Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç içi T12-L3 yaralanmasi sonucu oluşan mesane sorunu geçer mi?

Allahimyardimet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar oncelikler herkese geçmiş olsun acil şifalar diliyorum hepimize.esim 72 gun once trafik kazasi sonucu t12 ve l3 kirilmasi yaşadı. olaydan 3saat sonra acilen ameliyata alindi ve 12 adet vidayla kirilan kemikler sabitlendi.
ameliyatin ertesi gun ayaklarini oynatabiliyordu wolker yardimiyla bir iki adim atabiliyordu fakat her iki ayak bilegini ve parmaklarini hareket ettiremiyordu.ama his hep vardi.
suan ankarada özel bir fizik tedavi hastanesinde tedavi goruyoruz tedavi baslayali 57 gün oldu.gunde 5 saat egzersiz yapiyor.once sol ayak bilegi hareketlendi parmaklariyla birlikte sonra sag bilek ve parmaklara cok az hareket geldi ve halen daha oyle.
yurume konusunda ise şuan tek bir bastonla rahat, bastonsuz penguen gibi sallanarak yürüyor.
idrarini cok sikisinca(400-500cc) hissedip tamamen bosaltiyor ama 250-300cc olduğunda tam bosaltamiyor.gunde 3 kere rezidu amacli tak yapiyoruZ.doktorlarin dedigine göre mesane kasi ile sfinkter kasi ayni anda kasiliyormus.
benim size sorum eşim normal bir insan gibi yuruyebilir mi yoksa bu sallanma hep kalacak midir?
mesane sorunu geçer mi yoksa onda da kalici birşeyler kalacak mi?
inanin kazayi sark gorevinde ve yanimizda hickimsemiz yokken yaptik 28yasindayiz bundan sonra ne olacak bizi neler bekliyor bilemiyoruz.
simdiden hepinize tesekkur ediyorum.

Öncelikle geçmiş olsun kardeşim mevlam acil şifalar versin kazanın üzerinden çok geçmemiş verilmiş sadakanız varmış
Eşinizle aynı bölgeden benimde kırığım oldu aradan 15 yıl geçti idrarımı takla yapıyorum ayaklarımı hiç hissetmiyorum
yürüyemiyorum eşiniz durumunda olmak çok isterdim.yazınızdan anladım kadarıyla eşinizde azda olsa ilerlemeler olmuş bu
devamının geleceğinin göstergesidir az sabır edin kanaatimce herşey yoluna girecektir.

Allahimyardimet

Çok geçmiş olsun.

Anlattıklarınız hasarın çok fazla olmadığını gösteriyor. Bastonla yürüyebilmesi, mesaneyi kendi kendine boşaltabilmesi harika. Bence çalışmaya devam edin, mutlaka çok daha iyi bir duruma geleceksiniz.

Fizik tedavi açısından ne yapmanız gerektiğini öğrenmiş olmalısınız. Özel fizik tedavi hastanesine oluk oluk para akıtmanıza gerek kalmamış olabilir. Orada öğrendiklerinizi evde sistemli olarak uygulayabilirsiniz. Zaten atla-deve değil...

2 yıl içerisinde çok daha iyi gelişmeler olacaktır. Ama bunun ölçüsünü kimse veremez. İlla ki biraz hasar kalır, onu da umursamayın zaten. Siz elinizden geleni yapın, göreceksiniz yaşama kaldığınız yerden devam edeceksiniz...

Mesaneyi tam boşalttığınızdan emin misiniz? Boşalttıktan sonra TAK yaptığınızda hiç idrar kalmıyorsa bu çok çok iyi bir durum. Eğer böyleyse, neden günde 3 defa TAK yapıyorsunuz?

OturanBoğa parsam

cvplariniz için teşekkür ederim.

Bülent abi 3kere tak yapmamizin sebebi hastalığımiz henüz 1 aylikken benim aceleciligim yuzunden sistoskopi yaptirdik. doktor :mesanen dolduğunda hissedip işeyebiliyorsun icinde kalmiyor ama mesane basıncın çok yukseliyor kesin bir şey diyemem ama böbreğine zarar verebilir" dedi.bizde cok sıkışmadan biraz hissedince wcye gidip yapabildigimiz kadarini yapiyoruz taka kalan malesef 150-200cc oluyor.

memleketimiz ankara olmamasina ragmen 2aydir hastaneye katlanmamizin sebebi fizyoterapistimizin çok ilgili olmasi, boyle calisirsan seni eylulde işine gonderirim ama tam kaliteli yurumen için memleketinde de yilbasina kadar tedaviye az da olsa devam etmelisin demesi.bizde böyle konusan bi insani birakip gidemiyoruz. bende ara sıra gelgitler oluyor antidepresanla durabiliyorum.

beynimi kemiren bir diğer konu ise eşim rutbeli emniyet personeli . yürüyüşü bu şekilde sallanmali kalirsa onu calistirmazlar mi?

inanin rutbe, emniyet hiic umrumda degil ama bir erkeğin çalışamazsa kendini verimsiz hissedip uzulmesinden korkuyorum :(

Üst Alt