Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için alacağım rapor emekliliğimi etkiler mi?

burak0707

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%84 sürekli engelli raporum var ağır engelli değil. Malülen emeklilik için başvurdum. Başvurum onaylandı ve yakın bir zamanda aylık bağlanacak. Siz değerli üyelere sorum şu:

ÖTV Muafiyetli araç almak için raporumu yükseltmek istiyorum. Ağır derece KOAH hastasıyımn %80 KOAH %20 tip2 diabet ten %84 rapor verdiler. Ayrıca uyku apnem var fakat uyku testine girmedim. Uyku apnesi rapora ne derece etki eder ? Sık sık başka bir ile hastahaneye gitmem gerekiyor. Bu sebeble oğluma araç almayı düşünüyorum.
Eğer raporu ola ki daha düşük verirlerse bu malülen emeklilik işlemlerime etki eder mi ?

Ayrıca emekliliğim sürekli mi yoksa kontrollü mü oluyor ?

İlginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim.

burak0707

Sonrada alına düşük oralı raporlar emeklilik açısından her zama bir risk. Diğer yandan sizin maluliyetiniz KOAH'dan olacak anladığım kadarıyla ve bu değişmeyen bir rahatsızlık. Yani olası düşük oranlı raporu sgk fark edip kontrole çağırsa da emeklilikte bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Üst Alt