Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için aldığım rapor sebebiyle 2022 aylığım kesildi!?

mahmutaltın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 senesinde karaciğer nakli olmuştum ve sürekli %70(kronik) engelli raporu almıştım.

Bu sene de engelli araç alımı için başvuru yaptım, sol ayağımda problem olduğu için fizik doktoru yüzdeyi %18 verdi. Problem ayaktan olduğu için yüzdesi önemli değildi ve raporu aldım. Ancak bu raporu alırken farklı doktorlara da girdim ve hepsi %0 verip işaretlediler.2014te aldığım raporda Genel Cerrahi bölümü %70 vermişti, araç için olan raporda Genel Cerrahi bölümü %0 verdi(0'ı verirken bir hastalığımın olup olmadığını sorduğunda karaciğer nakli olmuştum demiştim). Rapor çıktıktan sonra benim engelli maaşım yatmaz oldu ve AÇSHB aradığımda yeni rapor çıkmış size ve olumsuz olmuş ondan dolayı dediler.
Benim engelli maaşımı tekrar alabilmem için ne yapmam lazım, sürekli %70kronik engel raporum duruyor elimde?

Birde ekpss ye girmiştim 2. atamayı bekliyorum ekpss de geçersiz olur mu artık?

Sanırım %70 engel oranı verilen branşa girmediniz ya da girdiyseniz durumunuzu belirtmediniz, sorun bundan kaynaklanmış gözüküyor.

peki önceki rapor geçersiz mi oldu? ozmn engelli raporu almak için tekrardan doktorlardan muayene olup heyete mi girmem lazım, yapacak başka bir şey yok mu?

Eski raporunuz iptal,
Yeni güncel rapor geçerli.
Keşke araştırmadan heyete girmeseydiniz,

Transplantasyon olmuşsunuz, karaciğer değerleri normal görülmüş sanırım.yani yeni karciğer işini yapıyor anlamında değerlendirme yapılmamış,

İl sağlık müdürlüğü kanalı ile,itiraz etme hakkınız var.ancak olumlu sonuc çıkmaz gibi görünüyor,

Söylediğim gibi,araştırmadan heyete girmeniz iyi olmamış...
mahmutaltın

Hemen alamazsınız,
İl sağlık müdürlüğüne itiraz ediyorsunuz,onlar sizi başka bir hastaneye yolluyor, sonuclar aynı çıkarsa rapor öyle kalır, farklı çıkarsa hakem hastaneye gitmek zorunda kalırsın. Hakem hastane kararı son karar olur.
Yada en az 6 ay sonra ,yeni hastalık çıktı bahanesi ile tekrar heyet başvurusu yapabilirsiniz... mahmutaltın

mahmutaltın

araç alırsanız 2022yi unutun.aracı olanlara yada 2022 maaşı alırken araç alanların 2022 leri gümlüyo.ya araç ya 2022 maaşı ikisinden birini seçeceksiniz

Üst Alt