Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için 5 yıl ne zaman dolacak ve öncesinde satarsam ne ÖTV öderim?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2017 ocak ayında ÖTV indirimi ile 2016 model aracımı teslim aldım.

Şimdi ilk sorum bu aracın 2022 ocakta mı süresi dolacak ?

2. sorum bu aracı 5 yıl dolmadan satarsam 2017 yılında ödemediğim ÖTV tutarını ödeyeceğim (Örn. 2017 yılında 18.000 TL idi ÖTV satarsam 18.000 TL mi vergi dairesine ödeyeceğim. ) yoksa o tutar satacağım yıla ve aya göre mi ödenecek.

3. sorum ise aracıma geçenlerde park halinde çarptılar bilmediğimden karşı tarafın kaportacısına gittik birlikte.Eksper geldi dosya açıldı karşı taraf %100 kusurlu bulundu kaportacı sağ ön çamurluğun değişeceğini söyledi parça gelecek vs dedi. Tam 1 ay bekletti kaza 07.10.2020 de oldu 08.10.2020 de kaportacıya gittik parça gelecek bekliyorum vs vs dedi. ben 11.10.2020 tarihinden beri sürekli aradım açmadı telefonlarımı 28.10.2020 tarihine kadar oyaladı daha sonra ben de başka kendi bildiğim kaportacıya gittim parçanın değişmesine gerek yok onarım ve boya ile çözülür dedi 1 gün sonra onarıma başlarız dedi dosyayı oraya aktardım beni oraya götüren adamıda (arabama çarpan adamı) aradım dosyayı başka kaportacıya aktaracağımı söyledim. Dün beni defalarca aradı parça geldi değiştirelim kargo gecikti vs dedi şimdi burada haklı olan ben miyim kaportacı mı ? ben ayın 11 inden beri arıyorum açmıyor haber gönderiyorum dönmüyor aracım 1 aydır yatıyor. Parçası elinde kalmış ama ben defalarca aradım durum nedir diye dönmedi umursamadı bu şekilde hem ön çamurluk değişmemiş oldu hemde aracım 4 güne onarılmış şekilde teslim edilecek.... burada haklılık payı kimin fazla acaba ?

OguzZ'

öncelikle büyük gecmiş olsun allah beterinde saklasın seninle aynı durumdayım 2016 model aracım 02.01.2017 trafiğe cıkışlı yani bu tarihten sonra satabiliriz 1 soruna gelince 5 yılına 1 gün kalsa bile almadıkları ötv hepsini istiyo bizzat gittim maliyeye sordum aldığım cvp o şekilde 2 soru ise dediğiniz gibiyse %100 kaportacı suclu o nasıl ustaki bir ay oyaladı

Üst Alt