Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç içi trafik kazası sonrası parapleji iyileşme durumu sizce nasıl olur?

sonnbahar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
16 ağustos tarihinde geçirdiğimiz trafik kazası sonucu ablam araçtan savrulduğundan omurgasında L1 kırığı sonrası parapleji oldu 10-15 gün kadar göbekten aşağı hiç hissi yoktu sonrasında karıncalanma ve uyuşmalarla birlikte diz kapağına kadar ilerledi hisleri bacağının arka tarafı daha sonra geldi yeni yeni walkera tutunarak biz de diz kapaklarından bastırıyoken yaklaşık 2 dakika kadar ayakta durabiliyor şu an 3 ayı geride bıraktık ablam ara ara büyük abdestini hissedebiliyor günlük çalışıyoruz kalçasını sıkıp bırakması için ilk başlarda belirgin olmasa da artık çok belirgin sıkabiliyor bunun çok faydası olmuş dendi doktorlar tarafından günlük egzersizlerine dikkat ediyoruz ama son zamanlarda hislerinin ilerlemesi durdu diye düşünüyor 3 aydır hastanede tedavi görüyordu ancak süremiz dolduğu için taburcu edildik ankara fizik tedavi hastanesi veya afyon kocatepe üniversite hastanesinin fizik tedavi bölümleri için başvuru yaptık cevap bekliyoruz sizlere sormak istiyorum sizce ilerleme nasıl neler yapsak faydalı olur?
Tüm şifa bekleyen hastalara Rabbim hayırlı acil şifalar versin

Öncelikle geçmiş olsun.L1 kırıgı iyileşir yeterki sinirde kopma olmasın.Belliki kırıga baglı sınırde tranva olmuş.İlk aylarda iyileşme fizik tedavi ile hızlı olur .1 sene sonunda iyileşme yavaşlar fakat yindede azada olsa iyileşme devam eder.Bir sene sonunda desteksiz yürür fakat ayak bileklerinde güçsuzluk kalabilir.

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun insallah hayirlisiyla iyilesir tum hastalar peki ayak bileklerini guclendirmek icin onerebileceginiz biseyler varmi bize ayak bilekleri icin su an pek egzersiz soylenmedi cunku

Tesekkurler yardiminiz icin ��

fizyoterapisten destek alın.Bende omurilik ameliyatı olduğum zaman aynı süreci yaşadım.Belden aşağısında hiç his ve hareket yoktu.fizik tedaviye 2 ay sonra hastaneden taburcu olduktan sonra evde başladık.Bir bebek gibi. önce sağa sola dönmeyi, sonra oturmayı, sonrasında volkır yardımıyla ayakta durmayı.sonrasında adım atmayı.Bel kaslarını kuvvetlendirmek cok önemli,kalçayı sıkma egsersizi, bel bastırma, diz bastırma yatakta kişinin yapacagı en basit egsersizler.sonda kullanıyorsa bol su içilmeli mesane cimlastiği yapılmalı (sonda devamlı acık olmayacak) ben idrarı hıssedıyordum dışarı veremıyordum ,hepsi düzelecek zamanlar.ayakta durma suresi zamanla uzayacak ,biraz kolları yorulur ilk zamanlar.Ümitsizliğe kapılmasın.Profilinide karartma :)

Cok tesekkur ederim sondanin ara ara kapatilmasinin faydasi olurmu mesanesi icin katlandigi anda sancilari basliyor cunku size de cok gecmis olsun su an durumunuz nasil 3 ay hastanede kaldiktan sonra surekli sondadan dolayi enfekte olmaya basladi ilac kullanilmiyor ancak bi turlu gecmiyor su bol tuketiyor ne yapabiliriz onu da bilmiyorum tak kullanimi da onermiyor su anlik doktorlar

Sonda devamlı acık olursa mesane kapasitesi azalır az bir sıkışmada doluluk hisseder.sıkıştığı zaman sondayı acın idrar mıktarı 200*300 c.c. ise normaldir.Bazen bu sancılar ve yanmanın sebebi bakteri uremesi olabilir.Her ay arayla idrar kultur testi testi tahlili yaptırın.Bakteri aşırı uremişse, ateş, iştahsızlık.kabızlık yapar.Bu havalarda 3-4 litre sıvı tüketmesi yeterlidir.Slikon sonda normal sondaya göre vuvucuda daha iyi uyum sağlar ,tıkanma olasılığı düşüktür uzun ömurludur.Korse kullanıyormu, sakın takmamazlık yapmasın karın kasları kuvvetlenınceye kadar ,fizyoterapistın verdıgı hareketleri aksatmayın .Ayak bileklerini elinizle aşağı yukarı hareket etitirebilirsiniz.Bilekler düşmesin 90 derece tutmaya calışsın yatarken duvara veya yatak tabanına ittirsin.

