Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için alacağım raporun oranı düşerse emekliliğim zarar görür mü?

saniye kalkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Temmuz 2002 tarihli sag ayak polio sekeli rahatsizligim sebebi ile alinmis yuzde 40 oraninda surekli raporum var ve bu rapor ile emeklilik hakkini elde ettim.Otv indirimli arac aliminda raporun tarihinin guncellenmesi gerektigi gerekcesi ile evraklar vergi dairesinden geri dondu.Ben yeni bir rapor muracaatinda bulundugumda ve rapor oranin yuzde 40 in altina dustugunde hak etmis oldugum emekli maasim iptal olur mu? Konu ile ilgili bilgisi olan varsa aydinlatirsa sevinirim.Tesekkurler

Maalesef kamu kurumunda ilgili servislerde calisanlar bile olaya vakif degiller.Bugun bizzat gittim ilgili sgk mudurlugunden ilgili bolum yetkilisi ile gorustum , hastane raporu bize gonderirse isleme almak zorundayiz ve maasin iptal olur , eger gondermezse aynen devam eder, dedi.Net bilgi nerden ogrenebilirim dedim, kimse bilmez dedi.Komik bi durum yani.Bir hak var ve bu hak isleyisi ile ilgili kimse bisey bilmiyor.Maalesef belli bi noktadan sonra tıkanıp kaliniyor sozde engelli haklari var .

saniye kalkan

Merhaba,

İlk önce gidip ehliyetinizi yenilemek için,

* Aile hikimine gidip engelliyim RESİMLİ sevk almaya geldim.
* Sevkle birlikte Devlet Hastanesine gidip ehliyetimi yenilemek için rapor almaya geldim.
* Hangi bölümlere gidecekseniz gidip muayene olup sürücü olur raporunuzu alıyorsunuz.
* Hastaneden aldığınız raporu İl Sağlık Müdürlüğüne götürüyorsunuz veriyorsunuz size heyet için gün veriliyor. O gün gidip heyete giriyorsunuz ve size nasıl bir araç süreceğinize dair KOD lu raporunuzu alıyorsunuz.
* Daha sonra o raporu Emniyete götürüp yeni ehliyetinizi alıyorsunuz....

* Aldığınız ehliyetle birlikte hastaneye gidiyorsunuz ve bu benim yeni ehliyetim bu üzerindeki yazan KODLARA GÖRE RAPOR ALIP ÖTV DEN FAYDALANMAK istiyorum diyeceksiniz ve raporunuzu alacaksınız. Eski raporunuzdan bahsetmeyin göstermeyin.....

Sabırlı olun Allah kolaylık versin...

Bilgilendirme icin tesekkur ederim.Ehliyet asamasini hallettim.Bayi evraklari vergi dairesine goturdu ilk onayda verildi vergi dairesinden 2.onay da demisler otv mevzuaati geregi rapor agustos 2002 tarihli olmali benim raporum temmuz 2002 tarihli ve surekli bi rapor.Vergi dairesi raporun yenilenmesini istemis.Otv muafiyeti icin rapor aldigimda raporda oran yazmayacak mi.Bana her rapora oran yazildigini soylediler.Benim.korkum eger rapor cikartirsam yeni raporda oranin yuzde 40 altina dusmesi.

poliosekeli oranları çok düştü %40 alabilmek artık zor oldu bu hastalıktan rapor oranı düşen çok arkadaşlar var şu an ne sağlam ne engelli sayılıyorlar 2002 yılındaki oranı şimdi alamayabilirsiniz maaş kesilme olayı aslında araç ve emeklilik ayrı şeyler ancak böyle madur olmuş engelli emeklilerde var bu sitede riske girmek size kalmış umarım sorun çıkmaz

saniye kalkan

Benim raporum % 74 idi, fakat maliye bunu % 59' a düşürdü,
Velhasılkelâm ben bu % 74 lük raporumla ötv siz araç almak istedim vergi dairesi dedi ki bu raporla alamazsın,
Eyvallah dedim gittim hastaneye ötv için rapor almaya ve hastane bana % 60 rapor verdi,
Vergi dairesine gittim bununla alabilirmiyim diye sormaya giderken eski % 74 lük raporumuda götürmüştüm ve bununla da alabilirsin demesinler mi...:mad: :mad:
Neyse sen iki raporuda ver dediler verdim aracımı aldım bittiiiiii

Gel zaman git zaman aklıma geldi bu rapor ve benim maliyedeki rapor % 59 du şimdi bu yeni raporu görüp acaba % 60 yapmışlarmıdır dedimmmmmm cıxxxx yapmamışlar... Çalıştığım kuruma sordum % 59 dan faydalanıyon dedi...

Benim olayım bu şekilde oldu...

Evet maalesef bu konu hakkinda kamuda calisanlarin dahi bilgisi yok.Benim raporuda vergi dairesi kabul etmis islem yapan memura yer degisikligi yapilmis yerine gelen kiside bu rapor.olmaz 22 temmuz 2002 tarihli raporum agustos 2002 tarihli olanlar ve sonrasi raporlar kabul ediliyor degistirsinler raporu demis.Raporu degistirsin guncellesin demek kolay o raporu cikartmak cok zor maalesef oylen oranlar vermislerki engellide gorunmuyorsun sagliklida gorunmuyorsun.En kotusu de surekli olan raporun yenilenmesinin istenmesi.Belliki bu engel gecmeyecek olene kadar bizle birlikte neden zorluk cikartiyorlar bu konuya yetkililerin bi aciklik getirmesi lazim. Sizin herhangi bir hak kaybiniz olmamis iyi gunlerde kullaniniz aracinizi

[FONT=sans-serif]saniye kalkan[/FONT][FONT=sans-serif]Daha öncede burda genelgeyi paylaştım.Genelgede yazan ne şekilde rapor alırsanız alın en son rapor oranı baz alınarak işlem yapılacaktır diye yazılmış.Artık oranlı bütün raporları sistemden takip ediyorlar.Eyer engelinizle ilgili oran yüzdesi olarak tereddütünüz varsa rapor alınmamasında fayda var.Yoksa daha çok zararlara yol açıyor.[/FONT]

[FONT=sans-serif]
8 Nisan 2015 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29330
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE
UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun[SUP]1[/SUP] 19 uncu maddesinin (c) bendi hükmüne göre, özel tüketim vergisi (ÖTV) 1 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğin konusunu, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan mallara ilişkin hükümler ile bu hükümlerle ilgili olmak üzere adı geçen Kanunun uygulanmasına dair usul ve esaslara yönelik açıklamalar oluşturmaktadır.
I- MÜKELLEFİYET

[/FONT]

[FONT=sans-serif]

Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.[/FONT]

saniye kalkan

Maalesef yeni ve düşük oranlı raporun emekliliğiniz açısından kontrol muayenesine çağrılmak gibi bir sonuç doğurma riski hiç de az değil! Benzer durumda olan bir çok arkadaşımız var forumda...

Üst Alt