Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için aldığım ama düşük olan rapor emekliliğimi etkiler mi?

cllçll

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben üç yıl önce %59 luk oranla bir yıl sonra kontrol şartıyla bir rapor aldım bu rapor gelir idaresi başkanlığından %43 sürekli olarak döndü sonra bir yıl sonra tekrar hastaneden bir rapor daha aldım bu raporda %28 süresiz olarak onaylandı.bu arada ortapedik engelliyim sol el parmaklar ampüle ben gelir idaresinden gelen yazıyla vergi dairesine emekli olup olamayacağını sordum olur dediler sonra SGK’ya gittim onlarda olabileceğimi istifa dilekçeni getir işleme koyalım dediler şimdi ikinci%28 ilk raporla araç için başvursam raporlar çakışma gibi bir durum olurmu

cllçll
Evet olabilirsiniz.
Ancak emeklilik sonrası alacağınız %40 ın altında bir rapor SGK'nın sizi kontrole çağırmasına sebep olabilir.

Ufukalp

Teşekkür ederim fakat ben zaten ikinci raporu aldım ve oranım düştü

Bir sorum daha olacak birinci raporla vergi indiriminden emekli olursam ikinci raporla araç için ÖTV başvurusu yaptığımda emekliliğim sıkıntıya girermi

cllçll

Düşük oranlı rapor almış olmak emeklilik için risk oluşmuş anlamına gelir. Yani bu raporu başka amaçla kullanıp kullanmamak artık önemsiz. Olacak olan olacaksa olacak...

Üst Alt