Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için alınacak rapordan ücret talep edilebilir mi?

berdos27

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sağlık kurulu raporu için engellilerden ücret alınamaz ,
maddesi ÖTV siz araç alabilmek için girilen heyet raporu içinde geçerlimidir acaba ?

araç alım raporu alırken ücret alınıyor

Araç alma raporunun malesef biraz özele girdiğini düşündüklerinden çoğu hastanalerde ücret alıyorlar malesef.

Ben Ankara Numune Hastanesinden aldım ve ücret almadılar.bence BİMER e başvur.Yapılacak inceleme sonucu ücretini iade alabilirsin.

cevaplarınız için teşekkür ederim.yakınlarda heyete başvuru yapacağım eğer ücret almazlar ise sizinle paylaşırım.

Bende hatay dörtyol devlet hastanesinden aldım ücret ödemedim

Arkadaşlar Selamunaleyküm,

Bende 05.07.2011 tarihinde Ankara Numune Hastanesine Otomatik Vites Araç için Sağlık Raporu alımı için başvuruda bulundum,bugün öğleden sonra alacağım kısmetse herhangi hiçbir ücret ÖDEMEDİM,almıyorlar...

Bilginize...

Hayırlı Günler...

Ve aleyküm selam

Ankara Numune den rapor alan arkadaşlar. Saat kaçta gittiniz, kaç servis dolaştınız, çok sıra beklediniz mi, tekerlekli sandalye ile rapor çıkartanlar için herhangi bir zorluk oluyor mu?

dostempati arkadaşım Selam,

Sabah saat 07:00'de Numune Hastanesinin C Blok -2 katındaki Sağlık Kurulu bölümüne gidip sıra alıyorsun,akabinde oradaki bankoda 2 vesikalık fotoğraf
ve oradan verdikleri form ile kaydını alıyorlar,raporu ne için istediğini sana verilen formda belirtiyorsun kayıttan sonra engel durumuna göre atıyorum benim ortopedik SADECE ortopedi bölümüne gittim ama kalabalıktan dolayı yarım günden fazla sürdü muayene olmam,erken gidip ön sıralardan alabilirsen muayenende erken biterse öğleden önce doktor kontrolünden sonra formunu öğleden önce verebilirsen tekrar C Blok -2 katındaki Sağlık Kuruluna gidiyorsun kaydını yaptırdığın yere öğleden sonrada 13:30 -14:30 arası Heyet toplanıyor,Heyete giriyorsun 8-10 kişilik bi grup içeri çağırıyorlar içeride kalman 20 sn bile sürmüyor fiziksel görünüşünü bi süzüyor tamam yarın gel 15:00 de raporunu al diyolar...Benim Otomatik vites araç alımı konusunda Numune de yaşadıklarım bunlardı,paylaşmak istedim...

Bilginize...
Hayırlı günler...

SLm Arkadaşlar Bende Kardeşim İçin Yaklaşık 2 ay önce Ötv'siz Araç Almak İçin Mersin Devlet Hastanesine Başvurdum Öncesinde durumu İzah Ettim.Kardeşimin Sosyal Güvenceside Bulunmakta,Benden 96 Lira rapor Ücreti +6 Lirada Kulak Ölçüm Muayne Ücreti Aldılar.Yaklaşık 1,5 ay Önce Bimere Durumu Belirttim Ses Seda Yok Seçim Öncesi Değil Herneyse Ardından 3-4 Gün Öncede Mersin İl Sağlık Müdürlüğüne Dilekçe Yazdım Cevabıda Burda Okursanız Sevinirim.Bakanlığın Genelgesi Olduğunu Benden Ücret Almanız Doğru değil Sigortalıda olsa Kurumun Kendisi Karşılaması Gerektiğinide Söyledim .Nafile Ha Bu Arada Elimde Araştırma Hastanesinden Bir rapor Vardı Öncesinde Hastaneye Sordum Bu rapor Geçermi Diye Bana Geçmez Dedi Gittim Bende Araç Alacağım Yere Sağolsun Ordakiler Bu Rapor Geçer .Onlarada Böyle Şöyle Anlattım durumu Rapor Geçmez Dediler Dedi Dedim.Adamlar Baktım Bera testi İçin zaten Araştırma Hastanesine Yolluyorlar.Üstelik Ordakiler Doktor Değillermi Helvacımı Hatta Kendilerinden de üstün Doçent ve Profesör Doktorlar Bulunmakta Raporda Özür Durumun Yazsın Gerisi Mühim Değil Dediler.
Vede Devlet hastanelesi öncesinde %70 Veriyordu Araştırma hastanesinden sonra çıkardığımda İse %97 Verdi

Bilgi edinme talebiniz incelenmiş olup, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2004/118 sayılı Sağlık Kurulu Raporlarının Ücretlendirilmesine dair Genelgesinin, Sağlık Kurulu Rapor Ücretlerinin Kişi veya Kurumlardan Tahsil Edilmesini düzenleyen bendinin 1. fıkrasında ‘’ İşe müracaat için istenen sağlık kurulu raporları ile silah ruhsatı, sürücü belgesi verilmesine esas sağlık kurulu raporları ve benzeri durum bildirir raporlara ait giderler kişilerin kendilerinden tahsil edilecektir’’ denmektedir. Talebiniz doğrultusunda düzenlenen rapor için alınan ücret mevzuata uygun olup iade yapılması söz konusu değildir.Bilgilerinize rica ederim.
Mersin Sağlık MüdürlüğüBasın ve Halkla İlişkiler Birimi

Teşekkürler Ömer Bey... Hayırlı günler...

Ücret alan hastane de var, almayan hastane de...

Üst Alt