Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç için raporumu yeniletsem 2022 maaşıma zararı olur mu?

GESTAPO

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncellikle hayırlı ramazanlar herkese
Ben Engelli ehliyeti için Rapor aldım 1 aydır uğraşıyorum heyet bana Otomatik vitesli araç kullanabilir raporu verdi ancak Benim ötv indiriminden yararlanmam için Raporu yeniletmem gerekiyor ve benim raporum 2008de aldım yüzde 83 ağır engelli ve sürekli raporum var acaba diyorum yeniletsem benim engelli maaşıma bir engel çıkarmı lütfen yardım edin yada sadece ÖTV için ayrı rapor alamazmıyım

GESTAPO
yeni alacagın raporu ağır engellı alamzsan evde bakım maaşın kesilir.nasılsa %83 ağır engellıym deme.2008den bu yana çok şey değişti esksı gibi yüksek yüzdeli rapor vermıolar.ağır engellı olupda ağır engelsıze dönenler ve rapor yüzdesi daha aşağı düşenler var.birde ötv indirimi için yeni rapora gerek yokkı şuandakı ilede alabilin.ama indirm değilde ötv muafıyetlı diosan o başka.%90 ve üzeri ağır engellı raporu ıstenıyo.indirim ile muafıyet farklı.

-mka

şuanki rapor ile alabiliyormuyum cidden ? ayrıca %90a gerek yok diye bilmiyorum çünkü ben ortopedik engelliyim ortopedik engellerde %40da yeterlidir ve bana özel tertibatlı ve otomatik vites alabilir ibareli ayrı bir rapor verildi ancak ÖTV muafiyeti için diğer rapor gereklidir diyorlar diğer rapordada ÖTV ile ilgili bir ibare malesef yok yani raporu yeniletmeden o ibare eklenemiyormu benim engelim iyileşmedi ki sürekli raporum var ama kime sorsam maaşın kesilir diyo napacam bilmiyorum :/

ayrıca 2022 maaşı demişim başlıkta ben 2022 maaşı değil bakım maaşı alıyorum

GESTAPO

bahsettıgınız gibi rapor verildiyse ve h sınıfı ehliyetiniz varsa ortopedık engelli oldugnuzdan doalyı araç almanıza mani bir durm yok.diğer rapor derken neyi kastettınız.

-mka

Diğer rapordan kastım benim bakım maaşı aldığım ana raporum

snn ne demek isteidğini anladım ben kardeşim evd ebakım için cikartiğin rapor ötv indirimi için geçerlidir özerinde ötv ibaresi yazması gerekmez ehliyet raporu saten tertibat kodlar yazılı ise ötv siz araç alırsın 2016 yılında ben bu şekilde aldım ve bnm raporumda ötv gibi ibareler yazmıyordu aracı aşacağın bayi ile anlaş bir aracı tut sen vergi dairesi şu bu ile uğraşma saten bayi bütün işlemleri hallediyor ana rapor ile ehliyet rapor bayi ver onlar hallediyor bir sikinti olursa bana özelden tel no nu yaz gerekli bilgileri sana veririm

ist01

Abicim öncellikle allah senden razı olsun içime su serptiğin için çok teşekkür ederim ben dediğin gibi engelli ehilyet raporu aldım üzerinde kodlar da yazıyor ehliyet kursuna da başvurdum zaten 2 haftadır inşallah en yakın zamanda ehliyetimi alacam peki abicim senin raporun nezamanki rapordu acaba yıl da sıkıntı olmaz dimi ? bende bunla ilgili bayiye falan sorarım sormadan öncede sana numaramı veririm beni bilgilendirirsen çok sevinirim çünkü öldüm artık bu halimle bukadar uğraşmaktan

@GESTAPO

hiç bir sıkıntı olmaz kardeşim sen ortapedik engellisin vergi dairesi ana rapor ve ehliyet raporuna bakar ama ana rapor da ötv ibaresi şartı aramaz saten gerekli şartlari ehliyet raporu sunuyor yıl olarak sıkıntı olmaz bnm rapor 2013 yılına ait için rahat olsun yeni rapor almana gerek yok

buyur sana örnek kendi raporum

Rapor örneği

bkYWRm.jpg

X9J5ER.jpg

GESTAPO
aynı araçlara her bayii engelli indirimli alacagını bildiği için farklı fiyatlar çekiyor bence hemen ilk önüne gelen bayyiden alma araştr.elin adamı farklı ilden alıyo.arada 5 bin liralık var dıye başka ilden alan var 2 bin masraf etse gene kalcak açıktan 3 bin lira.şimdiden alacağın araba hayırlı olsun

Sizde özellikle tertibatlı araç kullanabilir yazılmış, benim ki de o şekılde. Mevcut olan raporda da tertibatlı araç kullanabilir yazması ve ötv muhafiyeti ibaresi de olması gerekıyor. Bu konularda sistemler değişebiliyor en mantıklısı gidip bi vergi dairesine sorun onlar zaten size ne yapmanız gerektığını en doğru şekılde söylerler

Üst Alt