Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için aldığım raporla vergi indirimine başvurmak..?

invictus

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2009 Ekim ayında KBY-diyaliz hastası olarak engelli duruma geldim ve 2010 Nisan ayında ÖTV indirim belgesi aldım araba almak için Ankara Numune Hastanesinden süresiz olarak. Fakat ne iş yerime ne de vergi dairesine engellilik için herhangi bir başvuru yapmadım. 7 yıldan fazla bir süredir sigorta primim tavandan yatmakta. İlk işe giriş tarihim 1999 Ekim.
Bu durumda:

1- yarın vergi dairesine başvursam ÖTV indirim belgem bir işe yararmı?

2 - herhangi bir kaybım veya geçen yıllar için bir geriye dönük bir kazancım olabilir mi?

3 - Şu an 5000 gün sigortam var 500 gün daha çalışırsam bana bir faydası olur mu?

invictus

Üzerinde oran bulunması ve tanıların doğru yazılmış olması halinde evet, başka amaçla alınmış da olsa raporu sakatlık indiriminde kullanabilirsiniz.

bülent bey ötv muafiyeti için alınan rapor vergi indirimi için kullanılamaz. vergi için çalıştığı kuruma başvuracak onlar ilgili defterdarlık ya da bağlı mali birime yönlendirecek onlar yetkili hastaneye sevk edecek hastane raporu ilgili mali birime posta yoluyla gönderecek onlarda ankaraya gönderecek rapor kırpılıp sevkin yapıldığı maliyeye gelecek eğer ki %40 ve üzerinde kaldı ise oran miktarında vergi indirimi alacak ve oran miktarında erken emekli olacak

OturanBoğa powerthink sağolun ayrıca son yönetmeliğe göre %90 engelli 2 yıl süreli ama kronik süreğen hastalık raporum da var :confused: gerisi şirketle maliye arasında o vakit ben başvurduktan sonra

Şirketle maliye arasında değil sadece senin şirket hangi maliyeye bağlıysa sen şirketin bilgisi dahilinde oraya başvuracaksın, o maliye seni hastaneye sevk edecek, hastane raporunu seni sevk eden maliyeye iletecek onlarda yüksek ihtimalle ankara maliye bakanlığına iletecek onların doktorları da bu raporu kırpıp tekrar en başta gittiğin maliyeye gönderecek.

Oranın oranında indirim alacaksın. Eskiden böyleydi ama sen yine de şirketin mali bölgesi hangi maliyede ise git onlara sor ya da birine sordur ya da direkt ara telden öğren yanlış bilgilendirmek istemem.

Bak kardeşim burada ayrıntılı süreç ve dilekçe örnekleri var. Şirketin konuya yabancı olabilir sen buraya çalış ona göre gitki tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalmayasın

ENGELLİLER İÇİN VERGİ İNDİRİMİ UYGULAMASI | Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı

Üst Alt