinize ÖTV.siz araç vermezler.
En azından %90 olmalı...
Yada ortopedik engelli olmanız gerek.

Olurda ÖTV.siz araç alma imkanınız elde ederserseniz; yukarıda kardeşimizin dediği gibi bayi bayi dolaşın araç içine girin görün derim: Bayi fiyatları farklı çıkacaktır. Aynı model aynı marka olsa bile..

95 000 olan mercedesi 40 000 bine alamazsın 65 000 70 000 arası alırsın ancak

Bedensel engeliniz nedir.?Alacağınız araca tertibat taktırarakmı kullanacaksınız.? Tertibatsız olarak kullanma ihtimaliniz varsa otomatik bir araç alabilirsiniz. Her iki haldede H sınıfı ehliyet gerekli ve aracı sizden başka hiç kimse kullanamaz.
ötv siz araç alımlarında hesaplama düz mantık gitmiyor maalesef, yani 100.000-tl den %45 çıkarıp parayı verip aracın sahibi olamıyorsunuz.
Önce aracın ham fiatını bulucaksınız onun üstüne ötv ekleyeceksiniz onun üstünede kdv ama biz ötv vermediğimiz için direk ham fiatın üstüne %18 kdv ekleyerek araca vereceğimiz net rakkamı buluyoruz. Nissan juke için size hesap yapayım.!
Nissan Juke 1.2 Visia 51.990-tl

51.990 / 1.45 = 35.855-tl Yaklaşık ödeyeceğiniz rakkam bu civarda olur.

[h=1]Dacia Sandero Stepway 1.5 DCi.[/h]42.300 / 1.45 = 29.172-tl civarı bir rakkam olur.

Mr.No;

%80 engelli kişi h sınıfı ehliyet alabilirse (sol ayak istisnasını bilmiyorum) ötv ötelemeli sıfır araç alabiliyor. % 90 ve üstü ayrı bir prosedür. Engellinin yakını kullanıcaksa ve engelli aparatı takılmayacaksa o zaman % 90 ağır engelli şartı aranıyor.

nefestoo ötv oranını yanlış hesaplamışsınız bu adresten hesaplayın temiz hesap çıkıyor.
Ayrıca h sınıfı ehliyetiniz var mı, aracınıza engelli aparatı takılacaksa otomatik vites almanız gerekiyor o zaman fiyatlar yukarı çıkıyor.

ÖTV ötelemeli araç almak hiç mantıklı değil ki. Sol ayak engeli olanlarda artık ÖTV.siz alabiliyor.
Bu arada bir bilgi: %90 ve üzeri engelli olupda kendisi kullanabiliyorsa ÖTV.siz araç alabiliyor ehliyete bakılmaksızın.

soruyu soran arkadaşımız ÖTV.siz araç almak istedi de ona göre bilgilendirmiştim. Ama sizin verdiğiniz bilgiye şüpheyle yaklaştım emin misiniz...

Öteleme kalktıysa sorun yok, sıfır aldığı aracı engelli olmayana satarken ötv alınmıyor mu artık ? Eğer alınmıyorsa o başta ödenmeyen ötv .... bende karlı çıkıcam demektir : )

Eğer engellinin kendisi aracı kullanacak durumda değilse babası abisi yada vasisi kullanacaksa %90 üstü rapor gerekiyor yanlış mı biliyorum ?

Benim raporum %80 oranlı ise ve babam aracı kullansın diyorsam bunu yapamıyorum çünkü %90 olması gerekiyor, buda mı değiştirildi.

Merakımı mazur gör blackrace kardeş: %80 oranla ÖTV.siz araç nasıl alacak? Ayrıca sakatlık belirsiz..

bildiğim şey su ortopedik engelli değilseniz %80 değil, %89 olsa bile alamazsınız.

ÖTV öteleme kuralı değişti bu aradan bayağı zaman geçti. ÖTV.siz araç alınabiliyor. Başta ödemediğiniz ÖTV araç alımından sonra5 sene geçtiğinde otomatikman kalkıyor.

bLaCkRaCe@
1. 5.yıl sonra aracınızı satarken ötv bizlere kalıyor yani geriye ödemiyoruz.
2. evet doğru biliyoırsunuz %90 ve üzeri rapor gerekir.
3. Hayır değişmedi, %80 raporla araç aldıysanız bunu sizden başkası kullanamaz.

novandan mr no ben sıfır araç almıştım 5 senesi dolduğunda engelli olmayan birine satarsam ödenmeyen ötvnin ödenmesine gerek kalmadı mı artık, ticari anlamda çok karlı çıkıcaz eğer engelli olmayana satarsak doğru mu anladım ?

mr no beni kendi kendime şüpheye düşürdün 3 kere kendi yazdığım mesajı okudum, h sınıfı ehliyet alması lazım o aracı kullanması için ikimizde doğru şeyi söylüyoruz.

bLaCkRaCe@
Doğru anladın.
Birde daha evvel %90 ve üzeri raporla araç alanlar araçlarını kullanamıyor ya birinci ikinici, üçüncü derece yakınları yada ücretli bir çalışan o aracı kullanabiliyordu 2013 yılında oda kalktı şimdi %90 ve üzeri raporla alınan aracı her kes kullanabilir.

Mr.No yav birşey bilmiyon sanırım git oku araştır öle yaz madem buraya bilmeden yazmayın arkadaşlar hepsi yazıyo burda ayrıca çokta rahat alır

asiiii
user-offline.png
Kardeş sen önce bir sakin ol,saygınlığını birazcık koru. Burda kimse kimseyi kandırmaya yada yalış yönlendirmeye uğraşmıyor.Ve hiç kimsede burda sorulan soruların uzmanı değil. Her kes nacizhane okuduklarından yaşadıklarından edindiği tecrübeler çerçevesinde biririne yol göstermeye yardımcı olmaya çalışıyor.
Tamam madem sen mr no'nu verdiği bilgilerin yanlış olduğunu savunuyorsun başlığı açan kardeşimizin nasıl bu haktan faydalabileceğini buraya ayrıntılarıyla yaz hepimiz öğrenelim yanl Yanlışsak bizde doğrusunu öğrenmiş oluruz bizede iyilik yapmış olursun bizde sana teşekkür ederiz fenamı olur.

Bende nissan juke aldım. En ful olanı bana 45 e geldi ama çok yakıyor o yüzden dizel manuel aldım ben. Manuel kullanırım diyorsan engel durumun buna elveriyorsa dizel juke al derim onun dışında otomatik jukelerde 1.6 var ve hepsi benzinli yakıt giderin çok olur. Eğer tek yada çekirdek bi ailede yaşıyorsanda ortalama 27-28 bin e fiat 500 alabilirsin hem çok güzel hemde yakıtı iyi ama tek kapı tabi o sıkıntı. Onun dışında mercedes 45000 e geliyor demişsin işte o imkansız gelseydi direk alırdım ben. Boş paketlere hiç bakma derim çünkü 5 sene ya da daha uzun bir süre kullanacaksın. Bende öyle dşodum boş paket olsun uygun olsun die bayiye gidip görünce vazgeçiosun zaten:) onun dışında sana önerim mıtsbshı ya da suzuki olur onlarında parçaları pahallı ama ikiside kaliteli arabalar ortalama 30 a gelir onlarda

Üst Alt