Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç kaskosunu yeniliyorum tavsiyeniz var mı? Bir madde ekletmem gerekiyor mu?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
Geçen sene sıfır aldığım otomobilimin kaskosu bitmek üzere. Kaskomu yeniden yaptıracağım ancak engelli aparatı yada ekstra bir madde ekletmem gerekiyor mu, bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
Tavsiye edeceğiniz bir şeyler var mı ?
Engelli indirimi uygulatabilirmiyim ?

Birden fazla sigorta şirketinden fiyat alarak yaptırın... Eğer aparatınız pahalı birşeyse ekletin derim..

Genişletilmiş kasko olmasına dikkat edin.sıfır araç ise yeni değer klozu olsun.

Şöyle bir kloz olması çok iyi olur:

Bu kişilere ait araçların sigortalanması durumunda , kısmi hasarlarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli 0 km araçlarda ÖTV’li bedel, 1 ila 5 yaş arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.
Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması koşuluyla, 0 km "Özel Tertibatlı Araçların" poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa değerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV’li bedel) tazmin edilir.
"Özel Tertibatlı Aracın” 1 ila 5 yaş arasında ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, vergi düşülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.
Yönetmeliğin ilgili maddesine göre aracı kimlerin kullanabileceğine dair kısıtlamaların gereğinin tespiti açısından aracın kimin tarafından kullanıldığına dair belge ibraz şartı aranır. Aksi halde tazminat ödenmez.

Engelli aracıdır diye 1 madde ekletmiştim.

Geçen sene engeli kaskodan yaptırmış idim. Bu sene Axa mavi kasko dan yararlanarak yaptırdım aparatı'da ekletim. Biri araç aracıma çarptı sadece arka firen lanbasına ve orjinali ile degiştirildi. Aracı aldıgım yere gitip tutanakları verdim. Sürekli çarma ve kasko tamiri ile uğraşan arkadaş. Kaskoya engeli aracının oldugunu ve aparatlı oldugunu bildirmelisiniz gecenler de ağır hasarlı bir araca bu yüzden ödeme yapmadılar dedi.Bütün kaskolar araç bedelini öder ve çoğu kasko muadil parça taktırıyor dikkat edin. Anlam kargaşası olmasın ruhsatım'da sakat aracı diye yazılmış abi bunada baktır Emniyete başın ağrımasın dedi karakola evrak işlerine gitim benim aracımda sakat aracı yazıyor fakat aparat yazmıyor bir sorun olurmu muayene zamanı dedim. Müdürleri bu kadar yeterli aparat yazması gerekmiyor. Tüv bir sonun yaşatırmı dedim . Hayır dedi.
Arkadaş karşı tarafın kaza bedelini yüksek tut orjinal parça ile degişimi olsun, aparatın varsa yazdır.
Saygılar

Son düzenleme:
Üst Alt