Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için hastane ibare yazmıyor, Maliye yazılmalı diyor!?

RAYNA EBRAR

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tüm raporlarda nasıl araç kullanacağı yazıyor. 18ocakta sağlık raporu almaya gittiğim Sakarya eğitim araştırma hastanesi biz araç alımı ile ilgili herhangi bir ibare kullanmıyoruz ona vergi dairesi karar verir dedi.
Ama onlar raporda tertibatlı araç kullanır diye yazmasını istiyor dedim. Heyetteki çocuk, onlar istiyor diye yazacak değiliz sistem değişti artık öyle ibare yazilmiyor dedi.
Hastane yazmayip vergi dairesi istiyorken ben nasıl bir yol izlemeliyim şimdi.

Vergi dairesi hastanenin o ibareleri yazması gerekli olan yazıyı göstermeleri gerek.Eyer gösteremiyorsa kendileri size hastaneye göstereceğiniz yazı vermeleri gerek.Müdürlerine kadar çıkın.

Otv indirimı yazmasi şart mı. ..otomatik vites li araç kullanmasi uygundur demesi yetmez mi

Halilagic

Kardeşim otomatik videsli araç kullanır ibaresi yeterli Zaten bu şekilde cevap vermiştim.

Hastane araç ile ilgili hiç birşey yazmam diyor. Engelin ne olduğunu ve oranını yazarım gerisi vergi dairesine kalmış dedi. Heyet bu ayın 16 sında, gelişmeleri paylaşırım

Malesef hastaneler bu raporu vermemek için direniyor. Bende Ankarada benzer problemler yaşadım ve yaklaşık 6 ay 4 hastaneyi dolaştıktan sonra bu raporu alabildim. Vergi dairesi hem ÖTV den muaftır hemde engelli aracıdır diye ibare istiyor. Yoksa kendinizi 10. kattan atsanız kabul etmiyorlar.

deryaaslanturk

Merhabalar Derya hanım,
ötv muafiyeti ve engelli aracı ibareleri aynı raporda mı olmalı, hali hazırdaki raporumda sadece "özel tertibatlı araca ihtiyacı vardır" yazıyo
bu durumda ötv muafiyeti için ayrı bir rapor almam gerekiyo değil mi?

RAYNA EBRAR
2016 yılından sonra alınan %90 dan az raporu olan engelli raporundaki ifade ÖZELTERTİBATLI ARAÇ kullanır ifadesi dir.Vergi daireleri bu ifadeye bakar.Daha sonra engelli ehliyetinde de hareket ettirici kodların karşılıklarına bakarak alabilirsiniz. Hiç sorun çıkmaz

Asi1Kalp
Kesin cevap istiyorsanız, vergi dairesine özelge yazmalısınız. Gerikalan hep lafta kalır.Bağlayıcı değildir.Yazılı olursa bugün tamam deyip yarın olmaz diyemez yazı ile gelen cevap yanlış olursa,sorumlu kişi yanar.

RAYNA EBRAR

Aynı anda ehliyet raporu ve durum bildirir engelli raporu vergi dairesine verilip durum izah edilebilir ve birbirini tamamlayan raporlar olduğu gerekçesiyle işleme konması istenebilir. İlk anda kabul görmezse, bence gelirler idaresi başkanlığı'ndan özelge istenir...

Zorluklar çıktı ama dediğiniz gibi iki raporu birbirine ilistirip gönderdik çok şükür kabul edildi ve aracı alabildik

RAYNA EBRAR

Hocam bende denizli paü hastanesinde ayni sorunla karsi karsiyayim. Biz ibare yazamiyoruz artik degisti dediler ben yine de almak istiyorum dedim . Ay sonu heyetim var bakalm ne yazacaklar. Ben sol ayaktan engelliyim. Eger ki sadece tani olursa raporumda , surucu saglik raporunda uzman doktor otomatik vites yazip gerekli kodlari da il saglktan alirsam bu iki raporu birlestirip vergi dairesine mi gidecegim ? Olmaz derlerse nasl bir yontem izlemeliyim ?

Ehliyet için aldığım raporda kodlar vardı aparat için. Araç için alınan raporda ise engelli haklarından faydalanır yazıyordu. Vergi dairesi ne ikisini gösterdim olur dediler ve arabayı aldım. Vergi dairesinde hastanenin yazmama sebebi olarak engelli bireyi raporda durumunu belirterek rencide etmek istemiyorlarmis diye bir sebep sundu. Cektirmedikleri eziyet kalmayan hastane bu inceliği düşünmüş.
Şu bir gerçek ki bu konuda net bir karar yok. Vergi dairesine veya müdürüne hatta çalışanına göre bile alıp alamayacagimiz değişiyor. Hatta bugün evet dediklerine yarın yanlış olmuş bile diyebilirler. Görevliler sebebiyle zor bir sürece dönüşüyor inşaAllah işiniz rastgider.

Raporlari denizliden alip araci sakaryadan alabilir miyiz ? Cunku burdakilerinde sikintili oldugunu duydum. Birde benim sol ayak oldugu icin aparatta olmayacak otomatik vites kodu gerekli sadece.

ilker201

Evet, raporla aracın alınacağı il aynı olmalı gibi bir kural söz konusu değil. Nereden isterseniz alırsınız...

Bu konuda bildiğim sorunsuz il Kocaeli. Kendimde 2 aracı da oradan aldım maalesef Sakarya da sıkıntılı

geçen yıl sonu doğuştan çift yönlü kalça çıkığı olan arkadaşıma Sakarya'da ki vergi dairesi "tertibatlı araç kullanabilir" kararı olmasına rağmen araç için onay vermedi. aynı raporla farklı bir ilden aldık aracı

Üst Alt