Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için alacağım rapora kim ne yazacak?

gencfb06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar buğün hastaneden rapor aldım arka kısmında ötv MTV yada tertibatlı araç alınır ifadesi artık hastaneler yazamıyormuş dediler hastanede ki rapor Heyet-i ama il sağlık müdürlüğüne gittik oradakilerde buralar boş kalmış neden ne için kurula gireceksiniz dediler anlayamadım yeni mi çıktı bu bilen varmı

gencfb06

Hemofili hastasısın sanırım?

ehliyet için mi araç alımı için mi rapor alacaksın anlamadım?

şu an bende ötv için rapor aldım hastane sadece neden alındığı kısmına ötv yazıyor sonra aile hekimi devlet hastanesi ve il sağlık şeklinde ilerliyor. Ben il sağlık aşamasındayım.

Arkadaşlar merhaba ben buğün araç almak için başvurdum ilk önce herşey tamammokur dediler sonra tlf açtılar pürüz çıktı diye pürüzün de ne olduğunu tam onlarda bilmiyor ben kimden bilgi alacağım bilen biri varsa raporumu atabilirim 05417189373 numaram. Yardımcı olurmusunuz

gencfb06
Sana pürüz çıktı dıyen kım ıse pürüzün ne olduğunu biliyordur ne saçma bir durum.

Sıfır araç satan kişi vergi dairesi başkanlığı olumsuz demiş ama doktor açıklama kısmına ÖTV muafiyeti(otomatik vites) ibaresini yazdı engel seviyesi 81 sol ayak bileğinde kısıtlama var sol kolda kısıtlama var nasıl oluyor anlamdım.%80 kan hastalığı %1 ortopedik yazıyor nasıl cıkarım bu işin içinden vergi dairesine kendim gidip diye soracam eğer olmuyor ise H ehliyeti neden alayım b ehliyetimi H ye çevirmenin ne anlamı kaldı ki

Kolay gelsin raporumda ilk seferde olur dediler araç için gittik dosyayı verdik tamam dediler sonra tlf açtılar vergi dairesi başkanlığı olmaz diyormuş sebep ne ken küm net bişey diyen bilen yok nerden net bilgiyi alırım araba alacağım diye kendi aracımızda sattım arabasız kaldım işk defa alacağım ÖTV den muaf araç
Engel durumum %80
Sindirim sistemi Hemofili
Kas iskelet sistemi sol ayak bileği düz artroz mevcut sol dirsekte extansiyon kıstlığı var %1
Arka kısmında açıklamada(özel tertibatlı araç kullanması gerekiyor(Otomatik vites)ÖTV muafiyeti yazıyor
Lütfen bilen birisi cvp atsın

Bana bu cvp veren sıfır araç satan kişi

gencfb06

siizin raporda otomatik araç kullannır ibaresi yerine "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşı kullanması gerekir" olması gerkir

Buğün vergi dairesine gittim %1 ortopedi engeli olmuyor en az %5 olması gerekiyor dediler sol ayak bileğinde düşüklük olması gerekiyormuş

Oturan boğa abimiz KB orda öyle yazmışsın benim konuma bakabilirmisin

Vergi dairesi dedi ortopedi engel %1 olduğu in miş

Araç alımı için 2018 den bu zamana kadar uğraşıyım para biriktirdim Bülent abi sonuç elde var sıfır maliye alamasınız demiş Sıfır araç satan yere şimdi ne yapacağım bu işleri sen bilirsin kime sordu isem net bir cvp veren olmadı kimden nasıl bir doğru olanı nerden öğreneceğim

Üstad bende buğün yaşadım herkes olur diyor raporuma bakan tamam diyor ama maliyedeki çalışanlar olmaz diyor bende anlamdım neye göre nasıl bir yere şikayet ederiz.

Benim raporumda yazıyor harfi harfine maliyedeki Kadın sanki cebinden çıkıyor hastalık nedir bilmiyor hayatı boyunca gelmiş bize olmaz veremem dedi net bir şekilde konuyu kapattı

Şurada dedikleriniz harfi harfine yazıyor ama neden maliye sen araç alamazsın diyor engel düzeyi kan hastası %80
İskelet sol ayak sol kol sol dirsek %1
Herkes bir şey diyor anlamadım gitti bunun yazısı ibaresi nerde yazıyor hangi resmî gazetede bulunuyor
Vergi dairesinde kadınla nerdeyse kavga edecektim hasta halimde 50 km yol gittim geldim sanki Kadın cebinden çıkıyor bu kadar Mı zor
İşk sefer arkadaki açıklamada ÖTV araç alabilir otomatik vites yazması gerekiyor dediler onu yazdırdım tekrar rapor cıkarttık şimdi de neymiş sol ayak kısmında doktor sadece %1 yazmış olmaz mış maliye değil vergi dairesi değil de kuruldaki doktor doktor diyor tamam vergi dairesi diyor olmaz ne yapayım ayağımımı keseyim gideyim Allah belasını versin bu hastalığı önümüze yokuş koyanlara versin rabbim 1 km türünde 3 gün evde yatıyorum bunu kimse bilmiyor anlatıyor ium kimse inanmıyor.

gencfb06

Olmaz diyen birisi bir sebeb göstermesi lazım. Neye göre olmaz diyor ona göre hareket etmen gerekir. Geçerli bir raporun, ehliyetin varsa. Yönetmeliğin olur dediğine olmaz deme hakkına sahip değil. Çokta sessiz kalmamak gerek. Geçende SGK da yaşadığım durum sessiz kalınca olmazlar çok olmuştu. Nasıl ki delirdim sgk içinde olmazlar olur oldu. Demekki delirince oluyormuş. Delirin tek çözüm yolu 😂 Yanlış anlaşılmasın hayatımda kimsenin kalbini kırmış bir adam olmadım ama bazen hakkınızı almak için delirmek şart gibi. 🤷

Üst Alt