Oncelikle cok tesekkurler verdiginiz bilgiler icin hareketlerini aksatmadan yapmaya calisiyoruz ayak bilekleri de cok sukur kazadan yogun bakimdan ciktigindan bu yana ozellikle dikkat ediyoruz yoksa kendini birakir ayak bilekleri denilmisti , sonda konusunda da dediginizi yapmaya baslayacaz Rabbim sifa versin insallah peki 3 ay hastanede kaldiktan sonra eve gectik ancak ankara fizik tedavi hastanesine ve afyon kocatepe universite hastanesine basvuru yaptik hastaneye gitmelimiyiz haftasonlari fizyoterapist gelecek ama ilk 6 ayin onemli olusu evde kalmasi konusunda tereddute dusuruyor

Volkırla ayakta durmaya başladıysa bundan sonra iyileşme süreci hızlı gelişir.Hastane ortamı hem iyi hem kötü.Kötü tarafı ,iyi beslenemezsin ,wc sıkıntı enfeksiyon hastane mikrobu kapma olasılığı.Devamlı yanında refakatci duracak.Kış mevsimine girdik.Evde de görebilir.Ben evde gördüm haftada 2 kez fizyoterapist geldi.8-9 ay sonunda desteksiz yürümeye başlayınca dışarıda özel kilinikte 4-5 sene devam ettirdim.4-5 sene sırf tek ayak bileğinde hasar kaldığı için devam ettirdim.Düzelme olmayınca vazgecim.Yaklaşık amelıyat olalı 20 sene oldu hala tek ayak bileğinde hareket yok.Karbon afo kullanıyorum ,günlük hayatta pek sorun olmuyor.

Rabbim acil hayırlı şifalar versin inşallah hepinize ablamı da afosuz hiç kaldırmadık uzun bi süre kullanacak deniyor. Hafta sonları fizyoterapist gelecek başka bi şehirde olmamış olsa daha ılımlı bakar belki ablam ama malatyadaki hastanede kalma süremiz doldu başka bi şehirde de dediğiniz konularla ilgili sıkıntılar olmuş olacak önerebileceğiniz egzersizler olursa lütfen yazın olur mu

Fizyoterapist başlasın ,yakın zamanda sorunları aşar inş.Zarar vermeyecek basit egsersizleri fizyoterapist yaptıracaktır.Beldeki kırık iyileşmeden mekık hareketleri için cok erken.Daha cok alt bacak hareketleri ne yoğunluk versin.Yatak kenarında oturma süresini uzatsın, oturmak bile egsersiz sayılır.Tansiyonu düzenler.

mekik çalışıyoruz günlük 30-50 arası mutlaka yapıyoruz kaza öncesinde kendiside alışkın olduğu için çok şükür artık zorlanmıyor dediğiniz gibi bel ağrıları hafiflemeden yataktan çok hafif de olsa doğrulttuğumuzda günlerce boşluklarına ağrı saplanıyordu tansiyonu sürekli düşük muhtemelen dediğiniz gibi oturma süresini uzatmamış olmamızdan kaynaklı . haftada bir gelebilecek fizyoterapistimiz yeterli olurmu sizce yoksa daha fazla gün mü çalışmalıyız fizyoterapistle

Yeterli olur sonuçta yatar hasta değil.Hem hareketleri gösterir hemde durumu takip eder.Fizyoterapist elektro terapi cihazı ile mi gelecek tedaviye.Alt baldır kasları için bu cihaz gerekli.

