Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç fiyat düzenlemesi hakkında CİMER'e topluca yazalım

benn

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR MERHABALAR BENİM DURUMUMDA OLAN ARKADAŞLAR BUNA BENZER BİR YAZI İLE CİMERE SÜREKLİ YAZALIM LÜTFEN BELLİ Mİ OLUR BELKİ BİR SONUÇ ÇIKAR..
Merhabalar..Ben 8 yıl önce trafik kazası sonucu omurilik felci olmuş ve tekerlekli sandalye ile hayata tutunmaya çalışan bir Beden Eğitimi Öğretmeniyim ve halen sandalyede görevime devam etmekteyim..Malumunuz üzere biz engelliler araç alırken ötv.den muhaf tutuluyoruz.Ancak benim gibi aracını özel tertibat ile kendisi kullanan ve tekerlekli sandalyesini de yanına almak zorunda olan engelliler için kanunla düzenlenen limitler(2020 yılı için 300bin tl. civarında) çerçevesinde araç almamız hele ki son zamlardan sonra imkansız hale geldi,zira bizler için büyük hacimli araçlara ihtiyaç var.Bu bağlamda çalışan bir engelli öğretmen olarak nacizane dileğim özel tertibat ile kendi aracını kullanan engellilerin diğer gruplardan ayrılması(Zira özel tertibatlı araç kullananların ilgili yasayı suistimal etme durumu olamaz çünkü aracı sadece kendisi kullanabiliyor.),ve kendi kullanacakları araçları alırken her hangi bir kısıtlama ve limit uygulanmamasının (ya da yurt dışından getirilecek araçlardaki motor hacmi kısıtlamasını kaldırmanız) ulusal erişilebilirlik bakımından gerekli olduğunu düşünüyorum.Siz yine yetkinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğunu söyleyeceksiniz belki ama bizim buradan başka gidebileceğimiz mercii yok bildiğim kadarıyla.Konuyla ilgilenip gereken düzenlemeyi yapacağınızdan binlerce engelli adına emin olup saygılarımı sunarım.

Ekte hazırladığım tabloda bazı araç modelleri ne göre artış miktarları mevcut, tablo sanırım talebinizi izah etmekte yardımcı olacaktır...

92e482914cb18a99ce245e833023fe64.jpg

Hatta bununla ilgili bir konu başlığı mevcut

Son düzenleme:
benim dediğim tamamen farklı..bizim gibi aracını kendisi kullanan engelliler için farklı bir düzenleme olmalı..Zira diğer ötv indirimli araç kanunu suistimal eden maalesef binlerce insan var.Ama bizim durum çok farklı aracı sadece biz kullanabiliyoruz ve gerçekten de büyük hacimli araçlara ihtiyaç duyuyoruz..

Üst Alt