Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için alacağım rapor varolan vergi indirim hakkıma zarar verir mi?

endopl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Komisyon karar raporunu bugun aldim

sag ayagimdaki 5cm kisaliktan oturu 20.01 ve 20.05 uyarlanmis gaz freen pedali diye belirtilmis.
Aldigim raporla Benim mevcut olan B normal ehliyetine kodlari eklettirmek icin emniyete gittigimde ise kurs sarti kosmadilar sadece ucret ve fotografla gelin degistirelim dediler bi problem yok.
Ordan elimdeki raporla maliyeye gittigimde ise Yalniz problem olan su sizinde fikrinizi almak isterim elimde 2008 yilinda almis oldugum yuzde 40 raporum var ve o zaman is icin almistim ve donanim ehliyet degerlendirilmemisti o yuzden maliye hastaneden oran yazacak sekilde donanim ibareli raporu getir dedi.

Ben simdi vergi indirimden faYdalaniyorum mevcut yuzde 40 raporumda yeni basvuracagim engelli raporundan sonra eskisi iptal olur mu vergi indirimi etkiler mi ? Dusuk oranli rapor verilirse riski goze almali miyim ?

Buarada maliyeyede h sinifi ibaresini sordum bakanliga yaZdik cevap bekliyoruz dedi evraklari tamamlasanda cevabi biraz beklemen lazim dedi.

yardimci olursaniz sevinirim.

20.01 (Uyarlanmış fren pedalı)
20.05 (Eğik fren pedalı)

endopl

Vergi indiriminiz sürekli ise, sonradan başka amaçlarla alacağınız rapor vergi indiriminizi etkilemez.

hastaneyle görüştüm rapor için eski raporunuza sağlık müdürlüğünden itiraz etmeniz lazım dedi eski raporun geçerliliği kalkar yeniden rapor alacaksınz dedi. Ufukalp raporum sürekli ama indirim sürekli mi bilmiyorum başvurduğum zaman bir dönüş yapılmadı ama maaşımda uygulanıyor.şimdi vergi dairesi ile telde görüştüm ben yeni rapor alırsam oran düşerse vergi indirimi iptal olur mu dedim bize raporu bildirmedikten sonra devam edersiniz dedi.

endopl

tamam da her raporun farklı amacı var. ÖTV için ayrı emeklilik için ayrı ne bileyim 2022 için ayrı rapor alıyoruz. Yeni aldığımız her rapor bir öncekini iptal ederse saçmalığın dik âlası olur. Kafanızı yormayın. iptal etmez. ben emin olmak için bimere yazdım bu problemi ancak 2 haftadır cevap gelmedi :D raporunuz süresizse ve son aldığınız raporu bildirmezseniz eski raporunuzun geçerliliği devam eder.

Bencede iptal işlemi saçma olur. Zira bende 4 yıl önce h sınıf ehliyet alımı için rapora başvurduğumda engel durumu etkileyecek rahatsızlıklarımı hiç anlatmadım sadece sol ayağımdaki eklem donması ile ilgili ortapedi dr'una söyledim. Oda yazdı raporumu aldım. Ayak eklem kısıtlılığı için % 5 rapor verildi.

endopl

Ben de aynısını söyledim zaten.
Daha yüksek olduğunda vergi indirimi derecesini yükseltmek amacıyla raporu vergi dairesine verirseniz yeniden değerlendirilir.
Ama vergi indiriminiz sürekli ise ve sonradan aldığınız bir raporu vergi dairesine sunmazsanız vergi indiriminizi etkilemez.

Üst Alt