bu hafta içi çıkıp alacam inşallah o cihazdan çünkü cihaz olmadan gelecek büyük ihtimalle medikalci bi marka göstermişti ama küçük bi cihazdı hastanedekiler gibi değil yeterli olurmu o cihaz

sizin resmini göndermiş olduğunuz cihaza benzerdi

merhaba öncelikle geçmiş olsun okuyup anladığıma göre dimi sonda kullanıyor yakınınız ama bizim tak diye tabir ettiğimiz hiidrofelli jeletinli 6 veya 4 satte yapılan sondalardan kullanılırsa mesanenin tembelleşmesi ve böbrek sağlığı açısından dahada iyi olur

Evet sonda kullaniyor taka gecmeyi bizde istiyoruzancak ne doktorlar gecmesine onay veriyor ne de egitimini alabilecegimiz bi yer burda malesef medikalcide plus med adli bir cihaz vardi o da yararli olurmu yazinizi okuyacagim tesekkurler

Haklisiniz sarjli pil de aldik cok sagolun yardiminiz icin

Bizim compexs makinamiz sabah aksam yarimşar saat kullaniyorduk istnbulda fizik tedavide yatarken ordaki hastalarin o makinelerin damarlari incelttigini soylediler dogrumu

Bahtsiz

Bu cihazı kullanmazsanız kaslarda erime olur burdaki amaç zaten kasa elektrik akımı verip kasılıp gevşemesini sağlamak.Ben senelerce fizik tedavi gördüm her kasın elektirik frenkansı ayrıdır.Bizler rasgele bir çalıştırma programı seçip hareket ettirdiği zaman bu işi yapmış zannedıyoruz.Fayda yerine zarar vermış oluruz.Bazı kaslar 10-15 dakka çalıştırma süresi vardır.Yarım saat bir kas grubuna yüklenirseniz fayda dan cok zarar sağlar.Compex bu piyasa 1 numaradır.20 yıl önce compex in bir cıhazı vardı sırf ayaktaki incelme (atrofik kas için) diğiturk kartı gibi kartla çalışan cihazı vardı.Ben her zaman derim tens cihazı alacağınız zaman fizyoterapiste danışın ve hangi kas grubunu hangi programla kaç dakika çalıştıracağinizi öğrenin.

faruk34 yarim saat veriyoruz surekli bize oyle ogrettiler fizyoterapistler evet makinamiz guzel ama yanlis mi kullaniyoruz acaba

biz danıştık ama pek bilgi vermedi fizyoterapistimiz yirmi dakikalık programları var bizim cihazımızın ancak dediğiniz gibi zarar mı vermiş oluyoruz fayda sağlayalım derken

sonbahar o kdar zorlu zahmetli bi sürec ki bu kime neye nasil inanacagima sasirdim kaldm her yolu denedik herseyi yaptik sadece on ayda ama hic bi gelisme olmadi belki hic olmayacakta . Ama yinede pes etmedik cunku belki bi gun olacak diye bekleyecez hep

parapileji

Öncelikle herkese çok geçmiş olsun Rabbim acil hayirli sifalar versin ..

6 ay once gecirmis oldugumuz trafik kazasi sonrasi ablamin omurgasi T2den itibaren yerinden oynayarak L1 seviyesinde kiriga bagli omurilik zedelenmesi sonucu parapileji oldu su an walkera tutunarak biz de sağ diz kapagıni atmamasi icin tutarak bir kac adim atabiliyor sol dizde ilk zmanlar atma problemi oldu ama zamanla toparladi cok sukur sağ dizi de ilk zamana gore dahaiyi ancak halen atmaya devam ediyor zamanla toparlar mi 6 ay sonra bu asamaya gelmis olmasi ilerleyen zamanlarda desteksiz yuruyebilmesi acisindan sizce umut vaadediyor mu ne yapsak daha iyi gelir goruslerinizi paylasirsaniz cok sevinirim

sonnbahar

Bu gelişmeleri paylaştığın için teşekkürler. Herkes için faydalı oluyor.

Anlattığın durum kesinlikle çok iyiye işaret ediyor. Zamanla daha da iyi olacağından kuşkum yok. Ama bunun ne kadar ileri gideceğine dair inanın kimse bir şey söyleyemez. Çalışmaya devam... Ve mümkün olursa mutlaka yüzün.

Üst Alt