Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç kontrol merkezinin araç muayenesi için 750 TL para almaları normal mi?

smile54

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar uzun ve yorucu bi süreç sonunda eşimin ehliyetini büyük uğraşlar sonunda almayi başardık sıra araç almaya geldi şimdi Corolla nin bir aracını alacağız nasipse Rabbim herkesin kazasiz belasiz güzel günlerde kullanmasını nasip etsin inşallah

bayiyle pazarlığı yaptık 80 bin tl civarında aracın bize gelişi olacak yanlız bilgisi olan varmi bu araç kontrol merkezi araç muayenesi icon 750 tl para alıyorlarmış bu para bana çok geldi

erzurumda birisi birkaç ay önce 600 tl ye almış ilden ile farklılıklar mi gösteriyor bu muayene ücreti yoksa zam mi geldi ona da ayrıca donanım değişikliği içinde yaklaşık 850 tl istediler yapacakları da su soldaki sinyal kolunu sağdan kullanmayi sağlayacak bir cubuk uzatacaklar sağ tarafa bu ücret içinde 850 tl çok geldi hatta 950 de tanıdık aracılığıyla olunca 850 olsun dedi arkadaş

tamam belki araç baya indirimli geliyor ama bu kadar basit bir aksam için yaklaşık 1700 tl masraf çok değil mi? Yakın zamanda araç alıp da böyle bir donanım yaptiranlar varsa kaca mal ettiler birde bu akm dışında başka bi yere her hangi bir ücret ödeniyor mu?

muayene 150-200 TL o araç muayenesi değil dosya masrafı istiyolar bir nevi iş takip ucreti

Benim sordugum aracı ilk alışta yapılan kontrol için istenilen para bu takibi bende yaparım çok mu zor birsey ki 150 tl lik muayene için 750 tl istiyorlar

Nasıl bir dosya masrafıymis bu zaten aracı aldigimiz firma bütün belgeleri hazırlayıp teslim ediyor ayriyeten dosya masrafı da neymiş ülke dolandırıcı kaynıyor arkadaş ne diyim

@smile54

O bayiden araç almayın.

unutmayın pazarlık yaparken mutlaka konuşulması gereken konular.
1 Tescil ile ilgili bir ödeme yapmam.
2. teslimat sırasında extra bir ödeme çıkarsa kabul etmem.
3. Araca tertibat takılacaksa tertibat, muayene ve çekici masrafı bana ait.(muayene 200 tl çekici 250 tl dersen 450 tl toplam)
4. Sözleşme yapın bayii ile ve mutlaka bu şartları yazdırın ve bir örneğini alın.

Not: Bende corolla aldım tavsiye ederim ama bayii ye mutlaka dikkat edin sizden her zaman fazla para kopartma derdindedir başka bir toyota bayii ile pazarlık yapın ve öbür bayi şşu kadar daha az fiyet verdi gibi zarf atın yerlerse sizin işinize gelir.

Muayene ve tescil işlerini kendiniz bile yapa bilirsiniz ama masrafları bayii den fiyat olarak düşürttürün mutlaka.

Hocam bayı masraf istemiyor ki bu tertibat için ek masraf çıkıyor o da bayiyle ilgili değilmiş biriyle anlasiyorlar projeyi bi mühendis çiziyormus 950 tl bu masraf için 750 tl de devlet araç kontrol merkezinden vergi alıyormus toplamı 1800 tl masraf oluyormuş dedim yuh yani

1tane demir uzatacaklar o demir için 950 tl para istiyorlar hadi akm nin aldığı paraya birsey yapamıyoruz mecbur herkes veriyormus o parayi ama bana çok geldi 750 tl civarında ne yapıyorlar ki vergi alıyorlar bi imza atıyorlar soygunculuk başka birşey değil 950 de bi çubuk yamultmuslar direksiyonun arkasından bu tarafa geçiyor 30 cm demir takıyor 950 tl alıyor ne diyim hakettiklerini düşünüyorlarsa alsınlar ama günahtır devlette olsa vatandaş da olsa bu fiyatlar çok fahiş

Üst Alt